Listopad 8, 201410 r 2 Jirka - ano, na Ferdovi jsem ho nechával udělat prakticky hned potom, co jsem ho koupil preventivně, bo měl na tachu 123 000km a altík se mi nezdál, kontrolka dobíjení zhasínala po startu až po prudším přidání plynu. Po repasu = výměně uhlíků a ložisek a po osoustružení kroužků zhasínala okamžitě - tudíž tam byl pozitivní přínos. Na Drobkovi zatím není důvod, má na tachu něco málo přes 60 000 a dobíjení nezlobí.
Listopad 9, 201410 r Jaj, Ferdu jsem kupoval v roce 2004 a tenkrát mě to stálo ve specializovaný dílně tady pár km od nás zhruba pětikilo. Kolik to může stát dneska nemám tušáka.
Listopad 10, 201410 r já se picnu , něco mi vzadu klepe ... jevilo se mi to jako z pravé strany, měl jsem už sundaný podběh zkoušel jsem lomcovat za tlumič, pro jistotu zkoušel utáhnout šrouby horního uložení, byl jsem 2x na rampě, jestli mi třeba neklepe někde výfuk ... nic. Už se chystám, že demontuju tlumiče úplně pryč, čeknu je a dám zpět, popř. tam dám staré, jestli to bude tím ... fakt už nevím na co se juknout, ale už mě to pěkně irituje . Včera jsme pak jeli ve čtyřech, tak jsem měl pocit že to nedělalo, ale v dvou, nebo sám, tak to klepe
Listopad 10, 201410 r ..tak ty to mas aspon tim, ze jsi si ,,to,, mozna udelal sam... mne asi uz 20t km ,,neco,, klepe v predni naprave.. mel jsem to pri 75t km u kamosa na dilne, projeli 2x komplet celou predni napravu, vsechna hybatka kokotinky auto 3x projeli po vymolech..telefon-co ti tam doprdele klepe, my tam nemuzeme nic najit!!? rikam to snad neni pravda. pote email do auto bayer modrice-klepe mi predni naprava, nebo neco u predni napravy, mohlo by to byt drzakem prevodovky jak na rapidovi? Odpoved-ve vasem voze je pouzit drzak xxxxxxx se kterym nejsou problemy... a co tam klepe musime prvne zjistit projetim auta-jenze ja auto denne potrebuju dopr... .. takze klepani vesele sem tam klepe dal a na stredu jsem objednany do porsche brno na zimni prohlidu, + kontrola pedni napravy.. uz jsem si vytiskl dosle slevy -10procent na nakup origo dily, zimni prohlidku jako VIP klient za 99kc a 500kc sleva za navstevu do porsche brno.. tak uvidime, co kluci najdou.. a hlavne co me to bude stat, doufam, ze to nebude jakysi drzak volantu, nebo te tyce nebo cotoje, jak to tu kdosi popisovat, to bych se na to asi vys... protoze nechat tam hromadu prachu pro to, ze tam skodovka pouzije blbou soucastku a zakaznik to zaplati me moc nebere, meli jsme 2 feldy, jedna 1995 druha 1999, obe jsme meli cca 15 let a nikdy jsme nic na naprave neresili... Upraveno Listopad 10, 201410 r od JirkaBrno
Listopad 10, 201410 r njn, ale dělal jsem to - výfuky více jak 3 týdny zpět a tlumiče více jak 2 týdny a vše bylo v poho, liboval jsem si jaký je v autě klid, no nic asi si udělám rozborku zborku tlumiče a uložení a uvidíme ... jen mít ten čas na to
Listopad 10, 201410 r jo protizávaží 1x za celou dobu.. stalo mě to 200kč.. jinak běžná údržba v rámci provozu.. nikdy jsem nemusel řešit nějaké bouchání , rány atd.. sem tam se vyměnily obě manžety na poloosach na kloubech, sem tam čep, brzdy, prostě klasika.. tedka mám auto 3 roky a už tak pul roku posloucham od přední nápravy pazvuky jak na staré 120ce.. uvidime ve středu co mi mekánici řeknou...
Listopad 10, 201410 r Taky jsem dlouho řešil bouchání od přední nápravy ,nakonec to byla spojovací tyč stabilizátoru http://www.skoda-dily.cz/eshop/6r0411315-spojovaci-tyc-stabilizatoru.html Upraveno Listopad 10, 201410 r od Kimber
Listopad 11, 201410 r Malta: Měl jsem to samé na FI. Po výměně tlumičů za B4 (vč. uložení) při teplotách pod cca 10 st. zadní náprava klepala. Trošku pomohlo povolení všech tří šroubů, usazení tlumiče a dotažení a to vše, když je auto na kolech. Řešilo se to tu na fóru a nebyl jsem sám (vše B4). Jsou ty tlumiče holt trošku tužší a takto se projevují. V létě byl klid. Na FII si už radši připlatím za originály.
