Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

tak nekde prodavaj za 15.90, nekde 16.90.. treba v Blucine maji nejlevnejsi benzin v kraji, ale plyn maj drazsi... tezko rici co za tim je.. aspon nam to supluje to, ze tu nemame TANk-ONO, ci jak se ty benzinky jmenuji.. kazdopadne na breclavsku jedou vsichni kolem 17-50-19ti korun za LPG, cena 15.90 je super a dle me uz niz nepujdou... shell v brne u Mpalace je taky na 18.90.. ty beres malto kde a za kolik?

Upraveno od JirkaBrno

já se od zimy naučil brát pravidelně o víkendu u nás vedle v dědině kde je momentálně z původních 16,90 víkendová sleva padesátník, tedy za krásných 16,40 :kol-47: . Plyn bez problémů, teď naposled jsem dotankovával u fábule znovu doplna a vyšlo mi nějakých 42l na najetých 652 km což je nádherných 6,44l /100km :kol-31:  při obsazenosti auta 2-4 lidi (3 skoro každý den). Je fakt že jsem se více sklidnil a nehoním jí tolik :kol-28: a zároveň mám zlozvyk z rooma, tedy využívám hodně rozsah otáček 2000 až 2700, které jsem dříve u fábule raději vynechával.

poslední dobou beru v Rybníčku na trase Uničov - Šternberk za 16,20. Bez problémů.

tak malto klobouk dolu teda.. nevim jakym stylem jezdis, ale spotrebu mas dost dobrou... ja jsem na plnou nadrž ujel max 570km tuším,. prvda je, že to dost honím a využívám každý koník motoru... až teda nevim, jestli ses neupsal.. ve 3 lidech mit takovou spotřebu... dobry.- řekl bych, že takovou spotřebu nemaj mnozi ani na benzin, natož tak na plyn.. ja potkal na čerpačce borca, ktery jezdil ze silnejsim HTP a říkal mi, že cca 38l lpg ma na nějakych 400km a jezdí dost po městě.. takže se mi těch tvych 650km zdá dost nadsazených a nebol fakt jezdíš dost dost klidně..

Upraveno od JirkaBrno

nadsazené to není, v podpisu mám rekord tak 4-5 let starý, kdy jsem udělal na nádrž 720 km :kol-47: . Ale neboj, umím jí vyjet i dříve :kol-28: , takovým tím dravějším stylem ji vyjedu za 580km a extrém mám i 480km :kol-46:  ale to byla D1 stylem 140-180 a pak ještě provoz po Praze, takové to dravé přejíždění z pruhu do pruhu. Takže takový ten normál byl u mě 7-7,2l, toto co je teď patří k těm mým hodně dobrým výsledkům :kol-31: a spíše méně častým :kol-28:

42l  tankujes do plne a kdyz jedes porad plyn na podlaze (140-180km/h) tak auto zrere jen 9l/100km LPG tzn ani ne 8l benzinu? tem 6,26 verim pri ekorally ale tomuhle ne... Tady asi prani bude otcem presvedceni :)

no asi takhle, ono to nebylo celé po dálnici, než se na ní dostanu je to také skoro 80km a to po okrskách a pak po státovce, kde toho moc nevykouzlíš, jeli jsme kolem oběda. Na dálnici do Práglu jsem jel max 150, to jsem si kvůli bengám více netroufl, ale zpět v noci (jeli jsme z muzikálu), byla tma a nulový provoz jsem tomu fááákt šlápl, takže jsem vykompenzoval předchozí "úsporu" a vím, že jsem pak sháněl někde na Vysočině na dálnici v noci plyn. Zkusím to tady někde pohledat, třeba si to pamatuji blbě :kol-32:

A ktěm 6,26l, vyžaduje to sebekázeň, nevytáčet haťapku více jak 3200 ot., dojíždět s bržděním motorem, brzdu používat minimálně, jezdit hodně předvídavě, držet max.110km/h tacho a také co si budeme říkat, žádné, nebo spíše ojedinělé předjíždění.

