Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj, rád bych se zeptal zda lze vyměnit samotný teploměr chl. kapaliny v přístrojové desce?

Chvilku ukazuje a chvilku zas ne, teď spíše neukazuje, než ukazuje. Diag. - zkrat na plus.

Děkuji za případné rady. Popřípodě uvítám i kontak na někoho kdo to zvládne vyměnit. Praha a okolí...

Vloženo

porucha vlastního měřáku velmi nepravděpodobná, zato čidla odcházejí velmi často a projevuje se to právě tím že chvíli měří a chvíli ne. Vzhledem k náročnosti výměny měřáku a jednoduchosti výměny čidla bych určitě vyměnil to. Pravděpodobnost.... 90%

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Poprosím o radu.

Teplomer chladiacej kvapaliny prestane ukazovať teplotu a za chvílu zase všetko v poho. Je to nepravidelné a neviem čo tomu je. Pravdepodobne skorodovaný kontakt.

Poradíte niekto ako na to a kde je pes zakopaný ?

• o 3 týdny později...
Vloženo

Priatelia, to som jediný ktorý má problém s kontaktom teplomeru? :aggressive:

Nie som elektrikár takže sa obraciam na odborníkov.

Je to čidlo teploty niekde na chladiacej sústave?

Neviem kde môže ten blbý kontakt byť !

HELP

Vloženo

Cidlo je pod cerpadlom podtlaku brzd , pri pohlade spredu v strede medzi motorom a prvodovkou,od prevodovky strc ruku smerom pod cerpadlo podtlaku brzd,tam ho nahmatas,potlac ho smerom k sebe a zatlac poisku v konektorz,potom uz ho lahko vytiahnes.

Vloženo

Tak som sa k tomu konečne dostal .

Vag diagnóza :

Řídící jednotka: 1U0 920 841 B

Komponent: KOMBI+WEGFAHRSP VDO V10

Kódování: 19123

Opravna #: WSC 31480

TMBHX41U338707476 SKZ7Z0C2019343

1 Nalezeny chyby:

01039 - Snimac pro ukazatel teploty chladici kapaliny (G2)

30-00 - preruseni n.zkrat na plus

Po nájdení (dakujem za identifikáciu miesta) a odpojení:

Vag diagnóza:

Řídící jednotka: 06A 906 033 BG

Komponent: SIMOS33 1.6l 2VG00HS4600

Kódování: 00231

Opravna #: WSC 31480

TMBHX41U338707476 SKZ7Z0C2019343

1 Nalezeny chyby:

16500 - Snimac teploty chladici kapaliny (G62) Nesmyslny signal

P0116 - 35-10 - - - Sporadicky

A tak som si neni istý ktorý s tých dvoch je ten vadas.

Poradí niekto?

Vloženo

Vyměň to čidlo teploty a budeš mít klid, měl jsem ho černé, momentálně nové je zelené, je více druhů, tak opatrně na kontakty. Mne to také hlásilo sporadickou chybu zkrat na plus, vymazal a znova to udělalo, dal jsem auto do servisu a myslel jsem, že mi ho vyměnil, ale asi jen vymazal chybu, protože při teplotě nějakých 70°c mi spadl na 60 nebo na 50°c, někdy třeba i z 80°c na 60°C, tak jsem koupil to čidlo, vyměnil jsem ho a ukazatel jede v pohodě, jen je třeba vypustit chladící kapalinu, pokud budeš rychlý tak ti uteče jen kousek, ale pokud budeš mít nějaké komplikace s těsněním tak ti uteče hodně vody a neměň to za teplé vody, hrozí opaření- nic příjemného. Tak práci zdar

Vloženo
Vyměň to čidlo teploty a budeš mít klid, měl jsem ho černé, momentálně nové je zelené, je více druhů, tak opatrně na kontakty. Mne to také hlásilo sporadickou chybu zkrat na plus, vymazal a znova to udělalo, dal jsem auto do servisu a myslel jsem, že mi ho vyměnil, ale asi jen vymazal chybu, protože při teplotě nějakých 70°c mi spadl na 60 nebo na 50°c, někdy třeba i z 80°c na 60°C, tak jsem koupil to čidlo, vyměnil jsem ho a ukazatel jede v pohodě, jen je třeba vypustit chladící kapalinu, pokud budeš rychlý tak ti uteče jen kousek, ale pokud budeš mít nějaké komplikace s těsněním tak ti uteče hodně vody a neměň to za teplé vody, hrozí opaření- nic příjemného. Tak práci zdar

U tdi je cidlo dvoite,jedno pre budik druhe pre spinanie zhavenia

• o 10 měsíců později...
Vloženo (editace)

Prosím o radu ohledně teploměru už jsem vyměnil přístrojovku,termostat. čidlo teploty vody a teploměr si občas něco ukáže ale hned spadne na nulu.Při kontrole na počítači je teplota vody 79 stupnu. A teploměr je v pořadku.Dík za info.

Editováno: , autor: foorm
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdravím všechny,

jsem nováček a dost amatér proti všem co sem píší - už jsem to tu značně pročetl :) Mám r.v. 2000 z ledna - takže maska před faceliftem a interier už faceliftovanej (doufám, že nekecám:) ) Octavia 1.9 Tdi 66kW. Mám problem s budíkem na teplotu. Občas prostě jde a občas nejde. Auto se nepřehřívá ani výstražná signalizace nesvítí - mám za to, že problem je čistě v kontaktu od čidla k budíku. Nicméně je tam toho hodně a nevím přesně, který drát jde přímo na budík?

Díky moc za radu!

Martin

Vloženo

Nebo by to mohlo být budíkama, že by občas padaly některý ručičky. Je to známej problém, studenej spoj u jednoho "brouka". Jinak to vadný čidlo by se poznalo na vagu, má dva okruhy, jeden pro motor a druhej na budíky, když bude každej údaj jinej tak je to jasný.

• o 8 let později...
Vloženo

a nemohl jsem koupit špatné čidlo to staré má označení Beru ST 119 1410 a teď jsem koupil FEBI armatura [mm]: 20 počet přípojek: 4 od čísla karoserie 1U-X-232429 32510 | 078919501C | 059919501A |

Vloženo

Tak čidlem to není vyměnil jsem ho za nové a stále to nejde tak jsem to nové zkusil vyndat zapojil jsem ho a zkusil ho nahřát a teplota na budíku normálně ukazala dal jsme ho zpět  jel jsem to projeta ručička se nehla.Tak nevím jestli nebudu mít špatný termostat.

Vloženo

Tak včera jsem ještě vyměnil termostat nechal jsem běžet motor ta ručička se normálně zvedala tak jsem to potom jel projet a nic.Ručička se zvedne jenom když auto stojí jak se rozjedu tak spadne.

Vloženo

spadne na nulu, nebo se jen teplota sníží? Když zastavíš, jde opět nahoru?

V 7. 8. 2017 na 20:20, krokodylek3 napsal:

tak to nové čidlo je špatné do řídicí jednotky ukaazuje,ale do budíků ne

a jak jsi na to přišel? Budíky si teplotu berou z ŘJ motoru

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...