Publikováno Prosinec 16, 200519 r Dnes jsem měl hezký případ vynechávání motoru v akceleraci,vynechával druhý válec a blikala kontrolka CHECK.Prohodil jsem svíčky ,trafa a nic.Nezbylo mi nic jiného a pustil jsem se do výměny vstřik.ventilu.Hezký přístup,jen co je pravda a celou dobu se modlil ,aby to bylo tím.A bylo.Motor je v poho a zákazník spokojený.Začínají se pomalu objevovat závadičky i na těchto motorech,jen doufám ,že tohle byla vyjímka.
Červenec 28, 200619 r Nazdar Má někdo z vás v Octavii II motor 2.0 FSI, jestli ano jak je s ním spokojen či nespokojen atd. Prolezl jsem celkem dost diskuzí ale všude je to samá nafta. Ale o benzínu tu toho moc nepadlo. Dík za příspěvky
Červenec 28, 200619 r muj postreh je, ze malo jede a hodne zere. alespon za tu cestu, co jsem ho mel pujceny, aby me zas nekdo nenarknul, ze nepisu osobni zkusenosti...
Červenec 28, 200619 r Ja mam teda 1.6 FSI v O2 a nemuzu si vubec stezovat, ale pokud nad tim motorem uvaujes a mas penize, tak si ho kup! Je fakt paradni, dobrej vykon, nizka spotreba, kultivovany... Nevahej a ber! Jinak mas pravdu, kazdej kupuje TDIcka.... uz jsou s tim trapni Moc MPI a FSI nepotkavam, cca tak 90% O2 v TDI a 10% MPI,FSI
Červenec 28, 200619 r nad 1.6 FSI jsem taky přemýšlel, ale tam mně štve že k tomu motoru není šesti stupňová převodovka, jinak diesel určitě nechci sice se mi líbi jejich zátah ale to tak asi vše a viděl bych to na ten 2.0 FSI. Co myslíte jakou má spotřebu, tak přibližně?
Červenec 28, 200619 r to by mně už moc svádělo k rychlé jízdě, ale beru to v potaz jde mi i o spotřebu
Červenec 28, 200619 r Ja mam teda 1.6 FSI v O2 a nemuzu si vubec stezovat, ale pokud nad tim motorem uvaujes a mas penize, tak si ho kup! Je fakt paradni, dobrej vykon, nizka spotreba, kultivovany... Nevahej a ber! Jinak mas pravdu, kazdej kupuje TDIcka.... uz jsou s tim trapni Moc MPI a FSI nepotkavam, cca tak 90% O2 v TDI a 10% MPI,FSI dobrej vykon, nizka spotreba? fakt nechci nikomu brat iluze, ale s timhle motorem jsem jezdil v Passatu a prvni, co jsem se na ty testovacce zeptal bylo, kam tech 150 koni schovali. 140koni v TDI bylo daleko presvedcivejsi. a co se tyce ty spotreby, tak na palubaku bylo 12.5 litru. ano, byly to testovaci jizdy, takze neustale rozjezd, pak asi 3km do kopce a z kopce, ale v tomhle aute sedel chlap, co vsechny dost krotil a nejakou divocinu nepovoloval. takze pokud benzin, jedine 2.0TFSI, to uz je o necem jinym. proc myslis, ze potkavas spis TDI nez benziny? protoze ten dvoulitr se proste nepoved.
Červenec 28, 200619 r jj, presne tak. je to jak rikas, o narokach, ja bych od dvoulitru chtel vic, daleko vic. nejdriv si ho vyzkousej, jedna jizda je lepsi nez 1000 nazoru jinych lidi
Červenec 28, 200619 r vzpomente si na motor 1,8 20V se kterým se objevila nová OI v r.1996. To byl asi nejhorší motor, co tam dali. A ten 2.0 FSI je lepší obdoba, zase bez turba. Možná ti bude vyhovovat, pokud máš rád když to žere a stejně nejede. Já bych ale čekal něco jinýho.
