ohajek Vloženo 28. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2007 Posledni dobou je primo v interieru slyset takove rachtani (jakoby cinkani klicema) od nekud od motoru vpravo. Ozve se ted v zime pri startu a trva to do doby, nez se motor zahraje na provozni teplotu, takze nekolik minut. Vysledoval jsem, ze to jde jakoby z nadobky s chl kapalinou. Nevite nekdo cim to je? Cidlo chlad. kapaliny to asi nebude, protoze to by bud bylo KO a nefungovalo by a nebo je s nim vse OK. A nedokazu si predstavit, co by v nem zpusobovalo tento neustaly zvuk... Nemate s tim nekdo zkusenost? Predem diky za pomoc... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 1.4? 1.6? 1.8? 1.9? 2.0? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
topi Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 Posledni dobou je primo v interieru slyset takove rachtani (jakoby cinkani klicema) od nekud od motoru vpravo. Ozve se ted v zime pri startu a trva to do doby, nez se motor zahraje na provozni teplotu, takze nekolik minut. Vysledoval jsem, ze to jde jakoby z nadobky s chl kapalinou. Nevite nekdo cim to je? Cidlo chlad. kapaliny to asi nebude, protoze to by bud bylo KO a nefungovalo by a nebo je s nim vse OK. A nedokazu si predstavit, co by v nem zpusobovalo tento neustaly zvuk... Nemate s tim nekdo zkusenost? Predem diky za pomoc... Typ. Pod nádobkou je španovák, podľa mňa snáď aj ten by mohlo vydávať tie zvuky....to cinkání by malo byť ale jemné, nie hlučné, že ? Nesedí mi ale to trvanie, až do zohriatia motora na prev. teplotu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ohajek Vloženo 29. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 1.4?1.6? 1.8? 1.9? 2.0? Sorry... 1.9/66. predface. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 napínák.kladky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pekrato Vloženo 29. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 Řešil jsem něco podobného nedávno. U mě to cinkalo jen při volnoběhu-po přidání plynu to zmizelo. Dělala mi to trubka klimatizace procházející pod držákem nádobky servořízení. Trubku jsem ve zmíněném místě obalil topenářskou izolací(šedá pěnovka) a už měsíc je klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ohajek Vloženo 29. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 29. Listopad 2007 napínák.kladky jen prvnich x minut po startu nez se auto zahreje??? a prijde mi, ze to jde jakoby primo z ty nadobky, max z pod ni, nebo ta nadobka od serva je jeste asi mozna. myslim, ze napinak kladky by se ozval jinak... ale nevim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
creck Vloženo 4. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2007 kdybys napsal co je to za auto mozna by to nebylo od veci , rachtat ti muze i ventil na odsavani plynu z nadrze a je to uplne normalni , rachta vetsinou pri volnobehu kdyz pridas prestane , takova cerna nadoba hned vedle nadrzky s chladici kapalinou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Komárek Vloženo 4. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2007 taky mi to dělalo a byl to rozvoďák nebo nějaká z těch kladek - po výměně rozvodů = vše OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quicksilver Vloženo 4. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2007 Taky mi tam něco rachtá a vyhodnotil jsem to na ten šponovák. Asi po 1 - 1,5 minutě to zmizí. ale není to moc slyšet... mám to nějak řešit, nebo je to "normální"? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ohajek Vloženo 4. Prosinec 2007 Autor Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2007 kdybys napsal co je to za auto mozna by to nebylo od veci , rachtat ti muze i ventil na odsavani plynu z nadrze a je to uplne normalni , rachta vetsinou pri volnobehu kdyz pridas prestane , takova cerna nadoba hned vedle nadrzky s chladici kapalinou uz jsem psal vys, ze je to Okta1, 1.9 TDi/66kW, r.v. 98 v Combiku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ohajek Vloženo 4. Prosinec 2007 Autor Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2007 taky mi to dělalo a byl to rozvoďák nebo nějaká z těch kladek - po výměně rozvodů = vše OK Tak... mam delany rozvody cca 10 tisic km zpatky, v cervnu 07. Nevim, neprijde mi, ze to jde od motoru jako takovyho, protoze ten rytmus toho rachtani je proste jinej. A kdyz si da clovek ucho pod otevrenou kapotu, tak je to taky spis slyset uplne v pravo v motorovym prostoru nez od rozvodu. Ted jsem ho mel jednou pres noc v garazi a rano to vubec nedelalo... Ale zase tak velekej teplotni rozdil to nebyl - opravdu to moc nechapu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumpdanny Vloženo 10. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2013 (editace) Ahoj, mě už to dělá delší dobu taky... 14 dní zpátky se dělaly rozvody (včetně drážkovanýho řemenu, kladky alternátoru a ještě nějaký kladky, teď nevím) a stejně to pořád na volnoběh rachtá. Jste tady nastříleli několik možností, vyřešil už to někdo? Nerad bych do toho sypal zbytečně :-) Tady jsem to nahrál na video, je to krásně slyšet. http://www.youtube.com/watch?v=JjLBjb923ks Editováno: 10. Říjen 2013, autor: lumpdanny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 10. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2013 skúšal si vyšliapnuť spojku či to robí aj potom?... volnobežka alternátora je OK?.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumpdanny Vloženo 10. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2013 Když zmáčknu spojku tak je to to samý.Při 1000 otáčkách to rachtá, v 1100 to rachtá ve větším intervalu, tak polovičně a ve 1250 otáčkách už je ticho...Dneska jsem nastartoval a po cca 1,5 minutě běhu motoru na volnoběh to ve vteřině z ničeho nic přestalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 10. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2013 a čo tá volnobežka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumpdanny Vloženo 11. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2013 Volnoběžka na altíku byla podle mechanika OK. Z těhle věcí mi tam zbyl původní asi jen ten napínák... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rejan Vloženo 23. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2013 Dělá to ten napínák, když se tam podíváte při volnoběhu studeného motoru celý se viditelně třese. až se motor trochu ohřeje zmizí to. Měnili mi ho před 20 000 km s rozvody a už je zase v pr..... Ničemu to prý nevadí,ale kdo to má poslouchat. Škoda servis : výměna s prací cca 4500,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.