Listopad 18, 201410 r No já měl na firmě zákazníka, který koupil Octaviu 1997 1,6 55kW s LPG. A stěžoval si - to nejde, to nejde, to škube, to je naprd, spotřeba vysoká, nádrž propadlá - ten člověk nás odrbal... Říkám: "Jaká byla cena toho auta?" Oni:"5.000,-Kč" Říkám: "Cena je odpovídající..."
Listopad 19, 201410 r já bych pro změnu zase chtěl neklepající auto . Dnes zase pro změnu jedu mírný kopeček, roztahuji trojku do mírného kopce a takové klepání zepředu, jak když vibruje nějaký krycí plech. Pak nějakou dobu klid, pak až při rychlostech nad 100km na pětku a to jen zase občas a v tahu, pokud plyn odstavím, ustane to. Pak už odbočuji tady u fabriky doleva, jedu krokem na dvojku a klep ... klep, po chvíli zatáčím doprava, klep klep ... no začínám mít podezření na homokloub ... fakt mě už jebne ... a to jsem měl radost, že mám omlazeno a zase na nějakou dobu klid .
Listopad 19, 201410 r jo kamarade... myslim, ze je cas na Fabii III .... andulu nechat na pole a do hokny s novym bourakem, at sousedky na ulici puknou vzteky...
Listopad 19, 201410 r tak asi to zůstane nevyřešenou záhadou ... jel jsem teď na otočku do Brna do GESu pro odrušovací kondík mamině do mixéru a vyjedu krokem v zatáčce a nic. Odbočím na státovku a jak to rozjíždím staré známé klepání, no u obalovny u Podlesí jsem to už psychicky nevydržel a zastavil na tom place po pravé straně směr Brno, otevřel kapotu, nahlédl vrpavo, nahlédl vlevo, nic jsem neviděl, zahýbal s vrchním krytem, zabouchl kapotu ... a div se , nic se neozvalo cestou do Brna, v Brně, ani cestou zpět ... fakt záhada
Listopad 25, 201410 r ahoj chlopi.....od včera jsem opět chytřejší .....po 14hod jsem vyjížděl z Kolína směrem na Český Brod a najednou, kde se vzal tu se vzal, za mnou blikající, houkající požární nákladní Scania. Teda myslím si, že to byla Scania. V té rychlosti jsem to tak tak postřehl. Nechal jsem je předjet a pač uháněli o "sto šest", tak jsem se je na chvíli chytil. Nevěřil jsem. Když jsem dosáhl tachometrových 150km/hod, tak jsem to vzdal. Na tomto úseku bývají dost policejní kontroly a nechtěl jsem se dostat do průseru. Největší gól však je ten, že i při těch dosažených 150km/hod mi stálé ujížděli Doposud jsem si myslel, že maximálka u těchto aut je menší.....
Listopad 25, 201410 r Hatiti mají odpojený omezovače otáček, takže můžou opravdu "jet jak k vohni"... Jinak konstrukční maximálka takovýho "běžnýho kamiónu" je hodně blízko ke 200km/h, jenže pak přijde problém "stabilita", "odstředivý síly" a podobný věci - ve finále na rovince to může praskat co to dá, ale do zatáčky se musí umravnit, aby se nevykoulel, bo má za prdelí cisternu s (obvykle) kolem 3 tunama vody...
Listopad 25, 201410 r Jj,jsou to vlastně největší blázni za volantem které může člověk potkat, co je přibrali mezi naši elitu(armádu,policajty,atd), tak si myslí,že můžou všechno...a když by to auto vyvalili, tak se nic neděje,však to daňoví polatníci zaplatí....jejich činnost je největší byznys co existuje, za jaké ceny pracují(cose za jejich výjezdy proplácí ČKP o tom se vám ani nezdá),to jak se kasají jak jsou tu pro lidi....samozřejmě jde jenom o peníze výsluhy...plus je, že na rozdíl od slavné policie alespoň něco dělají....
Listopad 25, 201410 r To bys asi těm chlapům, co jezdí na výjezdy do očí neřekl, co? To bys taky mohl mít vymazanou zubní kartu...Však oni se jen povalují po hasičárnách. Je potřeba rozlišovat. Oni jaksi se schvalováním zákonů a vyhlášek nemají moc společného. Proč tedy nenadáváš na jejich vedení? Až ti bude hořet barák, nebo se někde vymlátíš v autě, tak jim to taky řekneš?