Už zhruba měsíc beru v Bohumíně LPG za 15,30 Kč (akorát dálniční Shell má už asi dva roky stále stejných 18,90). Dlouhodobě je to tady levnější než ve zbytku země, možná nějaký dovoz z Polska, takže to asi nebude supr kvalita. 

Jinak k těm uváděným spotřebám ještě uveďte, jakou máte spotřebu benzínu. Když někdo jezdí krátké trasy, tak může spotřebovat i přes litr benzínu na 100 km a tím pádem jakoby snižuje spotřebu LPG. 

Upraveno od Tycoon

já už přestal sledovat benzín hodně dávno, jezdím denně cca 95 km, tedy dva starty denně, jeden ráno, druhý večer, beru takřka pořád benzín akorát za 200 - 250Kč, v létě je to tak jednou za 10-14 dní, v zimě 1x za 7 dní. Takže v létě je to necelých 6l na cca 1000km, v zimě je to na nějakých 500km, baj očko :kol-28: , nesleduji to

Já sleduju benzín jednoduše, protože jak se rozsvítí kontrolka rezervy, naberu 10 litrů. Spotřebu benzínu mám menší, asi to bude ještě dělšíma trasama.

Upraveno od Tycoon

o rooma mám též menší spotřebu, systém mi přepíná o něco dříve

tak včera Lukoil Lipůvka 16,50 a dnes opět hrdě na svých 18,50 :kol-46: .

Ale v pondělí jsem si spravil chuť, byl jsem poblíž (asi 30km) V.Mýta, tak jsem to protáhnul k TankOno a natlačil až po hrdlo, už ani čerpadlo u stojanu nechtělo tlačit, abych to zaokrouhlil na 650,- takže to bylo nádherných 43,43l za 647,10 :kol-31:

tak ale zalezi na kvalite plynu... ja najel na jednu nadrz 480km a piiip nic, sucho.. vzal jsem jinde, stejny styl jizdy, stejne trasy, najeto 475, zajedu k pumpe a jeste tam 4 litry lpg byly.. tankuju vzdy do plna, stejne mnozstvi +- pul litru... takze neni to jen o cene, ale taky o kvalite plynu..

takže, dnes konečně došel plyn v roomovi a je to výsledných 670 km na nádrž, takže ikdyž připočtu k natakovaným 43,43l tak dejme tomu max. 4 litry které v nádrži byli, páč víc tam v teple do 51l nádrže určitě nenatlačím (zatím se mě stalo akorát jednou, že jsem tam dostal skoro 50l, ale to bylo koncem října v Maďarsku) a odpočtu tak celkových deset km na beneli než přepne, tak mi vychází na rooma nádherných 7,18 l / na 100km :kol-47: , takže dojezd na plyn z Tank Ono naprosto v pořádku :kol-31:

hmm tak to je hodne dobra spotřeba.. ja ted jezdim kolem 7.5 litra..beru zerogas za 15.90... přemyšlím nad dalším autem.. za rok.. jen nevim co za motor.. nafta, plyn.. kua..

Upraveno od JirkaBrno

Tak to mate oba pěkne spotřeby :palec2: .Normalně vam je i zavidim... :D.Jinak u toho Tank Ona jsem bral včera taky a je to tam celkem blazinec.Bylo tam asi 5 aut na plyn a hafo na benzin.

Upraveno od bitttpower

tak ja spotřebu nijak zvlášt neřeším, auto nešetřím a když je potřeba, tak prostě dupnu a ženu to na 5t otáček.. proč ne,.. jednou za čas to snad motoru neublíží.. v autě jezdíme skoro pořád 2 dospělí, sem tam decka, sem tam nákup, 70% cesty mám dálnici, kde se ted už krotím a jedu tak 120.. ovšem manželka je normální hovado, ta tomu dupne  a žene to 140-150..no a spotřeba- nádrž mám 48 litrů a tankuju 42 litrů do prázdné nádrže  takže na nějakých 42 l LPG najedu cca 500km plus mínus.. je to hodně o tom jak jedu, pokud se krotím najedu i víc, pokud to neřeším, tak mín.. Brno - ostrava- Brno s  plynem na zemi, 4 dospělí a kufr proviantu jsem najel 480km na 42l LPG...  vychází mi to dle jízdního stylu mezi 7-8,5 litry..economy run nejezdím, při ceně 15.90 za litr LPG na to  :kol-46:  potkal jsem pána s fabkou HTP červený P a tem mi říkal- město, 38l LPG, najedu 400km, pokud to ženu na dálnici, bere to 10l LPG... chtěl bych zjistit jakou spotřebu má to slavné Tsi v normálním režimu a dle toho vybrat motor do dalšího vozítka..