Červenec 28, 200619 r vzpomente si na motor 1,8 20V se kterým se objevila nová OI v r.1996. To byl asi nejhorší motor, co tam dali. A ten 2.0 FSI je lepší obdoba, zase bez turba. Možná ti bude vyhovovat, pokud máš rád když to žere a stejně nejede. Já bych ale čekal něco jinýho. Vono uz taky asi klasika 2.0FSI pude do kytek, asi kuli malym vykonum a spotrebe. Audi bude davat nove 1.8TFSI 118kW ten by byl super i pro CR
Červenec 28, 200619 r Na www.railweb.sk v skecii Škoda mám nejaké testy OII s rôznymi motormi. Tak mrkni tam.
Červenec 28, 200619 r to Diamant: jo na tvých stránkách už jsem několikrát byl,mám už všechny testy přečtene akorát že si tam netestoval te 2.0 FSI v manuále. Píšeš že dynamika byla dobrá ale o spotřebě jsi se nezmínil Teďka máš ten TFSI myslíš že je o hodně lepší než ten atmosférický 2.0?
Červenec 29, 200619 r Má to místní taxikář.Výkon mě tedy nenadchl,dlouhodobě má 7,5 litrů ale ten motor na volnoběh hrůza,pokud bere klasickou 95.Zvoní,jako by tam byly zvonečky.V servisu prý že je to benzínem
Červenec 29, 200619 r 7,5 litrů to je na 2.0 slušné, ale o tom chodu jsem zas slyšel že je hodně kultivovaný i Diamant to píše na svém webu tak nevím asi jde i o ten benzín. Chce to zkušební jízdu ale mám dojem že ho tu nemají.
Červenec 29, 200619 r Odhad spotreby som písal v teste 2,0 TDI. Teraz môžem hodnotiť TFSI. Ale to zhltne predsa len o čosi viacej. Zatiaľ to vychádza na kombinovanú okolo 8. U FSI to odhadujem tak o 1/2-3/4 litra menej. Dnes som skúsil economy run a pod 6 som sa nedostal (dosiahol som presne 6,0 na trase 38 km - mesto na opačný koniec - okreska + dediny - mesto). Jasne, výkonovo je TFSI úplne inde. Čo sa týka kultivovanosti chodu, tak v aute je zvuk motora mimoriadne dobre utlmený. V otáčkach motor síce už trochu počuť, ale tu sa práve prejavuje jeho vysoká kultúra chodu a teda minimum vibrácií a pazvukov. Na voľnobehu má ten motor taký zvláštny surovo cvakavý zvuk. Ale vtedy ho počuť len ak človek stojí vonku. V aute nie. Takže zvuk je super, vibrácie necítiť. A tieto črty majú ako 2,0 FSI tak aj TFSI spoločné.
Červenec 30, 200619 r A tak to jde 8l u turba, to je fakt solidní a s tím atmosférickým 2.0 by neměl být problem dostat se na 7.5l dlouhodobě
Červenec 30, 200619 r Jinak spoustu majitelů Octávii II TDI-PD si právě stěžuje na špatné odhlučnění motoru
Červenec 30, 200619 r jinak hoši doporučuji svézt se v Superbu 2,5 TDI.Sice výkon neohromí,ale ta zvuková lahoda-to je supr
Červenec 31, 200619 r Presne tak, je to šesťvalec. Zvuk to má ale dobrý. Akurát odporúčam verziu s automatom, lebo bez neho je ten motor do cca 2000 otáčok dosť fest lenivý a mne to vadilo. Myslím, že do 7,5 by sa malo dať zmestiť s 2,0 FSI určite. Je to podarený agregát. Ja som nad ním pôvodne uvažoval tiež. A správy o jeho nahradení motorom 1,8 TFSI u Audi by som zase nebral v zmysle, že 2,0 FSI je zlý. Audi je proste drahá značka a môže si dovoliť ponúkať turbomotory. Navyše to v cenníku lepšie vyzerá, ak je tam ponuka 1,6 - 1,8 - 2,0 - 3,2
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.