Přejít na obsah

Odomknem a svietia svetla

Matusle

Doporučené příspěvky

normální comming/leaving home. v případě teda, že máš dešťovej senzor. mě to tak funguje. odemknu a když senzor vyhodnotí šero až tmu, rozsvítí auto. je to super.

Ma to dazdovy senzor ale mne to pride az prehnane , da sa to niekde vypnut ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, mělo by v nastavení maxidotu. když podržíš dýl tlačítko dolu na páčce stěračů, dostaneš se do takovýho menu, kde je volba osvětlení, tam jdou nastavit sekundy, jak dlouho chceš aby to svítilo. jestli to jde uplně vypnout jsem nezkoušel, mě to přijde jako super funkce

Odkaz ke komentáři

zkus specifikovat..... za prvý když odekneš auto klíčkem, světla se nerozsvítí. za druhý když odemkneš dálkáčem na klíčku, tak se rozsvítí a svítí těch cca 20 vteřin.

máš určitě aktivované denní svícení. finkce comming/leaving home funguje jinak ,to ale musíš nechat vypínač světel v poloze zapnutých světel.v maxidotu pak nastavíš dobu rozsvícení a zhasínání světel.ale to tvůj problém neřeší.mám to taky,eleganci s xenonama.už jsem si zvykl,když nechci svícení,odmykám klíčkem,jinak na DO a v pohodě stíhám nastartovat,než světla zhasnou.

možná to jde úplně vypnout,ale záleží na modelovém roce, u novějších určitě v maxidotu,ja mám mr 2005,tam je to spíš na VAG

Editováno: , autor: black007
Odkaz ke komentáři

máš určitě aktivované denní svícení. finkce comming/leaving home funguje jinak ,

pak by ho měl ale podle mě zapojený dost na kokot, protože světla by se měla rozsvítit až když dá klíč do spínačky ne? jinak mě funguje comming tak, že mám přepínač světel v poloze auto. je pravda, že nefunguje leaving, to bych musel jak ty říkáš nechávat přepínač na rozsvíceno, ale leaving nepotřebuju. nevim jestli nemam bordel v tom co znamená comming a leaving, comming beru jako že odemykám auto a leaving jako že zamykám. jestli je to obráceně, tak si to v mým textu přehoďte ;)

Odkaz ke komentáři

zkus specifikovat..... za prvý když odekneš auto klíčkem, světla se nerozsvítí. za druhý když odemkneš dálkáčem na klíčku, tak se rozsvítí a svítí těch cca 20 vteřin.

máš určitě aktivované denní svícení. finkce comming/leaving home funguje jinak ,to ale musíš nechat vypínač světel v poloze zapnutých světel.v maxidotu pak nastavíš dobu rozsvícení a zhasínání světel.ale to tvůj problém neřeší.mám to taky,eleganci s xenonama.už jsem si zvykl,když nechci svícení,odmykám klíčkem,jinak na DO a v pohodě stíhám nastartovat,než světla zhasnou.

možná to jde úplně vypnout,ale záleží na modelovém roce, u novějších určitě v maxidotu,ja mám mr 2005,tam je to spíš na VAG

No ak auto otvorim s DO tak svietia , ak s klucom ta ostanu zhasnute. Ak otvorim auto s DO a otvorim dvere a na DO stlacim zamknutie tak zhasnu

Odkaz ke komentáři

Je to práve obrátene - Leaving Home - odchádzaš z domu a odomykáš, comming opačne :palec2:

nevim jestli nemam bordel v tom co znamená comming a leaving, comming beru jako že odemykám auto a leaving jako že zamykám. jestli je to obráceně, tak si to v mým textu přehoďte ;)
Odkaz ke komentáři

já mám aktivovány obě funkce, jak coming tak leaving... když přicházím k autu, tak se mi světla po odemknutí dálkou rozsvítí v závislosti na světelných podmínkách... když však opouštím auto, tak ikdyž je tma, tak mi světla na cestu domů neposvítí... teď mluvím o situaci, kdy mám zapínání světel v poloze light assistant... v případě, že mám rozsvícená potkávací světla a nechám je zapnutá i při vypnutí motoru a vytažení klíčku ze zepalování, tak když zhasnu, tak mi světla svítí i na cestu domů.. tzn. coming home... nějak tomu moc nerozumím... v návodu je psáno toto:

Funkce Coming-Home se zapne pouze tehdy, pokud byla zapnuta potkávací světla při zapnutém zapalování. Světla zhasnou 80 s po zavření všech dveří a víka zavazadlového prostoru.Pokud zůstaly některé dveře nebo víko zavazadlového prostoru otevřené, světla zhasnou 80 s po vypnutí zapalování. Spínač světel zůstává v poloze potkávacích světel i po vypnutí funkce Coming-Home, všechna světla jsou automaticky vypnuta.[/b]

takhle mi to funguje, ale když nechám spínač v poloze automtických světel, tak mi coming home nejde... viz. návod, podle kterého by to mělo jít:

U vozidel s automatickými světly můžete přepnout spínač světel také do polohy  ⇒ strana 61, obr. 41. Funkce Coming-Home je poté řízena světelným snímačem v držáku zpětného vnitřního zrcátka. Pokud je intenzita světla vyšší než nastavená hodnota světelného snímače, funkce Coming-Home se po vypnutí zapalování nezapne.

upozorňuji, že ikdyž je tma jak v pytli, tak se mi světla po zamknutí centrálem nerozsvítí.... můžete to někdo vyzkoušet, popřípadě mi říct jestli někde nedělám chybu? jen upozorňuji, nemám xenony, nýbrž "jenom" projektorové halogeny! díky

Odkaz ke komentáři

já mám aktivovány obě funkce, jak coming tak leaving... když přicházím k autu, tak se mi světla po odemknutí dálkou rozsvítí v závislosti na světelných podmínkách... když však opouštím auto, tak ikdyž je tma, tak mi světla na cestu domů neposvítí... teď mluvím o situaci, kdy mám zapínání světel v poloze light assistant... v případě, že mám rozsvícená potkávací světla a nechám je zapnutá i při vypnutí motoru a vytažení klíčku ze zepalování, tak když zhasnu, tak mi světla svítí i na cestu domů.. tzn. coming home... nějak tomu moc nerozumím...

Uz v tom mam trosku zmatek. Ale ja mam spinac svetel neustale v poloze pro automaicke spousteni (light assistant). Jen kdyz potrebuju rozsvitit mlhovky tak s nim musim otocit. Obe funkce mam zapnute a funguje to bezproblemove. Uz nevim jake intervaly tam mam nastavene, ale sedi to. Funkce coming home se aktivuje az tehdy kdy nastartujes auto (asi na nejakou dobu).-> Pokud totiz pujdu vecer do garaze otevru auto tak se spusti funkce leaving home (xenony a vsechno osvetleni se rozsviti), ale otevru jen dvere nebo kufr abych neco vyndal (nebo ani nic nemusim otvirat) a potom auto zamknu tak uz funkce coming home "nefunguje" a svetla se zhanou ihned se zavrenim dveri.

Pri predavani auta mi o tom rikal prodejce ze pokud chces tu funkci (coming home) pouzit tak pry musis po nastartovani otocit spinac svetel do polohy potkavacich svetel. Pak to bude fungovat. Ja s tim neotacim a myslim ze pomyslne "otoceni" v tomhle pripade spousti svetelny senzor ve zpetnem zrcatku.

Svetlo - assistant nefunguje.

Tma - funguje oboji. Ale coming home pouze pokud bylo auto nastartovano (zapnute zapalovani). Jinak neni funkcni.

Editováno: , autor: Doli
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...