Květen 6, 201015 r kosť ??? myslis motorku ? jasnočka ... uf , som si myslel že se ti aj nieco stalo, nebol si tu vyse mesiaca, rad ta zase pocujem
Květen 6, 201015 r Autor nestalo sa mi nic. dakujem, ze na mna myslis/myslite. akurat decka neposluchaju, pes je ostrihany, syn mi rozbil na Fabke chladic (zrazil zajaca), prasklo mi predne sklo na sluzobaku, menili mi na nom 2 dni rozvody a chodil som autobusom, motorka je stale neprihlasena. zena je bez prace.....no zabavam sa. Upraveno Květen 6, 201015 r od colins
Květen 6, 201015 r no zislo sa ti toho vela jen chladič? A maska, nárazník nic? no moje polovic jely s kolegyní teď z neděle na pondělí na noční šichtu a srazily srnca. Naštěstí tentokrát u toho neasistoval naša Fábka (2x už stačilo ), ale jejich Felda. Škody díky bohu nejsou rozsáhlé, v podstatě to odnesla jen maska (byla to ta s těma přídavnýma dálkáčema).
Květen 6, 201015 r Autor na narazniku su zlomene take 2 zvisle nozicky a tie cierne vyplne su tiez nejake polamane. stale je to hodene v kufry, lebo mlady pan nema cas. sice dal vymenit chladic, ale zase mu prdol motor na jeho motorke, tak sa venuje tam tomu a toto uz to nema kto dokoncit. aach ta dnesna mladez.
Květen 6, 201015 r a to praskl ten plastový bok (tím nárazem), nebo prorazil ten "had" uprostřed chladiče?
Květen 6, 201015 r premenovanie nazvu temy mas na uvodnej strane, su tam na to ikonky: To vím, ale když se ti po kliknutí na tu ikonku ta možnost přepsání názvu nezobrazí a píše ti to, že stránku nelze zobrazit, tak ti ta ikonka je na h....!
Květen 7, 201015 r na narazniku su zlomene take 2 zvisle nozicky a tie cierne vyplne su tiez nejake polamane. stale je to hodene v kufry, lebo mlady pan nema cas. sice dal vymenit chladic, ale zase mu prdol motor na jeho motorke, tak sa venuje tam tomu a toto uz to nema kto dokoncit. aach ta dnesna mladez. No měl sem po zajícovi podobný problém a ty plasty výborně držíja na samořezkách:)
Květen 7, 201015 r Kurňa kluci, jak to tady tak čtu, tak jsem rád, že mám auto zatím v cajku, uuufff Ale zase na druhou stranu bych k Vám rád zašel na obídek, jeden pečínku ze zajíce, druhý rovnou srnčí.... Mňam, mňam, to já můžu
Květen 7, 201015 r akorát že srnčí jsme neměli ani v jednom ze všech třech případů ... leda že by to čekalo až na ten kančí guláš ... ovšem to už by byla totálka a vlastně už by nebylo čím toho kanca odvézt že
Květen 7, 201015 r Autor a to praskl ten plastový bok (tím nárazem), nebo prorazil ten "had" uprostřed chladiče? zajko rozdrbal hlavou tie dve plastove vyztuhy, (oznacene bielou farbou). potom preletel do chladica a potlacil ho tak, ze sa stretol chladic s vrtulou chladica.
Květen 7, 201015 r Autor To vím, ale když se ti po kliknutí na tu ikonku ta možnost přepsání názvu nezobrazí a píše ti to, že stránku nelze zobrazit, tak ti ta ikonka je na h....! mne to chodi aj Expoleri 8, aj vo Firefoxe 3.6.3 hlasit, pozadovat napravu !!
Květen 8, 201015 r Pánové...kdybych chtěl navštívit Vídeň, je to velký problém? Nemám to tam zase až tak daleko, akorát nevím kde bych mohl zaparkovat auto bez placení nebo nějakých pokut apod. Poradíte někdo? Ještě sem nikdy v takovém velkoměstě s cizí řečí nebyl...
Květen 9, 201015 r nic není problém, jen koupit dálniční známku, páč teď už mají dálnici až na hranici. Jinak mít drobné do parkovacích automatů a pak asi nebude problém nikde. Já osobně byl ve Vídni akorát na kraji kde jsou ty různá obch centra a tam se nic neplatí(jak se přijede od Brna), nebo Vídní projížděl (do HR). Jinak parkovat jsem tam parkoval někdy před 13 lety kousek od Pratru a tam jsem nic neplatil, ale to bylo tehdy ...