Upraveno od JirkaBrno

tak ja spotřebu nijak zvlášt neřeším, auto nešetřím a když je potřeba, tak prostě dupnu a ženu to na 5t otáček.. proč ne,.. jednou za čas to snad motoru neublíží..

tak pokud to dělám takhle, tak 7,2 :kol-46:

mozny to je, nehadam se... jen by me zajimalo, jak je mozny, ze borec z fabkou jezdi ve meste za 10l,l ausgerechnet s tim stejnym motorem, kratka fabka, takze by mel mit mensi spotrebu a ty jezdis s tezkym roomsterem, vetsim, o 2-3 litry levnejs.. asi zazrak..nebo ti to cuca benzin..?

Upraveno od JirkaBrno

co to je za město? Brno? Ve výše uvedené room spotřebě zrovna Brno nefigurovalo :kol-28: . A jestli jezdí stylem brzda plyn až na podlahu od semaforu k semaforu, není se čemu divit :kol-46:

jjj říkal Brno.. kašli na to, to je fuk.. čeka mě navštěva Boskovic.. najeto 21000 na LPG od 5.října... budu mu muset zavolat, esli má čásek..

tak dnes Lipůvka jak Lukoil tak i Zerogas šli na 17,90 ... úterý není, tak uvidíme, co tím sledují aa jak dlouho jim to vydrží

Španělsko Barcelona GPL za 0,703 Euro - směrem na Taragonu, 41.314278, 2.069403  , na dvoustojanu mají španělskou a italskou koncovku, ideální kombinace. Setkal jsem se dvakrát s čerpačkou jen se španělskou koncovkou-bajonetem a ten nemám......podle Španělů by měli mít všude redukce, ale já měl smůlu

tak dnes Lipůvka jak Lukoil tak i Zerogas šli na 17,90 ... úterý není, tak uvidíme, co tím sledují aa jak dlouho jim to vydrží

jen tak mimochodem, ještě týž den večer (tedy v pondělí) byly zpět na 18,50 :kol-46:

Pri prepoctu 26.2 Kc za euro to mam ve Spanesku za 18.41 Kc litr LPG -GPL, ale Francie byla bida - 0.93 az 0.95 Euro, Nemci okolo 0.85 Euro, Spanelsko 0.703 - 0.77 Euro za litr. Ve Spanelsku si upravim spotrebu, dalnice max 120 a casto mene. Jezdi se zde pohodlneji nez po Praze a Brne, plynula jizda se zde ceni. Nekolikrat projeta Barcelona v plnem provozu a spotreba o minimalne litr mensi nez v Praze. "Chybi mne zde prazska taga", jiny svet

no někde tu marži dohánět musí, když brňákům udělají lidovku  :kol-28:  a co by si nenasadili cenu, když od Letovic nic není a tam netuším kolik mají u Tylexu

ta státovka Svitavy - Brno je fakt jeden velký kartel :kol-29: , páč dnes jsem okolnostmi bral brzy ráno v Letovicích u Tylexu a k mému "překvapení" fuck měli na tuto trasu klasických 18,50 :kol-44:. Takže jsem tam jen cvrkl za 200 a do plné si vemu asi zítra v dědině vedle nás za 16,90.

Takže dneska jsem jel do Zlina a Benzina v Liptale měla "letni cenu" krásnych 19,90.At jdou do prd..e kol9

Upraveno od bitttpower

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.