Šíňa Vloženo 8. Březen 2007 Sdílet Vloženo 8. Březen 2007 Ahoj, mám problém s brzdama. Měnil jsem zadní desky a brzdovou kapalinu. Po výměně je pedál měký a propadá se. Je to hlavním brzdovým válcem? Kotouče jsem nestáčel, nebylo potřeba. Dík za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
garny Vloženo 9. Březen 2007 Sdílet Vloženo 9. Březen 2007 no moc často se to nestává ale zda kapalina nemizí a někdo to není vidět tak asi hlavní válec... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fido Vloženo 9. Březen 2007 Sdílet Vloženo 9. Březen 2007 Pokud pedál pruží, tak nebylo dobře odvzdušněno a jestli se propadá, tak netěsnost, nebo brzd. válec! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 9. Březen 2007 Sdílet Vloženo 9. Březen 2007 Plně souhlasím, pokud to pruží a kapalina se neztrácí tak to bude zavzdušněné, pořádně to všechno odvzdušni a budeš mít klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 9. Březen 2007 Sdílet Vloženo 9. Březen 2007 Ahoj, mám problém s brzdama. Měnil jsem zadní desky a brzdovou kapalinu. Po výměně je pedál měký a propadá se. Je to hlavním brzdovým válcem? Kotouče jsem nestáčel, nebylo potřeba. Dík za radu. Nechytilo ti to při odvzdušňování vzduch do hlavního válce? Měl jsi vždy dost v nádobce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
///M5 Vloženo 15. Březen 2007 Sdílet Vloženo 15. Březen 2007 Jestli jsi vypustil komplet brzdovou kapalinu, tak musíš odvzdušnit ABS jednotku přes VAG, taky mi to dělalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RRR Vloženo 17. Březen 2007 Sdílet Vloženo 17. Březen 2007 Jestli jsi vypustil komplet brzdovou kapalinu, tak musíš odvzdušnit ABS jednotku přes VAG, taky mi to dělalo. Jak myslíš ovzdušnit ABS jednotku přes VAG? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fiam Vloženo 17. Březen 2007 Sdílet Vloženo 17. Březen 2007 Jestli jsi vypustil komplet brzdovou kapalinu, tak musíš odvzdušnit ABS jednotku přes VAG, taky mi to dělalo. To nechapem ani ja Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 18. Březen 2007 Sdílet Vloženo 18. Březen 2007 Odvzdušni dle příkazů z VAGu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
///M5 Vloženo 19. Březen 2007 Sdílet Vloženo 19. Březen 2007 Odvzdušni dle příkazů z VAGu To je ono. Je to i ve VISu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
garny Vloženo 21. Březen 2007 Sdílet Vloženo 21. Březen 2007 jo ale toto se dělá jen když je abs nové.... když se třeba mnění za starší nebo se vypustí kapalina tak se to přes abs normálně protlačí pedálem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHerer Vloženo 26. Březen 2007 Sdílet Vloženo 26. Březen 2007 nenech se vyblbnout jestli to není extrémní!!!! jestli jsi nestáčel kotouče tak ty desky pořádně nesedí a pruží v tom projetém korýtku v kotoučích jak si sednou tak to přejde! neboj taky jsem to přežil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 26. Březen 2007 Sdílet Vloženo 26. Březen 2007 jo ale toto se dělá jen když je abs nové.... když se třeba mnění za starší nebo se vypustí kapalina tak se to přes abs normálně protlačí pedálem... Však jsem se poprve ptal jestli mu to v nádobce nechytilo vzduch. Pokud ne tak samo jak říkáš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milix Vloženo 8. Únor 2008 Sdílet Vloženo 8. Únor 2008 Nikde jsem tady téma na brzdovou kapalinu nenašel tak tady je. Řešíme tady jaké kotouče, desky, pakny a bubny ale na funkci brzd má vliv i brzdová kapalina , tak si myslím, že by bylo dobré o tom tady podebatovat. Třeba jaké výrobky jsou na trhu. Která je dobrá. Které se raději vyhnout. Nebo je to jedno jakou použiji? Hlavně min. DOT 4? Brzdovku na své octavii měním pravidelně před technickou. Servisu v tomto nedůvěřuji a místo placení práce raději koupím litr kapaliny navíc a systém pořádně propláchnu. Brzdovku jsem