Květen 9, 201015 r Není třeba se obávat Víden je v pohodě sjízdná, parkuju většinou v centru v podzemních garážích kolem meseumplatzu pravda stojí to cca 10e ale je to všude kousek:)
Květen 9, 201015 r Ja Vidni taky jen projižděl.Ale myslim jsi že zaparkovat a rozhlednout se tam by neměl byt žadny problem.Jinak to parkovne za 10 e je celkem solidni palka
Květen 9, 201015 r no nevím, s LPGéčkem v podzemních garážích a ještě u Rakušáků ... měl bych z toho strach ... rakouští cajti to je běs
Květen 9, 201015 r Ja vzdycky nasel bez problemu nejakou bocni ulicku primo v centru a neplatil jsem nic. Jenom doufam, ze tam nejedes za nakupama, nevim totiz co tam porad vsichni jezdi. Levne se tam neda koupit nic a nemaji tam nic co by nebylo u nas.
Květen 9, 201015 r no nevím, s LPGéčkem v podzemních garážích a ještě u Rakušáků ... měl bych z toho strach ... rakouští cajti to je běs // a něco jako Lídl tam nemají? Kde by se dalo zaparkovat? Nebo nějaké to obchodní centrum s takovýma parkovištěma jako u nás? headquest - nákupy? snad ani né...spíš se podívat ...jiný kraj jiný mrav....doteď jsem nikde snad tak moc nebyl/necestoval po cizinách, a chtěl bych konečně něco málo navštívit, když je to od nás relativně blízko, je mi 25let.....nebudu ve vídni ocasovat až mě bude 60
Květen 9, 201015 r Tak nemužeš hned všechno procestovat,musiš jsi taky něco nechat na tu 60tku :smich:
Květen 9, 201015 r no např. v Donau centru mají takové nadzemní garáže jak v TESCO v Brně na Vídeňské a nevím jak teď, ale tak 8 let zpátky byla první hoďka zdarma a pak se platilo jeli jsme tam tehdy se známýma, když jsme byli na chatě u Mikulova na dovči. Akorát že už bych tam dnes netrefil .
Květen 10, 201015 r V celé Vídni platí tzv.Kurzparkzone. V praxi to znamená, že se platí všude. Zaběhlý je systém prodeje parkovacích lístků v trafikách. Můžeš si jich koupit do foroty, kolik chceš. Jakmile zaparkuješ, vyplníš na lístku čas a necháš jej za čelním sklem. Místní Gendarmarie (Městská policie) to hodně kontroluje, zvláště v blízkosti centra, kde je problém někde na ulici zaparkovat. Svého času jsem takto objevil za stěračem "poukázku" na 300 šilinků (dnes je výše pokuty asi ekvivalent v éčkách) Botičky se naštěstí nedávají, takže putovala do koše a následoval odjezd Bratia slováci, co takto obzvláště z Blavy (mají to kousek) dojížděli do Vídně za prací a stabilně neplatili parkovné tvrdili, že je vše v poho až do doby, než se Ti výše nezaplacených pokut (všech nezaplacených na území Rakouska, nejen za parkovné) vyšplhají k ekvivalentu 1000Euro. Pak je zle, putuješ do databáze a odčapnou si Tě klidně při silniční kontrole Proto bratia slováci při nastřádání určité cifry za pokuty měnili značky a vesele pokračovali dál Zadarmo zaparkovat můžeš na parkovištích u obchodních domů. Bacha ale, abys tam nenechal auto po skončení jejich otevírací doby. To by ti ho odtáhli, páč už jsou na čecháčky a jejich "hluboko do kapes" a s tím související finty zvyklí Jinak parkovacích domů je dost a i v blízkosti centra. Já často parkuji u nádraží Westbahnhof. Jsou tam vždy volná místa a třeba MariahilferStr. přímo za rohem Jen ta cena pro našince samozřejmě lidová není, těch 10-15E tam necháš, než se nabažíš Vídně a dosyta procouráš "štatl" A bacha na nutnost dálničních známek. Do Vídně se ještě bez známky dostat dá, ale i městské okruhy jsou zpoplatněny dálniční známkou. Sice se všude dá dostat i bez