Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

JJ, vy se máte :aggressive: . U nás LPG 14,90 kč a beneli 21,50 kč. To už se fakt asi nevyplatí :help:

Aké máte skúsenosti s ČS stanicami 1. SPS, Flaga a Lukoil? V Trenčíne predávajú LPG na týchto ČS za 11,9 Sk/l, cena láka, hlavne keď inde tankujem za 16,5 Sk. Len sa obávam, že ušetrené peniaze použijem na prípadne opravy. Zatiaľ som tankoval len Slovnaft a TOMEGAS (spotreba nižšia o 4 - 5 % v porovnaní so Slovnaftom).

na pumpach flaga tankujem asi 2 tyzdne odkedy vyrazne zlacneli proti slovnaftu na lukoil teda stara jett asi dvakrat a na 1sps vobec. tam som zacinal.

zatial problem necitim ziaden ani vykonom ani kvalitou mozno to zbadam ked sa vratim k slovnaftu.

naopak kolega ktory zacinal na slovnafte presiel s novym autom po tyzdni na flagu lebo mal pocit ze je lepsi ako slovnaft.

teraz si myslim ze ten rozdiel v kvalite nebude az tak sialene velky ako je to u ceny. takze z mojho pohladu teraz cena 11,90 je zaujmavejsia ako o neviem co lepsia kvalita za 16,50. ked ma slovnaft presvedci nejakou statistikou a skusenostami soferov tak idem za nimi ale zatial su len drahsi a nie som si isty ci aj lepsi. a okrem toho asi existuju aj nejake normy ktorych sa musia vyrobcovia drzat.

v tomto momente vyhrava u mna cena.

Nad tou Flagou premýšľam odvtedy, čo takt zlacneli, len sa bojím aby sa niečo nepokašlalo na LPG. Ak motor pôjde pravidelne, spotreba bude podobná ako pri SLOVNAFTE, tak jediné miesto, kde sa to môže prejaviť je plynový filter, alebo aj niekde inde?

To: amigo

Ako si na tom ty s plynovým filtrom? Ako často ho meníš?

mam strasne kilometre a plynovy filter som menil 2 krat takze asi kazdych 200tisic km.

a ten plyn na flage sa ti prejavi mozno mensim dojazdom mozno o malo mensim vykonom a mozno budu hodnoty opacne to znamena vecsi vykon a vecsi dojazd ale dokial to neskusis tak to nezistis. tak nevahaj a sup na pumpu za 11,90 :palec2:

Skusim tam natankovať a porovnam to s TOMEGASOM a Slovnaftom. Len sa obávam, že pri mojom štastí sa mi tým lacnejším LPG niečo pokazí.

Inskeu, je třeba rozlišovat sekvenc a podtlak ... podtlak ten zežere vše, max. to poznáš na sníženém výkonu, nebo že to bude práskat do sání. U sekvencu máš sice taky plyn.filtr, ale u nekvalitního plynu hrozí že se dostane do vstřikovačů ne pevné částečky (ty zachytí filtr), ale naopak taková "kapalina" podobná medu (mluvím z vlastních zkušeností) páč už jsem vstřikovače musel nechat dvakrát čistit) a ta prostě přilepí gumičky na vstřikovači. Pak stačí delší dobu nejet, popř. to nechat stát venku na mrazu a ta "kapalina" pěkně ztuhne a je pak problém že při přepnutí z beneli na LPG je velká prodleva (3-5 vteřinová) pak začne blikat chceck motoru. No a když už je to moc zasrané, tak to začne zhášet na volnoběh, tzn.když vyřadíš v křižovatce, tak musíš vždy startovat.

No já to nechal čistit asi před měsícem, ale už mám problémy opět zpět a to už jsem si dával pozor a tankuju kde to mám "prověřené", ale jak vidím tak je to asi jedno, páč bordel už rozváží asi všude. Takže budu to muset zase vyčistit, tentokrát se do toho pustím ale sám, páč servisák si hřeje kosti v Thajsku a já ho taky nechci furt otravovat

takže závěr? asi je dnes už jedno kde tankuješ, pokud tit nenastanou problémy (jako ty moje) tak bych se toho nebál. V opačném případě budeš max.čistit vstřikovače (což není taková tragédie) a pumpě se nabuduce vyhneš.

To: malta

Zanášanie vstrekovačov tou kvapalinou pri sekvenčom systéme sa prejaví už po vyjazdení prvej nádrže (350 - 400 km) alebo to zistím až po dlhšom čase? Na LPG mám odjazdených prvých 10.000 km a o chvíľu ma čaká prvá revízia, pričom zatiaľ som nemal ani raz problém s kvalitou LPG. Najlepší sa mi javí Tomegas, ale je asi jeden z tých drahších. Ak po natankovaní pôjde na voľnobeh motor tak ako má, nebudem cítiť pokles výkonu a budem mať aj normálnu spotrebu (tak ako napr. pri Slovnafte) znamená to, že dané LPG by malo byť kvalitné? To zanášanie vstrekovačov by mal technik objaviť pri revízii?

