Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

kaji: Bez problémov, viď foto! Stačí obyčajný strešný nosič (ja som mal Diheng D2000), naňho 2 nosiče na bicykel a bolo. X-krát me absolvovali cestu s bicyklami na chatu a naspäť, po diaľnici, takže bez problémov 130 km/h... Jediná vec, na ktorú si treba zvyknúť, je hluk od strechy.

houmr: To je síce fajn, že ich dáš dovnútra - ale otázka bola na hatchback, nie combi :kuk:

post-140-1203784549_thumb.jpg

post-140-1203784555_thumb.jpg

Vloženo
jednoducho vsetky styri dam pekne do kufra ;):p

Nedovedu si představit zabahněné horské kola nacpat do interiéru. A čtyři? :feve:  Musel bych být blázen. lol . Jediné řešení střešní nosič.

Vloženo

ano zahradku ja mam i takove drzaky co mas focene , ale nemam kulaty ram a proste se tech kol na strese bojim , kdyz jedes a vidis co ty kola delaji na druhem aute , ne proste na strechu se toho bojim

Vloženo
ano zahradku ja mam i takove drzaky co mas focene , ale nemam kulaty ram a proste se tech kol na strese bojim , kdyz jedes a vidis co ty kola delaji na druhem aute , ne proste na strechu se toho bojim

Ono ja bych se tech levnych nosicu bal i jako prodejce.Jestli vice zainvestujes ,treba do THULE FreeRide 530,ktery se da koupit kole 1400kc,tak se nemusis bat,ze to uleti a ty nosice neco vydrzi.Kdyz se k tomu budes chovat slusne tak vydrzi i hodne dlouho.

Vloženo
Nedovedu si představit zabahněné horské kola nacpat do interiéru. A čtyři? :feve: Musel bych být blázen. lol . Jediné řešení střešní nosič.

sem to vul :wallbash::doh:blbec: ja som myslil kolesa a nie kolo ako bike. tak tie som tam mal zatial dva.

p.s.: spinave nedal do auta to sa musi aspon trochu ocistit a igelit vozim v kufry tak sa prestre a je ale bike tam vezem raz dva krat do roka :)

Vloženo

Můj kolega z práce bydlí u řeky kde je přes ní malej mostík (nebo lávka) akorát na jedno auto a která vede do chatovy kolonie.No a na začátku mostu je odendavaci výšková zábrana,aby se tam necpaly traktory nebo tak něco.Jistě si dovedete představit jak to dopadne když tam vjede někdo s kolama na střeše.. :huh: A že jich už pár bylo........ :wacko:

Vloženo
nema prosim nekdo skusenosti s nosicema na zadnich dverich ???

Nevím z čeho máš strach, já už se třemi koly projel poslední tři roky celou republiky a nikdy sebemenší problém. Brácha má krátkou Fabii a loni vezl do Chorvatska kolo a rakev. A to má nosiče kol Hakr, stejně jako já, žádné Thule. Žádný strach, nasadit, řádně zajistit a jede se.

Vloženo

Mám kombi a kola vozím každý týden , ale brácha má krátkou Fabii . Hakr a nosič kol Thule vezl dvě kola a v poho. Kolega z práce vozí 4 kola, ale má kombíka , doporučuji jezdit kolem stovky . Počítej, že auto bude trochu víc papat.

Vloženo

Také vozím kola na střeše a no problem :palec2: Základní střešní nosič Thule - uzamykatelný + nosič na kola také Thule a také uzamykatelný :palec2:

Jen mě někdy štve ta práce s nasazováním a sundáváním nosičů, ale to je život a člověk je od přírody líný tvor... ;)

Vloženo
videl som uz Fabie, ako si priviezli na streche bicykle az do Chorvatska.

a já jsem zase viděl, jak z auta, které jelo na dálnici přede mnou, se z takového nosiče bicykl uvolnil a spadl mi před auto. Naštěstí jsem měl odstup cca 80 metrů a stihl se mu vyhnout. Jinak jsem tu už nemusel bejt ... :feve: Od té doby nosičům kol nevěřím a od vpředu jedoucího auta s bycykly na střeše si držím sakramentský odstup...