Listopad 26, 201410 r Víš, Karle - většinou s tebou souhlasím, ale v tomhle ti musím oponovat. Ne, nejsem hasič, asi bych se ani nenasoukal do jejich montérek a holin, ale mám mezi nima pár známejch a umím si proto představit, kolik stojí ta jejich technika, její údržba a provoz - minimálně už jen to, jak musejí mít výjezdový auťáky nejen 100%ně v cajku, ale taky trvale nafoukaný vzduchem a s baterkama na trvalým dobíjení, aby bez ohledu na denní nebo roční dobu nastartovaly na "brnk" a mohly okamžitě po startu vyjíždět stojí nemalý finanční prostředky - a to nemluvím o veškerým speciálním oblečení i obutí s nehořlavou úpravou, o dejchačích a další technice umožňující nejenom vstup do zadýmenýho prostoru, ale bez dalších úprav i ponor do nepříliš hluboký vody (Saturna tuším do 3m, Dräger až do 5m hloubky) plus další vybavení, žebříky, čerpadla, odvětrávací ventilátory, hadice ... a taky chemie - kyslíkový náplně do dejchačů, neutralizátory na kyselou i zásaditou chemii, pěnidla na hašení... Připočti vysílačky, baterky a reflektory plus energocentrály, no prostě HASIČI NEJSOU DOBROČINNÁ CHARITA. ...
Listopad 26, 201410 r Ajaj, zase jsem píchl do vosího hnízda,že? S tím barákem to mám vyřešené, když jsme na firmě udělali solární elektrárnu, bylo mi technikem od hasičů sděleno, že i kdyby mi hořel barák v noci, tak nic hasit nepřijedou....já neříkám, že nic nedělají, jen jsem se zmínil za jakých podmínek a co se jim všechno při zásahu proplácí...chtěli jsme tu udělat asistenční službu, tak jsem se podrobně zajímal o vše kolem, ale pak mě pár lidí z praxe vyvedlo z omylu jak to vlastně všechno je, takže jsem si udělal obrázek o cenách zásahů pro asistenční služby verzus hasičů....velice zajímavé...mám kamaráda, co dělá šéfa hasičů v jednom městě, a poslouchat od něj, když řeší jestli si mají pořídit klimu do kanceláře za 200 nebo za 350 tisíc,takže výbava a další věci nejsou problém, u nás si páni hasiči každý den v poledne jezdili Tatrou pro obědy pro 6 lidí, to taky někdo platí, až nový starosta jim to zatrhl,protože lidi už byli nasraní..a to nemluvím jak se ohání služebními průkazy...kdyby to bylo tak jak např. v Americe, nevadí mi, když dostanou klidně 100 tisíc měsíčně, nasazují život, když se něco s nimi stane ať dostane rodina náhrdy, ale jak tady, každý tam jde jen kvůli tomu, aby po x letech práce dostali luxusní výsluhu, kterou mu pak budu sponzorovat do devadesáti...já nenapadal jejich práci, alenom systém, který tady funguje... .
Listopad 26, 201410 r Jo, ten systém je na piču, to máš pravdu - ale jak píšeš v poslední větě, MUSÍ SE ROZLIŠOVAT....
Listopad 30, 201410 r mrknete.. http://www.auto.cz/video-kompletni-rozborka-vozu-skoda-octavia-po-500-000-km-84322
Listopad 30, 201410 r Nevím proč nám tu ukazuješ vzorek Čadka, je to sice hezké,ale....vzorek brán 1.10, výsledek 3.10., takhle rychle nikdy státní správa nepracuje, většinou jsou rozbory hotové tak za 3 týdny, že by zas nějaký zázrak? navíc, když ani nedokázal říct,odkud plyn pochází...ale to si každý musí přebrat sám..
Listopad 30, 201410 r SGS není státní instituce, tak proč by ty testy nemohly proběhnout za výš uvedenou dobu? Nebo to nelze provést z nějakých technologických důvodů?
Listopad 30, 201410 r ..pokud bych si takové auto stočené na 250 000km koupil a zjistil , že motor je v takovém stavu jak je popisovaný, zajímalo by mě, kolik by stála oprava... nevíte někdo..?a s tou klimou má pravdu.. na co climatronic, knoflíky a tlačítko a/c uplně stačí..
Listopad 30, 201410 r Mám Climatic - a ten taky má knoflíky a tlačítko AC, jenže klapky mu taky tahají serva...
Listopad 30, 201410 r On určitě myslí tu úplně obyčejnou klimatizaci, kterou koncern cpe do aut někdy od roku 2011, kdy byl zrušen Climatic. Ta má ovšem jednu zásadní nevýhodu - neumí udržet nastavenou teplotu v interiéru, tudíž musíš pořád manipulovat ovladačem teploty...
Listopad 30, 201410 r Ale zas má tu výhodu, že neobsahuje (skoro) žádnou elektroniku a tím je pro výrobce lacinější, tudíž i když se do technický specifikace auta napíše "má klimatizaci", akcionářům kolem Vlkohradu zbyde z každýho takhle "vybavenýho" autí víc €urobubáčků do kešeně...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.