To: amigo

Prezeral som si stránku Flagy a majú tam uvedené, že konkrétne ČS dostávajú od spoločnosti certifikáty kvality. Má ho aj ČS v Trenčíne. Zmenila sa ti nejako spotreba po prechode na LPG Flaga, prípadne chová sa inak motor?

Upraveno od inskeu

Já brávám flagu docela pravidelně mám sekvenc a nějaký problém sem zatím nezpozoroval. Beru asi na 4 pumpách na dvou z nich je flaga a ani na nájezdu nepozoruju rozdíl, spíš je to podle toho jak jezdím, takže jestli i je tak bude úplně minimální. Spíš si myslým, že záleží i na tom kolik plynu daná pumpa prodá. Když se to někomu točí těžko bude mít špatný plyn to by u něj nikdo nekupoval.

To: malta

Zanášanie vstrekovačov tou kvapalinou pri sekvenčom systéme sa prejaví už po vyjazdení prvej nádrže (350 - 400 km) alebo to zistím až po dlhšom čase? Na LPG mám odjazdených prvých 10.000 km a o chvíľu ma čaká prvá revízia, pričom zatiaľ som nemal ani raz problém s kvalitou LPG. Najlepší sa mi javí Tomegas, ale je asi jeden z tých drahších. Ak po natankovaní pôjde na voľnobeh motor tak ako má, nebudem cítiť pokles výkonu a budem mať aj normálnu spotrebu (tak ako napr. pri Slovnafte) znamená to, že dané LPG by malo byť kvalitné? To zanášanie vstrekovačov by mal technik objaviť pri revízii?

obávám se že při revizi to nepozná, to by musel ten vstřikovač rozebrat a to se při revizi nedělá. Ale pokud máš už najeto 10t km na LPG a bez problémů, tak bych to asi neřešil. Pokud nemáš žádný z výše uvedených příznaků, tak buď v klidu. ;)

Zdar hošani. tak dnes u nás LPG za 13,90 - vypadá to, že krize dorazila i na Hanou :p:p:p

Tož gratuluju ogare:)

Já furt čekám na tych novoročních 12,50 či bude:)

konecne sa aj hanaaaci dostavaji bliž k evrope :p:palec2:

inskeu neboj sa toho a natankuj ja osobne nepocitujem ziadny rozdiel skor by som povedal ze mam vecsi dojazd dnes som tankoval 27 litrov a spravil som 380 km to si ani neviem predstavit co bude v lete. a desat tisic km ani neries prehliadku alebo udrzbu to ja kazdych 10 tisic dolievam akurat vodu do ostrekovacov ak je prazdna nadrzka.

takze sup sup a natankuj lebo nebude.

Ako sa ti darí jazdiť s takou spotrebou? Mne to teda žerie riadne. Pri economy jazde min. 8,5 l LPG, pri bežnej jazde 9,5 l a pri svižnejšej jazde 10 - 10,5 l LPG. Stále mi vychádza nárast spotreby LPG v porovnaní s benzínom asi 21 - 25 % podľa kvality paliva. Asi to budú musieť ešte nadstaviť.

Tie revízie chcem pravidelne dodržiavať, nech je všetko OK.

Upraveno od inskeu

revizie na slovensku su povinne raz za rok to aj ja dodrzujem hlavne koli razitku v dokladoch .

snazim sa mat aspon doklady a povinnu vybavu v poriadku nech ma na cestach panduri nemozu za barsco dojebat.

a spotrebu neriesim ked treba tankujem a tesi ma to ze jazdim lacnejsie ako na benzin. :palec2: kazda koruna naviac je vitana kol5

cena v trencine sa drzi na 11,90 a pumpar nevedel ako to bude po novom roku ale podla jeho slov na 16 ako ma slovnaft sa to nevrati. uvidime.

inskeu dnes som mal na 27 litrov len 330 km a jazdil som tak isto. tak to neries a jazdi hore dole dokedy vidis na cestu. :palec2:

Ok, už sa chystám navštíviť Flagu. A nepýtal si sa pumpára, prečo sú takí lacní?

nevedel je to len zamestnanec .

Tak dnes u nás cena LPG krásných 13,50 kol5kol5:palec2:

a to pockaj co sa stane s cenou ked to rusi zavru celkom a ani ukrainci nebudu mat co kradnut :help:

ale inak drzim palce nech vam aspon ceny klesaju. :palec2:

• Autor

amigo, nejde nahodou z ruska cez ukajinu zemny plyn ?

to je taky co mas v kuchyni v sporaku.

P.S.: ozaj, aky model mikroskopu si dostal pod stromcek ??

lol

:kol-98: :kol-98: :kol-98: :kol-98:

no tak kua plyn jako plyn ked ho raz rusi zavru tak nebude zadny ani do šporhelta ani do nadrze :p

ja clovece este nemam ani okulare tak naco by mi bol mikroskop , mna aj tak zaujmaju len velke veci o male ktore nevidim volnym okom sa moc nezaujimam lol

Tak u nás se už zase slevňovalo. Jen místo slíbených 12,50 na pouhých 12,90:))

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.