Igor Vloženo 7. leden 2009 Sdílet Vloženo 7. leden 2009 Majko veru mne to tiež prijde divné, že by to stačilo aktivovať/deaktivovať kódovaním, ale naozaj je to tak, že existuje 6 rôznych RJ. Ak by TPM bolo v každej, stačili by na všetky autá len 3 rôzne typy. Môžno sa časom dočkáme... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 7. leden 2009 Sdílet Vloženo 7. leden 2009 Hlavne tá "Vstavaná batéria - večná" je podla mna ofajč resp asi rátajú že to auto predáš do dvoch rokov. Takýto systém, teda na ventilku používa TOUAREG napríklad a tie baterky vydržia tri až štyri roky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 8. leden 2009 Sdílet Vloženo 8. leden 2009 mozno zalezi kolko jazdis s tym autom...alebo ako casto pouzivas tie senzory... ale vecna si predstavujem ze sa pohybom dobija...ako tie niektore super drahe naramkove hodinky. Ci sa mylim? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 8. leden 2009 Sdílet Vloženo 8. leden 2009 Hahaha nie skor to bude tak že prímač na podblatníku vyšle signál a senzor odpovie. Nekonečné to určo nebude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dragon99 Vloženo 8. leden 2009 Sdílet Vloženo 8. leden 2009 (editace) Vedel by niekto poskytnut cislo riadiacej denotky s ESP a TPM. Dakujem Editováno: 8. leden 2009, autor: Dragon99 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malin Vloženo 8. leden 2009 Sdílet Vloženo 8. leden 2009 cela hydraulicka jednotka ESP s TPM - 6Q0 614 517 AD samotna riadiaca jednotka pre ESP je vraj nevymenitelna (alebo ma niekto skusenejsi opravi) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jered Vloženo 8. leden 2009 Sdílet Vloženo 8. leden 2009 a co třeba toto http://www.apri.cz/index.php?page=produkty&typ=tpms Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekM Vloženo 23. Duben 2009 Sdílet Vloženo 23. Duben 2009 To teda není pravda, tlačítko ti nestačí dodělání bude 100% dražší, než když ti to udělají z výroby 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danny17 Vloženo 5. Březen 2010 Sdílet Vloženo 5. Březen 2010 tady je navod na Golfa 5 takze v tom takovy problem nebude, dily cca 35ecek ale neumim mon nemecky takze kdyby to nekdo zkratil a prelozil pomohlo by to dosti lidem na foru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danny17 Vloženo 5. Březen 2010 Sdílet Vloženo 5. Březen 2010 tady je navod na Golfa 5 takze v tom takovy problem nebude, dily cca 35ecek ale neumim mon nemecky takze kdyby to nekdo zkratil a prelozil pomohlo by to dosti lidem na foru. Reifendruckkontrollsystem_Golf_V.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malin Vloženo 5. Březen 2010 Sdílet Vloženo 5. Březen 2010 Možno na Golfa to tak bude, ale ABS jednotka pre FII/R zväčša neobsahuje podporu pre TPM, preto treba vymeniť aj ju a tým pádom je cena niekde úplne inde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danny17 Vloženo 6. Březen 2010 Sdílet Vloženo 6. Březen 2010 a jak na tom je OII to bude asi totozne s golfem V ze? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malin Vloženo 6. Březen 2010 Sdílet Vloženo 6. Březen 2010 Najskôr asi hej, ale neviem potvrdiť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
campagnolo Vloženo 24. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2011 U tech Golfu to slo asi do MR 2008, pak uz taky ne. Opravdu je potreba jednotka ABS s TPM. Pokud jen doplnite tlacitko a natahnete kablik od RJ ABS (coz je mezinama pekna pakarna) - musite rozmotat cely svazek u RJ a pak kabel primotat k svazku az do interieru auta a nakodujete jako ze auto ma TPM, tak vse bude O.K. Rozsviti se kontrolka v budikach, pipne to a super. Jenze vam to nikdy nenahlasi defekt, protoze RJ ABS jednoduse nenacte zacne hodnoty otacek. Cela jednotka ABS by musela dostat novy flash a to krome lidi z fabriky, kde se to vyrabi nezvladne. Takze pokud chcete ze sve socialni Fabie udelat jakoze luxusni karu, tak musite bud uvalit 22 za new ABS nebo 33 za new ESP a nechat namontovat. Jedine snad sehnat jednotku z nejake bouracky. Jenze jelikoz Fabka je preudercena byt socialni auto, tak jich moc nebude :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek_h Vloženo 13. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2011 Tu sa da kupit kontrolka + kabelaž na tlak v pneu. http://www.skodateile.cz/index.php?pg=product∏=336&menu=%C5%A0koda%7COctavia%20II%28A5%29%20facelift Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jamal00 Vloženo 11. leden 2012 Sdílet Vloženo 11. leden 2012 podle me to tak jednoduche neni,nejsou cidla nahodou uz primo v disku.........? Mam v autě kontrolu tlaku v pneumatimach a urcite nebudou cidla v diskach,protoze menim disky a funguje to na oboje (ALU,plechace).Pozna to tak pri rozdilu tlaku o 1 atmosferu (uchazelo mi jedno zimni kolo).Podle me je to reseny skrz ABS.Rozdil brzdeni kol mezi levym a pravim. je to jen domenka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas513 Vloženo 10. Květen 2015 Sdílet Vloženo 10. Květen 2015 Při testu kontrolek přístrojovky se mi rozsvítí i kontrolka tlaku v pneu i když pod loketkou nemám tlačítko.... jak zjistím že to auto má ??? ESP také mám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubczech Vloženo 6. Duben 2017 Sdílet Vloženo 6. Duben 2017 tak dodělával to někdy někdo ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miro F. Vloženo 25. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2019 (editace) Díval jsem se do databáze ETKA a jak tady bylo rozebíráno, že existuje 6 různých řídících jednotek ABS do dvojkové Fabie dle toho, jestli má TPM nebo ne - tak to platí pro před FL modely. Po faceliftu už jsou uvedeny jen 4 jednotky (u Roomsteru dokonce jen 3), přičemž první tři se liší jen datem odkdy dokdy byly na vozy dávány (žádný další údaj u nich není) a ta poslední má psáno, že je pro vozy s ESP. Bohužel u ní chybí číslo dílu. Nicméně o TPM není nikde ani slovo, z čehož bych soudil, že je-li v databázi jediná jednotka, která umí i ESP, měla by umět i TPM... Pletu se? Editováno: 29. Říjen 2019, autor: Miro F. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miro F. Vloženo 11. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2021 Ok, opět bych to tu rád rozproudil dotazem. Dodělal jsem do své F2 (2014) tlačítko SET, zapojil dle dílenské příručky a nakódoval TPM. Mám už ESP 9.0, jednotka 6R0907379AT, takže (narozdíl od předchozích ESP 8.2 u starších ročníků) TPM se kóduje v jednotce ABS na bytu 17, bit 0 nastavit na hodnotu 1 (u ESP 8.2 je to tuším v byte 16). Ještě povolit TPM v sekci Instruments... Vše ok, tlačítko svítí a funguje, po stisknutí a podržení se rozsvítí kontrolka TPM v budíkách a ozve se akustický signál... Tak a teď problém - zkoušel jsem s tím jezdit, pak upustit zadní kolo o 0,5 bar a ono to nic nehlásí... U předchozí F2 před FL jsem to měl z továrny a hlásilo to každou prkotinu... Otázkou je, jestli jsem někde neudělal chybu. Zapojení mám správně, ale mohl jsem udělat chybu: V kódování - nevím, jestli není třeba nastavit ještě něco... Dá se případně někde vysledovat nějaká data, např. o kalibraci atd? V diskusi na toto téma u dvojkové Octavie někdo zmiňuje, že jsou někde data o kalibraci zanesena a dají se načíst, čímž by asi šlo i zjistit, jestli vůbec tak jednotka něco v tomto ohledu dělá... Nebo jestli není problém např. v kalibraci - zkoušel jsem to jen tak kolem komína a vůbec vlastně nevím, jak ta kalibrace pracuje. Jak dlouho trvá systému, než se nakalibruje? Na jakém principu? A po jaké době je pak schopen rozpoznat ušlou pneumatiku? Vzhledem k diskusi v tomto vlákně se též nabízí otázka, jestli i po FL jsou jednotky, které TPM podporují a jednotky, které ne... Kde to případně zjistit? V online verzi databáze ETKA nic není, moje jednotka XXX379 tam např. není uvedena vůbec. Ta moje jednotka ESP jinak umí vše, co se dá nakódovat - aktivoval jsem si XDS, HHC, mohu i aktivovat možnost vypnutí ESP pomocí tlačítka na vypnutí stabilizace (z továrny se tím vypíná jen ASR)... Přišlo by mi zvláštní, kdyby tohle všechno ta jednotka podporovala a jen TPM ne... Dokázal by někdo poradit nebo alespoň zkusit nahodit myšlenku, kudy do toho? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 11. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2021 Ahoj. Mam octaviu 2 2007, dorabal som TPM tiež. Podla toho co som zistil potrebuje system na kalibraciu presť asi 100 az 200 km pri roznych rychlostiach. Podla vyrobcu su režimy kedy tento system nebude pracovat (napr. ked mas zimne gumy, ked tahas príves a pod.) U mňa osobne som spustal koleso aj na 1 bar a nic, v podstate sa to nerozsvietilo nikdy. Jediny krat ked som vysiel z pneuservisu ked mi menili pneumatiku. Pravdepodobne u mna kontrolka nesvieti lebo mam celorocne pneumatiky. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miro F. Vloženo 13. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2021 (editace) Tak už mi to chodí. Opravdu byl problém pouze v tom, že jsem tomu nenechal dostatečný čas na kalibraci. Po více jak 100km od kalibrace jsem upustil kolo o cca 0,5 bar a hned po pár stech metrech se mi rozsvítila kontrolka... Takže mohu potvrdit, že moje jednotka 6R0907379AT umí TPM a stačí jen dodělat tlačítko, zadrátovat k němu 4 kablíky, nakódovat v jednotce ABS a nakódovat v budíkách (Instruments)... Nic víc... Editováno: 13. Říjen 2021, autor: Miro F. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomhenk Vloženo 4. Listopadu Sdílet Vloženo 4. Listopadu Zdravím všechny, máte chlapi někdo schéma jak to má být přesně zapojené? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 4. Listopadu Sdílet Vloženo 4. Listopadu https://forum.skodahome.cz/topic/131796-dílenská-příručka-a-učební-pomůcky-fabia-ii-roomster/?do=findComment&comment=2643663 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.