reddy Posted September 14, 2007 Share Posted September 14, 2007 zjistil jsem, že mě netroubí na Octě klakson, říkám si v pohodě, to je pojistka, ale ouha, pojistka je ok, ale raději jsem ji i tak vyměnil za novou a nic. jenom za pojistkama když tlačím na klakson slyším cvakání, tak se zeptám, je tam nějaký relátko, nebo něco podobnýho, co se mohlo pokazit. popř. je vadnej samotnej klakson? díky za rady, sice to vypadá jako blbina, ale v tom šíleným provozu denně po Brně ten klakson fakt potřebuju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolbař Posted September 14, 2007 Share Posted September 14, 2007 (edited) zjistil jsem, že mě netroubí na Octě klakson, říkám si v pohodě, to je pojistka, ale ouha, pojistka je ok, ale raději jsem ji i tak vyměnil za novou a nic. jenom za pojistkama když tlačím na klakson slyším cvakání, tak se zeptám, je tam nějaký relátko, nebo něco podobnýho, co se mohlo pokazit. popř. je vadnej samotnej klakson?díky za rady, sice to vypadá jako blbina, ale v tom šíleným provozu denně po Brně ten klakson fakt potřebuju Houkačka má svoje relátko na relé boxu, který je pod plastem nad pedálama. Nejdřív bych ale zkontroloval kontakty na samotném klaksonu, který je na řidičově straně v podběhu bod světlem. Zjisti, jestli tam jde 12V při troubení, občas ty konektory oxidují, tak je chce očistit. Pokud by tam 12V šlo a kontakty byly OK, tak ještě zkusit samotnou houkačku připojit na baterku, jestli trubí. Pokud tam 12V nepůjde, je zrada nejspíš v relátku. Edited September 14, 2007 by rolbar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stihacka Posted September 14, 2007 Share Posted September 14, 2007 Jj, nejdřív proměř jestli jde něco až k houkačkám a potom řeš. Je taky možný že jsou v háji houkačky, třeba na VW Caravelle jsou tak blbě umístěný že se říká, že jsou tam tak na rok a jak do nich lítá bordel od kola, tak jsou v kytkách... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reddy Posted September 22, 2007 Author Share Posted September 22, 2007 ok, teď budu mít konečně trochu čas, tak na to kouknu, ale říkám, nějaký cvakání jakoby z relátka slyším, ale zkusím jak píšete, díky moc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chadwick Posted October 4, 2007 Share Posted October 4, 2007 Měl jsem ten samý problém, relátko cvakalo, ale klakson netroubil. Vydělal jsem relátko pročistil unvitř kontakty a zase bylo funkční, ale jen do času. Tak jsem zajel do škodovky a koupil jsem úplně nové. Cena asi 300 a bylo po problému. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaydoo Posted October 21, 2007 Share Posted October 21, 2007 a ako sa najlahsie dostanem ku klaksonu ? . Mne prestane trubit, ked vela prsi a na ceste je vela vody. Minule mi vyschol po case a trubil, ale teraz je uz mesiac nefunkcny, tak sa musim nanho pozriet, ale neviem, ako sa k nemu najlahsie dostat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stihacka Posted October 22, 2007 Share Posted October 22, 2007 a ako sa najlahsie dostanem ku klaksonu ? . Mne prestane trubit, ked vela prsi a na ceste je vela vody. Minule mi vyschol po case a trubil, ale teraz je uz mesiac nefunkcny, tak sa musim nanho pozriet, ale neviem, ako sa k nemu najlahsie dostat. Zespoda nebo se štíhlejma rukama i zeshora před baterkou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veryday Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 (edited) no mne na felde taky netroubil klakson, problem byl v tom ze se mi dostalo pres zimu kus soli na kabel u klaksonu, prozralo se to pres buzirku a dokonce to prerusilo i ten kabel, po odstraneni soli a spajeni dratu, zase behal jak novej Edited October 29, 2007 by veryday Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marys Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Je třeba to proměřit jak už tu psali jiní ale ve většině případu je to v samotném klaksonu. Stačí sundat krytku př. nárazníku a dostaneš se kněmu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts