Ben Vloženo 13. Říjen 2008 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2008 Jo F1 měla ovládání příjemnější. Manipulace byla jistější a rychlost ohřevu byla taky větší. Naštěstí není rozdíl tak velký. na drihou stranu myslím že ziskem je nižší odběr proudu. U F1 to bylo cítit na spotřebě při zaplých zrcátkách a zadním oknu ~0,1l/100. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 30. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 30. Říjen 2010 (editace) Jak sundat ovládání zrcátek z tapecu?? Víte někdo?? Už jsem na to přišel stačilo jen podzvednout šroubovákem z jedné strany a bylo to venku. Editováno: 30. Říjen 2010, autor: Blacky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 4. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2010 Nedávno jsem řešil zajímavý problém s vyhříváním zrcátka na Audi A6 S Line jedno topilo míň než to druhé ...samozřejmě to u řidiče. A tam to fungue tak, že při zapnutí vyhřívání teče do zrcátka pár minut trvale 12 V a když se nahřeje je nadále jen temperované 12V pulsy přičemž klesne odběr na minimum... jo a samozřejmě netopí pokud je teplota okolí vyšší...nevím kolik, ale při 17 stupních už nešlo vyhřívání aktivovat. A na tom řidičově zrcátku byl velký přechodový odpor na konektoru, vyřešila to výměna ..... Jirka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parolla Vloženo 12. Květen 2013 Sdílet Vloženo 12. Květen 2013 Tak ja som nedávno riešil vyhrievanie zrkadiel,respektíve len ľavého zrkadla - nevyhrievalo.Problém vyriešený - po oprave kabeláže v prechodke dvier. Teraz mám iný problém.Sklo zrkadla začalo od rýchloasti 40km/h kmitať a vybrovať.(To zrkadlo malo uvedený problém od nova,akurát to robilo len pri vysokých rýchlostiach.)Chvíľku som to neriešil a jazdil.Včera som zaregistroval ,že sa vybrovanie zrkadla zväčšilo.Chytím zrkadlo do ruky,a bez takmer žiadneho odporu vypadlo.Jednoducho sa odlepilo.Elektrický posun - nastavenie zrkadla funguje,vyhrievanie nie. Čím mám zrkadlo vlepiť na svoje miesto? Chcem použiť silikonový tmel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anderson Vloženo 10. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2017 Zdravím oživím téma mám Fabii II r.v. 2012 Eleganci. Po čem jít (jako laik) když nefungují obě vyhřívaná zrcátka ? Pojistku jsem zkoušel ta je OK. Natáčení obou zrcátek funguje. Jen to vyhřívání ne. :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 10. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2017 Ahoj. Musiš měřit 2 hodnoty - rezistanci skla zrcatka a napěti když zapojiš vyhřevani. Sunadaš sklo zrcátka , odpojiš dva drátky. Potom zapojiš v teto misto ohmmetr. Musiš mit nějakou rezistanci. V připadě kdy nic nebude ukazovat to sklo je poškozené. K těch dva dratků zapojte voltmetr. Musi ukazat napěti . Podle mně, musi být 12V při zapojeni vyhřevani. Kdybych něco nerozuměl to napiš mi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 10. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2017 Tipoval bych to na zlomený drátek od A sloupku do dveří. A když nehřejí obě, tak to bude nejspíš drátek od vypínače, který je pro obě zrcátka společný. Ještě doplním minulý příspěvek Tomuse. Vyhřívání, tudíž 12V je jen s nastartovaným motorem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 10. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2017 Nestači mit zaputne kontrolky (nabijeni, epc, poruchy motoru atd.)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 10. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2017 Vyhřívání zrcátek a zadního okna se spustí, až s běžícím motorem. Teda aspoň u mně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 10. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2017 Musim skusit u mně Vyhřivani zrcatek máš z vyroby? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 10. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2017 Ano. A vím to určitě. Udělal jsem si LEDkontrolku na zrcátka, protože jsem si je zapomínal vypínat. Když mám vypínač zapnutý, tak se mě LEDka rozsvítí až po nastartování. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 10. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2017 Podsvicecni an zelene a když zapojiš vyhřevani to sviti Ti oranžová? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 10. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2017 Ne tak dokonale zase ne. Jen malá ledka na tom plastovém trojúhelníku ve dveřích u zrcátka. Připojil jsem ji k drátům co vedou k tomu vyhřívání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Monika Monika Vloženo 16. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2017 jipol57 mohl by jsi mi vyfotit jak to vypadá, jak to máš zapojené jaká led, případně odpor, děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 17. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2017 Vyfocené to mám tady s tou navigací: Ale fantazii se meze nekladou. Koupil jsem si náhradní ten trojúhelníček, kdyby se mi to někdy nelíbilo. Montáž už si podrobně nepamatuji, je to moc let, ale určitě musel dolů celý tapec ze dveří. Připojil jsem to přímo na vodiče co vedou k topnému tělesu zrcátka. U mně to byl hnědý - mínus, a černo/červený - plus, průřez 0,5mm2. Já jsem ho trochu odizoloval (nepřerušoval), připojil můj drátek, zapájel a zaizoloval. Může se použít taky toto: http://www.emat.cz/kabelove-koncovky/kabelove-spojky/spojky-zarezove Sériový odpor k ledce je individuální podle použité LEDky. Ale asi kolem 1 kiloohm. Elektronik si snadno poradí jak připojit ledku ke 12 voltům. Já jsem si dal barvu LED oranžovou. Stačí to tak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Monika Monika Vloženo 18. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2017 děkuji jipol57 na tý fotce toho moc nevidím, nemáš odkaz na ten "trojúhelníček" ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 19. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2017 Jak to že nevidíš. Ta ledka může být miniaturní 3mm, třeba tato: https://www.gme.cz/led-3mm-orange-20-60-l-934ed Ten trojúhelník nemusíš kupovat, jen kdybys to chtěla někdy uvést do původního stavu. Má číslo 5j0 837 993a. Na našich e-shopech ho nemůžu najít ale je to toto: https://www.ebay.co.uk/itm/Skoda-Fabia-07-14-Passenger-Side-Front-Wing-Mirror-Trim-Cover-5J0837993-/263029433664 Stálo to kolem 50kč, ale před 6 lety. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Monika Monika Vloženo 19. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2017 děkuji jipol57 právě to s tím "trojúhelníčkem" se mi líbí, že lze uvést do původního stavu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FikoCZ Vloženo 29. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2017 (editace) Jak tady někdo psal. Já měl problém s vyhříváním a to ten, že se mi zlomil drát ve dveřích. Zjištěno přeměřením napěním na kontaktu v zrcátkách. Editováno: 1. leden 2018, autor: FikoCZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 29. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2017 jipol57,máš to pekne urobené,no mám taký dojem že vyhrievanie spätných zrkadiel sa po 20 min deaktivuje samo.No po každom štarte sa zasa zapína na tých 20 min,pokiaľ je to stále zapnuté. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 29. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2017 Je to možné, myslím že víc než 20 minut jsem je ještě zapnuté nenechal, tak nevím. Jestli si vzpomenu, tak to vyzkouším. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 29. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2017 Jipol57 mel jsi pravdu . Vyhrevani funguje jen po nastartovani motoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anderson Vloženo 18. leden 2018 Sdílet Vloženo 18. leden 2018 Pro ty co touží po signalizaci a automatickému vypnutí mám dobrou zprávu ! Nevím tedy ale jestli se to týká všech Fabii II s Faceliftem a jakých řídících jednotek centrální elektriky ale u té mé ve verzi Elegance z 3/2012 mám možnost zapnout přes diagnostiku vyhřívání zrcátek zároveň s vyhříváním zadního okna. Tedy klasicky tlačítkem které máte na vyhřívání zadního okna a které je podsvícené když je zapnuto. Po standardní době se pak obojí vypne. V diagnostice dobu vyhřívání lze i nastavit. Ale za mě standardní doba od výrobce si myslím že je ok. Mě nevyhřívali zrcátka přes spínač ve dveřích. Bohužel asi proto že je ve dveřích nalomený vodič. Nechám to opravit. Ale přišel jsem na tuto volbu aktivoval a funguje jedno vyhřívané zrcátko. Zřejmě ve vedení k tomu druhému je též nalomený vodič. Ale aspoň vím, že tam bude někde problém. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kecka Vloženo 18. leden 2018 Sdílet Vloženo 18. leden 2018 Kde to tam je ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 18. leden 2018 Sdílet Vloženo 18. leden 2018 jednotka 09 - kódovanie - kalkulačka pre dlhé kódovanie byte15 - bit 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.