mambo Vloženo 17. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2009 Moc tomu obratu "svázané" nerozumím, snad že auto nikde nevrže nebo neskřípe při jízdě po nerovnostech, jinak nevim. Koukám, že jsi ho olepil důkladně. Není to lepidlo, co tam dávají nějak agresivní vůči laku? Sice je to zevnitř, ale přesto. Nikdy jsem s tím nepracoval, tak proto se tak blbě ptám . Až budeš dělat ten předek, kde to všude chceš nalepit? Když tak dej potom postup, nějaký fotky a tak. Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 17. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2009 ....nemyslim si, ze by to lepidlo bylo agresivni.....tyto tlumici materialy se bezne pouzivaji na auta.....uz jsem to na predeslem aute take pouzil a nemel jsem zadny problem.....hlavne si chci utlumit hluk z kol, ty me nejvice ser....jeste me stvalo rezonace a ozvuceni zadni casti auta po jizde po nerovnostech, hlavne kostkach......to jsem nalepenim Vibraflexu maximalne utlumil.....takze mam v planu podbehy, podlahu a mezistenu motoru a kabiny. Pate dvere mam utlumene a kapotu, ale na ni dam neco lepsiho, nez ted co mam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 17. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2009 Možná by šel pod ten černej dekl, co je na kapotě, dát nějakej ten tlumící materiál a potom to ještě přikrýt tím deklem, ale nevím, jestli se tam pod to něco vejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 18. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2009 kolik toho tecsoundu jsi potreboval? koukal sem, ze se prodava 50x25cm kolem 100Kč a pak 1x2m kolem 800Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 18. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2009 to mambo: pod tim deklem mam tlumeni, ale neni to dle meho gusta. to Blacky: 2ks 2x1m na vsechny dvere........ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 18. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2009 Tapacír si tiež oblepoval? Čo rezonácie pri hudbe? Je to lepšie alebo aj tak to rezonuje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 18. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2009 tapec jsem nedelal, ale uvazuji o tom......ja jsem nemel problem z rezonaci hudby.....v kazdem pripade je znatelny rozdil v kvalite hudby a take se podstatne snizila celkova venkovni hlucnost v aute....a o to mi jde predevsim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 18. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2009 hmm., sem linej clovek, ale tohle vypada docela jednoduse a nejakej efekt to ma. Asik tim zadelam vsechny dvere, kufr a asik to dam i pod deku na kapote. Jeste nejak chci vylepit podbehy. Na podlahu sem linej to uz je moc prace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 18. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2009 (editace) neni to skutecne nic narocne. Spis mit ten cas. Chtel jsem vse stihnout pred dovolenou a nakonec jsem odjel bez udelani prednich dveri. Na zadni cast auta vcetne rezervy padlo 6 ks Vibraflexu 4mm o rozmerech 0,5x1m a jak uz jsem psal na dvere 2 ks Tecsoundu 3mm a alu folii v rozmeru 1x2m. Ale muzu vsem jen doporucit. Editováno: 18. Srpen 2009, autor: Misubaro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrmobil Vloženo 18. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2009 měl jsi nějaké problémy s demontem tapecírunku, úchyty a tak ... popiš, pls Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 18. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2009 To by mě taky zajímalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 18. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2009 problem nebyl zadny...jen je potreba koupit do zasoby ty plastove uchyty co drzi tapec. Koupil jsem si jich dvacet a jeste mi jich sest zustalo. Kupoval jsem je v Skoda servis. Jedna stala okolo 4.20Kc uz si to presne nepamatuji. Jsou vsak uz jine nez puvodni. Lepe se odtrhavaji po zacvaknuti nepraskaji tolik. Jsou bytelnejsi. Myslim si, ze nema cenu si hrat s tapecem abych uchranil puvodni uchyty. Proste vzit za to a odtrhnout. Nektere vydrzi a ostatni maji hold smulu. Budou vymenene za nove. Stalo se mi, ze u jednych dveri jsem zapomnel zapojit tahlo na otvirani dveri a tak jsem musel tapec polosundat a ani jedna nova uchytka nepraskla. Jinak vse je v ramci moznosti dost dobre dostupne na odpojeni kablu a tahla od dveri. Skutecne nic nemozneho Zadni klicky od oken /mam jen predni elektricke/ jdou krasne demontovat. Uz se to napsalo ohledne sundani klicek dost. Ale presto, kdo to jeste necetl a nemusel to hledat. Za klickou, mezi ni a tapecem je umely krozek, ktery staci stisknout /rucne/povysunout jako ven a klicka jde krasne sundat. V zadni casti vozu bych snad upozornil na sundavani tapecu, kde je zadni osvetleni. Jsem za to zabral, ze jsem malem urval kablik od osvetleni, pac je /alespon u me/ dosti kratky. Takze opatrne bok odcvakat,strcit ruku pod tapec a odpojit. Jinak nic co by stalo za rec. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drag84 Vloženo 27. Září 2009 Sdílet Vloženo 27. Září 2009 (editace) Ahoj, tak som tlmil aj ja... vid foto. Ak to chcete mat vytlmene skutocne poriadne a seriozne, treba vytlmit aj vonkajsi plech. Otazka vsak mozno bude: a ako sa k nemu dobre dostat. Treba zhodit ovladanie elektrickych okien. Ale bacha! Po demontazi motorceku el. okien a drziaku (plechu vo dverach) treba oddelit od drziaku tie tri kolicky velmi opatrne - je to totiz domcek (cierny) pre cievku (biela) s lankom a ked ta cievka z domceka vyleti budete sa moooc moooc trapit s tym dat to zase dohromady. Ja som kvoli tomu siel do Skodovky. Nevedel som totiz, ako na to. Zistil som, ze treba pouzit hrubu silu. A pozor, aby bolo lanko na cievke navinute spravne. Inak mate po oknach. Ale koniec strasenia. Vobec sa toho nebojte. Mne sa to rozletelo len preto, ze som chcel s autom v rozrobenom stave jazdit a skusal som, ci okno drzi aj bez motorceka. (No co, nikto nie je najmudrejsi... :-D ). Uzitocna rada: Po rozrobeni radsej cievku s domcekom zdrotujte dokopy. Odporucam vytlmit aj tapaciry. V oblasti repra som pouzil dokonca 2 vrstvy materialu. Edit: 22.02.2014 Dostal som otázku, ako som ťahal káble cez tú priechodku medzi dverami a karosériou... Normálne tadiaľ totiž žiadny hrubší káble nepretiahnete... Tak som vzal vŕtačku a prevŕtal konektor tam, kde neboli žiadne káble... Viď foto. Editováno: 22. Únor 2014, autor: drag84 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 27. Září 2009 Sdílet Vloženo 27. Září 2009 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dandiel Vloženo 27. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2009 Misubaro: a co mas za motor,vzdyt ot musis mit uz o dost tezsi ne?))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fus Vloženo 24. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2009 Ahoj nacetl jsem si toho tady na foru dost, tak se chystam menit repro a tlumit dvere, jedine co jsem moc nepobral ani z toho navodu na tom obrazku je jak jste vypacili ty spinace na ele. okna. Bojim se ze kdyz za to vemu tak to rozlamu. A jeste budu metit vyskace a zkousel sem sundat ten plast ze sloupku trhnul sem za to u stropu a tam se to vycvaklo ale niz mi to nejde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drag84 Vloženo 27. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2009 Ahoj. Vypinace na elektricke okna som nechaval v tapaciroch. Ked tapaciry oddelis od dveri, staci tam strcit ruku a zozpojit konektory. Do tych stlpikov sa opri viac a musi to ist. Len hrubu silu na to treba. Ale samozrejme aplikovanu s rozumom. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 7. Únor 2010 Sdílet Vloženo 7. Únor 2010 Nemáte tip na někoho se zkušenostma, kdo si chce přivydělat? Docela o tom přemejšlím, ale sám si na to netroufám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 16. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2010 Ak chceš, tak ti nafotím postup, lebo ja už mám materiál a chystám sa na dvere. Len ten čas akosi nie je. Kufor som už vytlmil, info je TU. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 16. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2010 Byl bych strašně rád, takže nešetřit filmem :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pauliej Vloženo 30. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2010 Ahojte, chcem vymenit repro aj vpredu. Vie mi niekto poradit, ake hrube MDF podlozky treba dat pod repro? Chcem pouzit Sinus Live 165SL, tzn. ich montazna hlbka 44mm. Cital som, ze je hned za repro okno a sucasne to nesmie opierat o tapacir. Dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rmaudio Vloženo 30. Srpen 2010 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2010 tady to mas popsany...... kdyz to udelas podle toho nemuzes to zkazit odkial mas ten subor kde co a ako rozobrat nevedel by si mi to poslat na mail ? info@hudbadoauta.sk? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pauliej Vloženo 26. Září 2010 Sdílet Vloženo 26. Září 2010 Ahojte, vytlmil som si predne dvere (zatial) a tak sa podelim so svojimi skusenostami. V prvom rade musim povedat, ze to nieje nic zlozite :-) Postup, ako som to robil ja je nasledovny : dat dole tapacir dveri (vo vodicovych budte opatrny, je tam pripojenych viacero vedeni - ovladanie okien, ovladanie spatnych zrkadiel, LED alarmu a samozrejme tiahlo otvarania dveri). Potom (alebo mozno este predtym ak sa trafite) treba spustit okno, aby sa v dvoch montaznych otvoroch objavili skrutky, ktorymi je pripevnene okno do spustaca. Tie skrutky treba iba povolit, nie uplne vysrobovat. Ked som ich povolil, okno som vytiahol uplne hore a prilepil ho lepiacimi paskami. Odtrhnite penovu krytku otvoru v dverach cez ktoru vedie lanko otvarania dveri. Spustite spustac dole - netreba uplne dole. Nasledne som vyskrutkoval 2 skrutky listy spustaca okna a este dalsie 4 skrutky plechu s elektromotorom. Vsimol som si, ze drag84 (pozri forum) vyskrutkoval elektromotor - nieje to potrebne a nerobte to ! Cele spustanie okien je jeden celok a da sa vybrat (trochu sa s tym treba pohrat, je to ako jezek v kleci, ale ide to). Samozrejme treba dat aj dole reprak. Este je vo dverach taka polystyrenova vec, neviem jej vyznam, ale tiez ju treba vybrat. Je vnutri prilepena pomocou obojstannej pasky. Teraz uz mate dvere maximalne odstrojene. Treba ich poriadne odmastit, je tam taka voskova protikorozna vrstva. Ja som pouzil benzinovy cistic - podobne ako technicky benzin. Hlavne si mente handry, lebo inak to len tak rozmachlite. Inak vo dverach je originalny plat - take nieco asfaltove, tvrde ... nechal som to tam a prelepil som to. Potom uz len sa hrat s tlmiacim materialom. Ja som pouzil STP silver. Dynamat sa mi vidi trochu drahy, tecsound je dva krat tazsi. Na tapacir som pouzil ANS penu, ktoru som lepil obojstrannou paskou. Na jedny dvere (lepil vnutornu stranu vonkajsieho plechu a vonkajsiu stranu vnutorneho plechu :-) ) som pouzil dva platy 90x50 cm. Vysledok je trochu mensi hluk pocas jazdy (pre vyraznejsi ucinok treba vytlmit viac auta) a hlavne ovela lepsi zvuk. Basy zostali podla mojho subjektivneho nazoru rovnake, ale vycistili sa stredy - podla mna to hra ovela lepsie. Plan su este zadne dvere a kufor, tak potom sem napisem. Dufam, ze som aspon trochu pomohol. Paulie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miggy Vloženo 26. Září 2010 Sdílet Vloženo 26. Září 2010 Pekne, pekne si to spravil. Prečo si netlmil aj vnútornú stranu vnútorného plechu dverí? Pýtam sa to preto, lebo ja mám už 2 týždne rozpracované tlmenie a tlmím vnútorné strany obidvoch plechov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rmaudio Vloženo 26. Září 2010 Sdílet Vloženo 26. Září 2010 tlmenie ktore si pouzil velmi neodporucam. nieje to asfalt ale iny vybracny material na ktorom je len nanesena lepiaca vrstva, casom zvyskne vyschnut a potom to opadava cele. odporucam orginal vytlmovaci material, ako dynamat, sika a podobne. je sice drahsi ale kvalitny, a zdaleka nema taku vahu ako toto. mam autohifi predajnu takze viem ocom hovorim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.