známky, ale to musíš jet s mapou na klíně nebo znát dobře Vídeň, protože všechny směrovky, které sleduješ po cestě, abys dojel k vytouženému cíli, Tě logicky vedou na rychlostní komunikace, které jsou zpoplatněny Užití dálničních známek kontroluje ve Vídni společnost Asfinag, což jsou de facto místní silničáři v oranžových vestách a s auty s oranžovými majáky. Mají pravomoc Tě zkasírovat, když jedeš bez známky. Pokuta činí 100E + si u nich musíš známku dokoupit. Když seš hustej a hádáš se s nima, přivolají si na pomoc policajty a ti jsou pak pěkně hustí na Tebe a je to dražší Takže se vyplatí slušnost a nešetřit na nesprávných místech. Jinak užití dálniční známky se při průjezdu Vídní kontroluje většinou na nebo za mosty přes Dunaj, kde si Tě nejsnadněji odchytnou. Jediný nezpoplatněný most je Floridsdorferbrucke. Holt i ten výlet něco stojí Ale jinak Vídni zdar! Upraveno Květen 10, 201015 r od Wassermann
Květen 10, 201015 r V celé Vídni platí tzv.Kurzparkzone. V praxi to znamená, že se platí všude. Zaběhlý je systém prodeje parkovacích lístků v trafikách. Můžeš si jich koupit do foroty, kolik chceš. Jakmile zaparkuješ, vyplníš na lístku čas a necháš jej za čelním sklem. Ehm, to je hezky teda. Ja tam vzdycky prolizal ulice detailne, jestli nenajdu znacku, ze je tam placeny stani a nikdy nic. "Prolizal" jsem ostatni auta a nic za okny nemela. Takze rikas, ze sem mel akorat z prdele kliku.
Květen 10, 201015 r Hezká odpověď Wassermann :smich: akorát sem se nejvíc zasmál s těma 300šilinkama a odjezdem :smich: Jinak blbý dotaz.....zěch 10-15éček to je za celý den ne? Nebo mě chceš říct za hodinu ??
Květen 13, 201015 r Paulo: samozřejmě, že za den a ne za hoďku Je to taková obvyklá útrata, když si "odložíš" auto do parkhausu a jdeš trandat celý den po městě coby túúúrista a s otevřenou pusou vejráš na kdeco To jenom tak, co můžu mluvit z vlastní zkušenosti Hodinovou sazbu si nepamatuju, ale tuším je to někde okolo 2E/hoďku... Upraveno Květen 13, 201015 r od Wassermann
Květen 13, 201015 r Ehm, to je hezky teda. Ja tam vzdycky prolizal ulice detailne, jestli nenajdu znacku, ze je tam placeny stani a nikdy nic. "Prolizal" jsem ostatni auta a nic za okny nemela. Takze rikas, ze sem mel akorat z prdele kliku. Měls Stanovením Kurzparkzone in ganz Wien ušetřili vídeňáci za mraky značek, které by jinak trčely na každém rohu a v každé ulici. A neznalost zákona neomlouvá....Takže štěstí jsi opravdu měl. Ale když jsi prolízal tak detailně uličky a šmíroval zaparkovaná auta, možná sis všiml, že kromě dálniční známky má drtivá většina (ne-li všechna) místní auta nalepenu na okně ještě jednu roční vinětu a to sice známku na parkování To je řešení zaplacení za parkování pro místní. Kdyby si měl místní immerwere vypisovat parkovací lístečky a házet je na palubku za okno, tak se z toho asi brzo opupínkuje, proto si místní kupují za nějaký paušál na celý rok jakousi "parkovací vinětu", kterou mají nalepenou na čelním skle stejně jako dálniční známku. Proto jsi u místních aut nenašel žádné parkovací lístky na palubovce Ty "parkovací viněty" mají ještě taky nějak rozděleny, neznamená to, že když bydlíš např. v 21.bezirku, tak že si na tu vinětu i coby vídeňák zaparkuješ např. v 7.bezirku u středu města, ale tyhle detaily už neznám, protože se mě ani jako turisty netýkají... Upraveno Květen 13, 201015 r od Wassermann
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.