Jump to content

Klakoson netroubí

reddy
 Share

Recommended Posts

zjistil jsem, že mě netroubí na Octě klakson, říkám si v pohodě, to je pojistka, ale ouha, pojistka je ok, ale raději jsem ji i tak vyměnil za novou a nic. jenom za pojistkama když tlačím na klakson slyším cvakání, tak se zeptám, je tam nějaký relátko, nebo něco podobnýho, co se mohlo pokazit. popř. je vadnej samotnej klakson?

díky za rady, sice to vypadá jako blbina, ale v tom šíleným provozu denně po Brně ten klakson fakt potřebuju

zjistil jsem, že mě netroubí na Octě klakson, říkám si v pohodě, to je pojistka, ale ouha, pojistka je ok, ale raději jsem ji i tak vyměnil za novou a nic. jenom za pojistkama když tlačím na klakson slyším cvakání, tak se zeptám, je tam nějaký relátko, nebo něco podobnýho, co se mohlo pokazit. popř. je vadnej samotnej klakson?

díky za rady, sice to vypadá jako blbina, ale v tom šíleným provozu denně po Brně ten klakson fakt potřebuju

Houkačka má svoje relátko na relé boxu, který je pod plastem nad pedálama. Nejdřív bych ale zkontroloval kontakty na samotném klaksonu, který je na řidičově straně v podběhu bod světlem. Zjisti, jestli tam jde 12V při troubení, občas ty konektory oxidují, tak je chce očistit. Pokud by tam 12V šlo a kontakty byly OK, tak ještě zkusit samotnou houkačku připojit na baterku, jestli trubí.

Pokud tam 12V nepůjde, je zrada nejspíš v relátku.

Edited by rolbar

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
a ako sa najlahsie dostanem ku klaksonu ? . Mne prestane trubit, ked vela prsi a na ceste je vela vody. Minule mi vyschol po case a trubil, ale teraz je uz mesiac nefunkcny, tak sa musim nanho pozriet, ale neviem, ako sa k nemu najlahsie dostat.

Zespoda nebo se štíhlejma rukama i zeshora před baterkou.

no mne na felde taky netroubil klakson, problem byl v tom ze se mi dostalo pres zimu kus soli na kabel u klaksonu, prozralo se to pres buzirku a dokonce to prerusilo i ten kabel, po odstraneni soli a spajeni dratu, zase behal jak novej :)

Edited by veryday