Vloženo
a já jsem zase viděl, jak z auta, které jelo na dálnici přede mnou, se z takového nosiče bicykl uvolnil a spadl mi před auto. Naštěstí jsem měl odstup cca 80 metrů a stihl se mu vyhnout. Jinak jsem tu už nemusel bejt ... :feve: Od té doby nosičům kol nevěřím a od vpředu jedoucího auta s bycykly na střeše si držím sakramentský odstup...

Chápu tvoje pocity, ale takhle to nejčastěji dopadá, když lidi přehnaně šetří a kupují za nosiče ty nejlevnější shity na trhu... ;) Se značkovými nosiči, třeba od Thule, se není čeho bát. Samozřejmě i za předpokladu, že člověk není vemeno a umí bicykl na ten nosič řádně upevnit... ;) Navíc komfort ovládání některých značkových nosičů je u některých modelů exkluzivní a nedokázal by to správně přidělat opravdu jen extra trouba.

Jak tu někdo pořád spekuluje o uchycení na zadek auta, tak toho bych se bál víc a nikde není záruka, že při šmejdu výrobku to nemůže s bicyklama uletět ze zadku auta stejně jako při šmejdu výrobku ze střechy...

Vloženo
Mám kombi a kola vozím každý týden , ale brácha má krátkou Fabii . Hakr a nosič kol Thule vezl dvě kola a v poho. Kolega z práce vozí 4 kola, ale má kombíka , doporučuji jezdit kolem stovky . Počítej, že auto bude trochu víc papat.

Důležité je taky je, jak velká ta kola jsou a kolik váží, dovolené zatížení střechy je tuším 60 kg pro hatchback.

Vloženo
Chápu tvoje pocity, ale takhle to nejčastěji dopadá, když lidi přehnaně šetří a kupují za nosiče ty nejlevnější shity na trhu... ;) Se značkovými nosiči, třeba od Thule, se není čeho bát. Samozřejmě i za předpokladu, že člověk není vemeno a umí bicykl na ten nosič řádně upevnit... ;) Navíc komfort ovládání některých značkových nosičů je u některých modelů exkluzivní a nedokázal by to správně přidělat opravdu jen extra trouba.

Jak tu někdo pořád spekuluje o uchycení na zadek auta, tak toho bych se bál víc a nikde není záruka, že při šmejdu výrobku to nemůže s bicyklama uletět ze zadku auta stejně jako při šmejdu výrobku ze střechy...

A dlaší věc je dodržování rychlosti dovolené výrobcem nosiče-když Tě na dálnici ve 140 předjíždí ichtyl co má na střeše kola tak se na to nedá nic říct, jen se od něj držet dál...

Vloženo
A dlaší věc je dodržování rychlosti dovolené výrobcem nosiče-když Tě na dálnici ve 140 předjíždí ichtyl co má na střeše kola tak se na to nedá nic říct, jen se od něj držet dál...

Jj, přesně tak... ;):palec2:

Vloženo

Akorát sem odpovídal tady :)

Teď se na mě sesypte - s tím co je na obrázku a dvěma MTB (12 a 11,5kg) běžně jezdíme 160km/h a ani se nehnou, ale před najetím na dálnici vždy zastavuju u pumpy a zkontroluju jestli je vše ok.

Vloženo

Na střeše není s kolem žádný problém.Jen jsem se bál levných nosičů tak mám Thule pro ride 591 a super,je sice dražší ale super.mám oválnou trubku a tohle je jediný nosič kde kolo drží.

Vloženo

Abychom nechválili jen Thule. Já mám nosiče kol Hakr Speed a taky žádný problém. Jsou uzamykatelné, maximální povolená rychlost je 130 km/hod. Mě to stačí, protože do stoupání to s koly a bagáží v kufru stejně víc nejede. :p  Budu je mít čtvrtou sezónu a jen slova chvály.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...