Crake Vloženo 8. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2008 Jel jsem ted nedavno s cockama a fakt neni nic videt... Proste nechapu proc Skodofka nenabizi xenony z vyroby... chjo.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ben Vloženo 9. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2008 (editace) Nic proti Xenonům, ale už tu někdo řešil jak to udělá při kontrole na STK?? Nebo to snad projde?? Sundávat to před každou prohlídkou asi není to pravé ořechové... Editováno: 9. Srpen 2008, autor: Ben Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foromen Vloženo 9. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2008 (editace) No to máš pravdu, ale tohle budu řešit až těsně před STK. Uvidím, jestli to budu muset vyndat. Ale zas tak velká práce to není. Editováno: 9. Srpen 2008, autor: foromen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomV Vloženo 10. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 10. Srpen 2008 no je to prace na 10 min demontaz, takze to pred technickou klidne udelam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Lešan Vloženo 10. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2008 Zdravím všechny. V zimě jsem namontoval xenony do čoček. Psal jsem tady o tom Vše mi fungovalo. Dokonce jsem je vyměnil za silnější 55W. Po půl roce mi začalo jedno světlo pálit pojistku. Pořád sem nevěděl proč až do doby, než sem prozkoumal vnitřek světlometu. Kompletně vypálená kabeláž. Ty dráty jsou v tom světle moc tenké. Je lepší xenony nenapájet s patice, ale raději je přes rychlospojky zapojit přímo na přívodní kabely ke svštlometu. Pokud vám kabeláž shořela, tak si s toho nic nedělejte. Dá se ve škodovce koupit jako náhradní díl za 220,-Kč a dá se vyměnit za dvacet minut bez nutnosti demontovat světlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ben Vloženo 10. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2008 Ještě jeden dotaz. U staré F1 jsem slyšel, že u xenonů občas docházelo k vypalovaní zrcadla za čočkou. Nasledně ta vrstva odpadla s větlo svítilo jako bludička. Nebojíte se toho? Má někdo zkušenost, že se nic nestane. UV je potvora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
heckeer Vloženo 10. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2008 (editace) Zdravím všechny. V zimě jsem namontoval xenony do čoček. Psal jsem tady o tom Vše mi fungovalo. Dokonce jsem je vyměnil za silnější 55W. Po půl roce mi začalo jedno světlo pálit pojistku. Pořád sem nevěděl proč až do doby, než sem prozkoumal vnitřek světlometu. Kompletně vypálená kabeláž. Ty dráty jsou v tom světle moc tenké. Je lepší xenony nenapájet s patice, ale raději je přes rychlospojky zapojit přímo na přívodní kabely ke svštlometu. Pokud vám kabeláž shořela, tak si s toho nic nedělejte. Dá se ve škodovce koupit jako náhradní díl za 220,-Kč a dá se vyměnit za dvacet minut bez nutnosti demontovat světlo. tak to teda čumím, mě blbly když jsem je rozsvěcel tak jsem je vyndal a vrátil protože jsem myslel že jsou rozbitý a ted jsem je chtěl dát znovu a trochu si mě vystrašil, myslíš že to bylo tím že byli 55w místo 35w, vždyt píšou že žerou mín, tak jak se to mohlo vypálit?... Editováno: 10. Srpen 2008, autor: heckeer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 10. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 10. Srpen 2008 mno predpokladam, ze to bude v okamziku zapaleni. To je poradna pecka. Pak uz jde odber dolu. juknu to netu, jestli nekde nenajdu krivku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
heckeer Vloženo 19. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2008 máte ještě někdo problémy s xenony, myslím tím ty co jste je dávali zhruba před rokem podívejte se na kabeláž ve světlě jestli je ok nebo jestli to bylo jen tím že tam Lešan měl 55w pořád ty xenony chci ale mám z toho trochu hrůzu, mají odběr přece menší tak jak se můžou roztavit? i při tom startu to přece nemůže být tolik aby to roztavilo kabely.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arts Vloženo 19. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2008 ja to mam 6mesiacov a nic sa nestalo pohoda .. a to som to mal predtym aj nejake 4 mesiace H4 (v parabole)(xenon) a tiez pohoda .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 20. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2008 Roztavenie môže byť prechodovým odporom na konektore, teraz som sa stretol s problémom u MINI kde boli tie isté pätice (zalomené) na žiarovke H7 a jeden káblik bol pekne oholený od izolácie pretože sa topil a taktiež aj konektor bol už "krehký". Problém bol v dutinke, kde slabo pritláčala na kontakt žiarovky a tak sa to ešte viac ohrievalo až to celé odpadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matth Vloženo 25. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2008 Mate nekdo xenony v natacecich svetlech? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jered Vloženo 28. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2008 Já mám taky xenony už rok a v pohodě. Dle mého názoru a z pohledu elektrikáře to mohlo být špatným kontaktemv patici žárovky. Možná ten jazýček byl volný a proto se to zahřívalo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaffa Vloženo 28. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2008 stalo sa niekomu ze by xenony odpalili riadiacu jednotku svetiel.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 29. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2008 Ludia, Roomster nemá žiadnu riadiacu jednotku svetiel tak ako aj Fabia, kolko krát to treba opakovať???? jaffa chceš ďalšie varovanie??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 29. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2008 OT. to musi byt clovek vazne sikula, aby za 5 prispevku uz chytil varovani. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaffa Vloženo 29. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2008 akkoze sorry ale bol som v skode a chcel som si dat diagnostikovat auto lebo jak som namontoval xenony tak za dva dni mi zacalo blbnut svietenie..ostali svietit dialkove a nedalo sa ani prepnut ani vypnut nic pokial som nevybral poistku...a typek v skode povedal ze ani nemusim davat na diagnozu lebo ze to koli neorigo xenonom a ze je to riadiaca jednotka ktora stoji okolo 4tis.a ze uz take pripady mali..z vlastnej hlavy to nemam...tak neviem co je na tom ked chcem poradit co s tym.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 29. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2008 Tak týpek zavádzal lebo o tom prd vie. to je ale zaujímavé čo sa ti deje, tak píš aká výbava, či denné svietenie, a čo kedy presne nastane Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaffa Vloženo 29. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2008 (editace) mam 1,4 16v a mal som zapnute denne svietenie ked sa to stalo..xenony su HID 35W..a ked som vybral pravu poistku svetla tak lave fungovalo aj prepinanie a vypnutie.teraz uz nic len ukazuje ze svietia vsetky aj dialkove ale v skutocnosti sviti len lave..som zufaaly co s tym...su tam nejake relatka alebo co...poistku nevypalilo ziadnu.. Editováno: 2. Září 2008, autor: foromen NECITUJ předešlý příspěvek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jered Vloženo 29. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2008 To vypada jako zkrat na pravem svetle, ale jakto ze to nevyrazi pojistku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 29. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2008 ktorú poistku ked vyberieš to prestane svietiť? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 29. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2008 ostali svietit dialkove a nedalo sa ani prepnut ani vypnut nic pokial som nevybral poistku...a typek v skode povedal ze ani nemusim davat na diagnozu lebo ze to koli neorigo xenonom a ze je to riadiaca jednotka ktora stoji okolo 4tis.a ze uz take pripady mali.. Bohužiaľ tiež mám info, že niektoré dorábané xenóny nemajú rady RJ pre corner/natáčacie svetlá a tieto potom odchádzajú do večných lovíšť Toto je dôvod, prečo som xenóny zatiaľ nedával ja. Je tu niekto, kto má corner alebo natáčacie svetlá a dal do nich xenóny? Ak hej, napíšte ake ste tam dávali xenóny a ako dlho to už funguje bez problémov... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
majko Vloženo 30. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2008 Takze predsa len RJ ma ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 30. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2008 Majko - samozrejme že má, ale len v prípade, ak je auto vybavené corner hmlovkami alebo natáčacími svetlami! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arts Vloženo 31. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2008 no podla mna to je blbost ale niesom si isty.. podla mna corner na svetla riadi len natacanie a nema nic so svietenim .. (ziarovkou alebo xenom).. Najprv by som skusil dat naspat ziarovky ze ci nahodou nieje problem v xenonoch (balastoch) .. Lebo sa mi zda divne aj ze sa to stalo pri dennom svieteni (ked nejdu dialkove ani zapnut a corner tiez nejde .. neviem ci svetla ale hmlovky ee) A inak ja mam corner hmlovky a ziadny problem .. mal som obycajne paraboly a v tom xenony .. teraz som prehodil svetla za projektorove a tiez tam mam xenony a setko je v poriadku . .aj pri dennom aj normalnom svieteni .. a co sa tyka tej rj .. podla mna nema tam co riadit .(jedine natacanie ak su take svetla) ale svietenie a prepinanie dialkovych a normalnych nerobi . .kedze to ide vsetko cez packu a rele .. a inak ked dojdes do servisu a povies ze ti nejde to a to lebo si tam montoval to . .tak hned sa toho chytia aj ked to nema s tym nic spolocne .. .. nedivil by som sa keby som tam dosiel ze som dostal defekt a odvtedy mi skapina auto . .tak povedia ze to koli tomu .. . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.