kupoval u Aralky a teď když už Aral zmizel z trhu benzínových pump jsem koupil od Hekry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 8. Únor 2008 Sdílet Vloženo 8. Únor 2008 Je fakt, že o brzdovce tady žádné téma není a myslím,že fakt tady chybí. Jen se občas něco psalo v různých tématech o brzdách. Já měním brzdovku každé dva roky na jaře a jsem věrný Syntolu HD 265 od Velvany. Teď má novinku HD 265 plus, takže na jaře jdu do ní. http://www.velvana.cz/index.asp?page=600&catalogItem=164 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milix Vloženo 8. Únor 2008 Sdílet Vloženo 8. Únor 2008 (editace) Tak jsem to trefil s tématem? Syntol určitě dobrá volba. Dovezl si ho tchán tak jsme propláchli Kango. Tu novinku jsem ještě na pumpě neviděl. Tady je hodně vidět brzdovka Sheron ale ten já obcházím obloukem. Odbočím od tématu: jen jak jsem sháněl chladící kapalinu tak jsem narazil na test a tam Sheron pěkně setřeli. Na jaře budu taky měnit brzdovku. Technická se blíží. Editováno: 5. leden 2011, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vinca Vloženo 9. Únor 2008 Sdílet Vloženo 9. Únor 2008 a neni tu navod, jak provest proplach ci vymenu kapaliny? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 9. Únor 2008 Sdílet Vloženo 9. Únor 2008 (editace) Myslím, že tady návod není, ale docela dobře je to popsané v knížce Jak na to. Nějak mě zlobí scan, tak to zkusím aspoň takhle přes foto. Hlavně se nesmí navzdušnit ABS, pak se to odvzdušňuje přes vag, ale to nevím jak, ale když se pořád dolejvá kapalina, tak se člověk nemá čeho bát a je to jako u auto bez ABS. Ještě doplním to, že stačí tak max 1 litřík. Auta s ABS a kotoučema vzadu mají obsah něco málo přes 0,5 litru brzdovky. U bubnů asi né celý půl litřík. Editováno: 9. Únor 2008, autor: KaJe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milix Vloženo 10. Únor 2008 Sdílet Vloženo 10. Únor 2008 (editace) Tak i návod tady máme ale nikdo asi nemění? Tak jsem si myslel, jak se to tady rozjede a tak to vypadá, že brzdovku snad nikdo nemění? Kutilů je tu snad dost a nic. Nebo to necháváte na servisu? Řeší se tady nemrznoucí kapalina do chlazení, olej do převodovky, které jsou dle výrobce doživotní ale brzdovka, která se má měnit co 2 roky ......? Editováno: 10. Únor 2008, autor: milix Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 10. Únor 2008 Sdílet Vloženo 10. Únor 2008 (editace) Ale mění a poctivě každé dva roky. Už se to tu na foru nespočetněkrát řešilo. Syntol DOT4. Já dávám už několik let OMV brake fluid DOT 5.1 Je to někde popsané kapalina musí splňovat některou z těchto norem SAE J 1703 nebo FMVSS116. Vím, že třeba normální DOT5 předepsanou normu neplní ale tato OMV DOT5,1 ano. Editováno: 5. leden 2011, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 10. Únor 2008 Sdílet Vloženo 10. Únor 2008 Tak se přidám, beru od ATE, je to výrobce dílů brzd i pro škodovky, konkrétně: ATE SL.6 DOT 4 (ESP/ASR), plní požadovanou normu FMVSS116. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 11. Únor 2008 Sdílet Vloženo 11. Únor 2008 já dávám 5.1. přece jen má vyší bod varu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
David K Vloženo 25. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2008 já mám přpravenou Ferodo Racing Formula....bod varu 300°C Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bazz Vloženo 26. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2008 Já to nechám na autorizovaném servisu každé 2 roky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal9 Vloženo 26. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2008 (editace) Jo ty to dělaj jednoduše. Stříkačkou vysát z nádržky a dolít . A je vyděláno. Po výměně se podívej na odvzdušnovací šrouby, jestli se jich vůbec dotkly Editováno: 30. Červenec 2008, autor: olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.