Leden 1, 201411 r Plynnou fázi měním každých 15 000 km, když jsem ji rozřezal, byl v ní zelený sliz. Možná ,že někdo prodává lepší kvalitu LPG, ale Kralupol to není, protože jeho firemní octavie umírají jedna za druhou....... Bere Agip LPG jinde? Kdo se stará nejlépe o LPG? Pocitově se mně zdá Agip lepší než Kralupol. ale to je možná jen pocit :-( Upraveno Leden 1, 201411 r od treo
Leden 1, 201411 r Vše nejlepší do nového roku 2014, hlavně hodně zdraví, štěstí a vůbec všeho nejlepšího
Leden 1, 201411 r Mam namontovane v octavii brc menil som filtere plynny aj kvapalny po 30000km ako doporucovala montazna dielna celkom ciste na moje prekvapenie tankoval som v madarsku rumunsku bulharsku a na slovensku
Leden 1, 201411 r zkus brat flagu... ta byla měla byt OK, ale je to o tom, jak je čistý plyn na té které čerpačce...
Leden 1, 201411 r tak chlapci, hodně zdraví, štěstí, spousty kilometrů bez nehod a závad do nového roku a také stálou práci ... já bohužel budu muset do té mojí rachoty už zítra naklusat a že se mi teda po tom volnu vůůůůbec nechce
Leden 1, 201411 r Na další sraz plyňáků si každý doveze starý filtr plynné fáze a budeme porovnávat. Nejlepší je ho řezat ruční pilkou, rozbruškou by mohl chytit plamenem :-)
Leden 1, 201411 r filtr plynné fáze nechávám i s plastovým pouzdrem u servisáka, dělá mi to výměnným způsobem, odpojí hadice a vymění celé pouzdro i s filtrem, takže nemám co dovést
Leden 2, 201411 r (Pro treo - údajně má Landi Renzo dělat nějaký novější typ vstřikovačů který má být prej odolnější na bordel v LPG. Zmiňoval to nějaký italský školitel v prosinci, ale moc se ohledně toho nezajímal. Pouze to řekl jako nezajímavou novinku. Říkám ti to pouze pro informaci. Bez záruky) Jasně bitttpower, já ti věřím. Nebráním nic, jen se snažím vymyslet nějaké racionální maximum pro zmírnění dopadů. Možná by bylo vhod zjistit dostupné možné alternativy filtračních vložek. Ona polyesterová vložka je dle mého o kapku lepší než papír. A nedávno sme to zmiňovali bulpren. Další variantou by byl filtr alá "kádičkový systém".
Leden 2, 201411 r Ty nové vstřikovače se již asi montují do škodovek http://forum.skodahome.cz/topic/103554-skoda-octavia-lpg/page-37, ale já bych raději tankoval kvalitní LPG
Leden 2, 201411 r zaujmavy je tiez vymenny interval niekto meni po 15000 30000 a 60000m filtre. Pri filtery plynnej fazy menim len vlozku do toho hlinikoveho valceka http://www.ebay.de/itm/BRC-Filter-LPG-Gasfilter-Filtereinsatz-FJ1-HE-Polyester-/260727820827 Upraveno Leden 2, 201411 r od stukator
Leden 3, 201411 r A co kdyby se vstřikovače "Med" od Landi ktere jsou obvzlaště citlive na znečištěne lpg nahradily jinymi?Např jsem viděl vstřikovače Landi Renzo "EVO" cela lišta pro 4-valec 2900kč,což je sakra rozdil,akorat nevim zdali je to technicky možne,největši problem je stale zablokovana řidici jednotka,asi se to ješte nikomu nepodařilo obejit že?
Leden 4, 201411 r K čemu se bavíš? K origo LPG v Octavii? Hochu, předpokládám, že to dopadne fiaskem. Zaprvé nevím, jestli de dřívější jednotka oblbnout těmino vstřiky. Což pochybuju...ale nehážu do koše. A druhá věc....origo jednotky (dle technika LandiRenzo jsou neladitelné!!!) takže se stejně podle mě 150% nemůžeš vlézt do dávkování. Blbě nejjednodušší věc je u Octavií, které mají extra řídící jednotku, proměřit elektriku a dát novou ŘJ Omegas s tím, že můžeš dát i vstřiky Evo. Ale zaplatíš jednotku + vstřiky....cca 12000Kč + práce min. 2500Kč. U jednotek integrovaných bych doporučoval extra novou ECU, kabeláž, vstřiky - výsledek nejistý, ale když omezíš funkce, mohlo by to fungovat. A originální systém nechat jét tak jak je. Myslím, že s hodinovou spoluprácí Škodovky by to mohlo být i řešitelné. Nicméně člověk si sahne cca s prací na min. 18000Kč.
Leden 4, 201411 r Ano bavím se o továrni Octavce na lpg,jasně v pohodě,pokud nejde jednotka naladit s jinymi vstřiky tak je to o ničem,třeba u elpigasu neni problem vyměnit vstřiky za jiny typ a doladit.Ale asi to nebude možne u všech systemu.Prostě byl to jen takovy napad jak pokud možno co nejlip vyjit z te peripetie s tovarni zastavbou ven.Ale je to složitějši než jsem si představoval.Ta integrovana jednotka nebyl od Škodovky zrovna dobry napad.