Listopad 11, 201410 r dnes mám v plánu se na to vrhnout, říkal jsem si že je vytáhnu úplně ven, překontroluji zda je dobře utažené horní uložení k tlumiči (ikdyž si myslím že ano) a pak to teda jen našroubuji a pak utáhnu až to bude na kolech. Jinak pokud by jsi věděl přesně link, rád bych si to tam pročetl ... bohužel nemám prostor to hledat . Jinak dík za podnět
Listopad 11, 201410 r tak jsem si tu "práci" nakonec dal a je to tady http://forum.skodahome.cz/topic/29652-zadni-naprava/page-2?hl=zadn%C3%AD%20n%C3%A1prava
Listopad 12, 201410 r Já dělal repas altíku minulý rok...nebo předminulý...no nějak tak..repas u jednoho eletrikáře cca 700kč..takže ho mám jak nový....
Listopad 12, 201410 r mira-pri jakem stavu km jsi ho delal a CO vlastne vsechno se pri tom,,repasu,, dela/vymenuje? Jak dlouho takovy repas trva..a ta cena je vcetne sundani-nandani altiku nebo to musis shodit a nahodit sam.. kdyz jsem se dival jak a kolikrat je tam ten klinak namotany tak se mi do toho samotnymu nechce... dik.
Listopad 12, 201410 r A naco to robite ked funguje pokial prestane tak urobim nie je to nic zlozite . na fabii mam alternator ktory ma 280 tkm a je povodny tak aj starter ten som robil ale nebolo treba aj uhliky su povodne nemenil som ich zbytocne sa tym zaoberat pristup je perfektny altik sa da dobre demontovat
Listopad 13, 201410 r protoze ekkar tu psal, ze kdyz to neudelame tak nam odejde... jo a mimochodem, na 1 fabii ktera ma najeto 190t km je taky puvodni altik...
Listopad 13, 201410 r tak a mám opraveno klepání ... juniorka mechanik říkala, že to klepe na pravé straně, když jsem jí vezl v neděli na intr ... tak jsem začal pravou stranou. Sundal podběh, tlumič vyšrouboval úplně ven, zkusil přetáhnout matku na uchycení horního uložení k tlumiči ... no jestli se pohla o milimetr na obvodu tak moc, více to nešlo, ale pro klid duše jsem to udělal, dal tlumič zpět, nasunul spodní šroub, nasadil vrchní dva šrouby, kolo jsem nedával, ale nechal jsem pod tlumičem hever a hever pod prahem jsem popustil, tak aby celá váha dosedla na ten hever pod tlumičem (tedy jako by tam bylo kolo, ono totiž s kolem bych se nedostal na vrchní dva šrouby). Pak jsem teprve fest utáhl šrouby vrchního uložení, utáhl matku na spodním uchycení, opět zvedl, abych mohl vytáhnout hever pod tlumičem, nasadil kolo, utáhl a jel to projet. Podběh jsem záměrně nedával, kdybych to musel opět demontovat ... no ten bohovský klid jaký zavládl opět v autě ... dorazil zpět do garáže, sundal kolo, nasadil podběh, nasadil zpět kolo a bylo hotovo.... takže rkonf, díky za tip
Listopad 13, 201410 r protoze ekkar tu psal, ze kdyz to neudelame tak nam odejde... jo a mimochodem, na 1 fabii ktera ma najeto 190t km je taky puvodni altik... tak mně ten můj také dosloužil v 230t km, do té doby pohoda
Listopad 16, 201410 r brouzdanim po netu jsem nasel tento skvost.. mrknete na cenu priplatkovych veci a na celkovou cenu auta.. http://www.auto.cz/skoda-felicia-combi-1-6i-55kw-46
Listopad 16, 201410 r Jenže si uvědom, v jaký době to bylo - v Bolce ani jinde v Kocourkovsku se žádný DALŠÍ OSOBNÍ AUTO NEVYRÁBĚLO!!!!!!!!!! Do nájezdu výroby OI to bylo ještě několik let, do otevření TPCA nebo Nošovic několik DESÍTEK let - takže monopol jak sfiňa a diktát ceny...
Listopad 16, 201410 r To máš sice pravdu, ale třeba jedničková Fabie na tom po pár letech nebyla jinak = monstrózní ceny, dnes skoro neuvěřitelné.
Listopad 18, 201410 r takze -octavia kratka 1.6 55kW rok 1998 375t kc zakladni vybava http://www.auto.cz/skoda-octavia-1-6-55-kw-24 -octavia kratka 1.9Tdi/81kW 1998 529900kc http://www.auto.cz/skoda-octavia-1-9-tdi-15 -fabia kratka 1.4/16V ELEGANCE rok 2000 444900kc, bez ABS bez litych kol bez radia http://www.auto.cz/skoda-fabia-1-4-16v-elegance-133 a bombonek -fabia junior, 1.2HTP/40kW,2005, vybava-airbag ridice, imobilizer 224900. Vuz nemel ani posilovac rizeni, zadni plato atd atd.. http://www.auto.cz/skoda-fabia-junior-cena-jako-zaklinadlo-1181 ...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.