Přejít na obsah

Blokuje predne prave koleso (spolujazdcove)

Host Reso

Doporučené příspěvky

Ahojte chlapci,uz dlhsiu dobu pozorujem ze pri prudkom zabrzdeni ze kolesa sa dostavaju do smyku mi stale zablokuje prave predne (spolujazdcove )koleso nemam abs je to v poriatku? dakujem PS: ci je to na suchej alebo na mokrej vozovke je to jedno, a volant drzim rovno cize aj kolesa su rovno :) este raz dakujem .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to úplne ok. Skús ešte prípadne odsledovať, či sa to správa rovnako, keď niekto sedí na sedačke spolujazdca - teoreticky keď jazdíš sám, tak môže byť inak rozložená hmotnosť... Takisto veľa záleží aj od povrchu, zväčša na vonkajšej strane cesty teda na pravej strane auta je viac špiny a teda aj šmykľavo...

Odkaz ke komentáři

Igor dakujem ti za odpoved velmi si mi pomohol skusil som si zobrat spolujazdca a prestalo to robit takze dakujem bolo to tym ze som jazdil sam a inac sa rozlozila ta sila takze este raz dakujem :worthy:)

Editováno: , autor: Reso
Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Kua a je to tu opat nevyzera to na to co Igor pisal neviem stalo sa mi to opat (bol som sam) na cistej vozovke brzdil som z cca 100 km/h na 50 km/h stlacil som pedal do tych 50 KM/H do 4/5 a kolesa nezablokovalo ale ked som stlacil trochu viacej nez 4/5 zablokovalo koleso na cistej vozovke bocil som do lava mierne ked mi bloklo koleso isiel som rovno a ked som pustil pedal auto prestalo ist do smyku a islo pozadovanym smerom, bol som v strede vozovky a bolo horuco takze podla mna je problem niekde inde moze to byt aj tym ze som mal stlacenu spojku? diki chlapci za kazdu odpoved :feve::help::rip:

Editováno: , autor: Reso
Odkaz ke komentáři

To že by na to mělo vliv že jezdíš sám se mi zdá jako blbos a to s tou špínou... :kuk:

Ideální je asi nejprve pořádně zkontrolovat brzdy a pak třeba zajet na STK a nechat si změřit učinek brzdové soustavy...uvidíš aspon roydíl v % a jestli jsi v toleranci nebo ne...myslím že to není tak velká investice...lepší než si někde roybít hubu... ;)

Jinak mi tady u tvého popisu problému docela chybí info o stavu,udržbě brzd...kolik mají najeto kotouče,desky,jak stará je kapalina,kdy naposled byly kontrolovaný čepy brzdiču a brydový pístek....

Já jsem na brzdy pedant a taky mi to ale brzdí!!!!!Někteří vědí... :)

Odkaz ke komentáři

Tak brzdova kvapalina bola menena v Maji tohto roku mam nalietane necelych 20 tis KM a v tedy bola robena aj pravde podobne kontrola brzd(servisna prehladka ) ak este nieco chcete vediet napiste

Odkaz ke komentáři

Tak brzdova kvapalina bola menena v Maji tohto roku mam nalietane necelych 20 tis KM a v tedy bola robena aj pravde podobne kontrola brzd(servisna prehladka ) ak este nieco chcete vediet napiste

A takhle ti to začlo blbnout z ničeho nic....?zkusil bych tu STK...aby jsi věděl přesně jaký je rozdíl...

Jinak teda dost divný... :feve: máš prdlačku najeto...

Odkaz ke komentáři

tak budem musit zajst na tu STK ale nemoze to byt tym ze ked stlacim spojku a zabrzdim tak mi to spravy a ked nestlacim spojku tak mi to nespravy a zabrzdi to dobre ? ale to je hlupost asi nie?

Odkaz ke komentáři

tak budem musit zajst na tu STK ale nemoze to byt tym ze ked stlacim spojku a zabrzdim tak mi to spravy a ked nestlacim spojku tak mi to nespravy a zabrzdi to dobre ? ale to je hlupost asi nie?

Podle mě musí brzdit pořád stejně..at s rychlostí nebo bez...

Až budeš mít po té STK napiš... ;)

Odkaz ke komentáři

tak dnes som skusil brzdy bol som sam zo 60km/h na doraz pedal zaflekovali obydva kolesa takze znamena ze jo to dobre :) chvala bohu a na STK idem az na dalsi rok :) ale aj tak diki
Odkaz ke komentáři

tak dnes som skusil brzdy bol som sam zo 60km/h na doraz pedal zaflekovali obydva kolesa takze znamena ze jo to dobre :) chvala bohu a na STK idem az na dalsi rok :) ale aj tak diki

Tak tomu ted nerozumím...jednou to je O.K. a jednou to blbne...?No jezdi a pozoruj jak se budou brzdy chovat dál.... ;)

A nebo ty serie vyhod a kup nějakej sport paket za 60 000kč.... :smich: néé...dělám si prdel....

Každopádně hodně štastných km a at tě brzdy někde nepodrazí...

:palec2:

Odkaz ke komentáři

Tak tomu ted nerozumím...jednou to je O.K. a jednou to blbne...?No jezdi a pozoruj jak se budou brzdy chovat dál.... ;)

A nebo ty serie vyhod a kup nějakej sport paket za 60 000kč.... :smich: néé...dělám si prdel....

Najmis :) ja tiez nerozumiem ale ked to brzdi tak to brzi uz sa tym nebudem zaoberat a dakujem :)

Odkaz ke komentáři

Najmis :) ja tiez nerozumiem ale ked to brzdi tak to brzi uz sa tym nebudem zaoberat a dakujem :)

Odkaz ke komentáři

No to že ked stlačis spojku ti to robi a ked nie je logicke nie?

Stlačíš spojku, odpojíš motor a je to len na diferaku,

nestlačíš spojku, motor brzdiš tiež a nedovoli ti zablokovať uplne to koleso.

To maš tak isto aj ked brzdiš s motorom tak ti abs tak skoro nezafunguje narozdiel od brzdenia so stlačenou spojkou

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...