Leden 5, 201411 r Příteli, chápu tvůj názor na Elpigaz. Jasně ta jednotka dokáže ovládat i to co nemá ve výběru (částečně). A pokud ti to pojede, lze doladit celý režim motoru, protože je univerzální a ještě s otevřenou mapou. U originálních zástaveb, pokud je jednotka extra (tak jako máš ty ji někde přišrubovanou) tak lze v rámci určitých možností provést to co sem psal výše. Vyměníš jednotku za univerzální (tak jako máš ty) a pak už ti to otevře více ruky. Jenomže jistě ti to dokážu říct pouze, až mě někdo postaví tu octavii s extra jednotkou na dílnu. Co se týče těch integrovaných, je to další pokrok, integrace palivoměru.....chápeš. Nicméně si měli nechat udělat zadní vrátka a spárovat tyto funkce s otevřenou jednotkou (vymyslet by se to dalo). Nicméně tak jak to je lze pouze oblbnout stávající část LPG systému a doplnit systém o otevřenou část elektroniky - jednotka kabeláž. Musím říct, že BRC v originálních zástavbách FORD (byť nejsou tak esteticky pěkné) tak to se software udělali poměrně líp....daleko líp.
Leden 5, 201411 r jenže koncern VW je celý uzavřený, i jejich protokoly..... nikdo neumí vyčíst data z jejich jednotek, mimo RossTech a pár firem. Takže VW pustí po OBD jen to, co musí, zbytek si nechá zaplatit...... To samé dělá i s LPG, nikoho tam nepustí. Takže to vidím černě, ale žena se smiřuje s jiným autem.... minulé nedožilo 3 roků
Leden 5, 201411 r Takže nezbyde nic jineho než auto dat do světa nebo Landi vykopat z auta a dat od nějakeho šikovneho plynaře jiny system.No parada...Jako měnit co 50-60tis vstřiky za 10 tis je asi blbost...
Leden 6, 201411 r jenže koncern VW je celý uzavřený, i jejich protokoly..... nikdo neumí vyčíst data z jejich jednotek, mimo RossTech a pár firem. Takže VW pustí po OBD jen to, co musí, zbytek si nechá zaplatit...... To samé dělá i s LPG, nikoho tam nepustí. Takže to vidím černě, ale žena se smiřuje s jiným autem.... minulé nedožilo 3 roků Počkej počkej. Šak tady někdo říkal, že ty první auta, co měli přepínač ještě u řadičky tak měli snad svou jednotku, tímpádem svou diagnostickou zásuvku. Jinak je to tak jak sem říkal. Co se týče dostupnosti dat. Ty data nezablokovala Škoda, ty data jsou zablokované Landi Renzem. Dostupnost těch dat je taky omezena na platné minimum pro diagnostiku. Samozřejmě co pustí do veřejné EOBD je věc už Škodovky (pardon....VW)
Leden 6, 201411 r Máme také na strojích zákaznické věci a jinde než u výrobce stroje je nekoupíme, i když to pro ně dělá Festo a nebo SMC. Když si Škodovka u Landi Renzo nechala něco vyvinout, má veškerá práva na použití těch věcí a ani Landi Renzo nikomu nepomůže bez svolení Škodovky..... je jen na Škodovce, jak s tím naloží. Kdyby raději nakopali zadek výrobcům nekvalitního LPG, ale tam se asi točí velké peníze
Leden 6, 201411 r Hele treo, máš samozřejmě pravdu v palivu. Ale, oni taky mohli udělat nějaký krok k tomu, aby člověk neměl tak svázaný ruce.
Leden 6, 201411 r Takže nezbyde nic jineho než auto dat do světa nebo Landi vykopat z auta a dat od nějakeho šikovneho plynaře jiny system.No parada...Jako měnit co 50-60tis vstřiky za 10 tis je asi blbost... ?? proč?? těch 10tisíc se ti vrátí po ujetí cca 10t km... takže I KDYBY jsi měnil vstřiky každých 50t km, c ceně 15t korun, tak na tom cca 35t za ušetřené palivo vyděláš.. a to i více, v létě stojí plyn 15.90 a benzín nejde po 35 korun..
Leden 6, 201411 r Protože pokud se to měni ve škodovce tak se to blíži ke 20 tis,takže takove řešeni nema smysl,vykopat to cele ven,Škodovku za ten jejich vehikl koupnout do ři.i,stejně to v mrazech nechce přepnout-ikdyž tedka žadne nejsou.A sponzorovat škodovku každych 50 tis km nema smysl.To je tam lepši dat nějaky jiny system okolo 25 tis kde vstřiky vydrži aspon těch 100-150 tis a je klid,navíc pokud bude nějaky problém tak by si s tim měl plynař poradit,ne jako ti amateři ve škodovce,navíc pokud člověk načerpa vysloveně sračku tak ty vstřiky odejdou třeba po 20 tis jako se to už tady někomu stalo a neni vyloučene že se to muže stat komukoliv. A měnit 5*krat vstřiky do 100 tis km za skoro 100 tis je trochu ulet,na plyn za 15,90 už mužem taky zapomenout,u nas skoro všude za 18.50.A pochybuju že to pujde nějak dramaticky dolu.Ale tak uvidime.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.