Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj chystám se na výměnu palivového čerpadla, objevil jsem že se prodává tak zvané holé čerpadlo ( cca 700 kč) jedná se jenom o vnitřní část. Nemáte někdo zkušennost s výměnou tohoto čerpadla? Případně na co je třeba si dát pozor atd. Díky za reakce.

Ahoj chystám se na výměnu palivového čerpadla, objevil jsem že se prodává tak zvané holé čerpadlo ( cca 700 kč) jedná se jenom o vnitřní část. Nemáte někdo zkušennost s výměnou tohoto čerpadla? Případně na co je třeba si dát pozor atd. Díky za reakce.

Protože palivo u těchto rotačních čerpadel probíhá kolem rotoru a uhlíků, tak se příliš nedoporučuje výměna samostatného motoru. Pokut to uděláš špatně a nebude to těsnit, tak si dej pozor pouze na jedno. Abys neseděl v autě až zapneš poprvé zapalování.

• Autor
post-4721-1204111996.gifDíky za upozornění, podle přiloženého obrázku jsem předpokládal že ho měnit lze celkem jednoduše. Tak teď nevím cena kompletu je celkem vysoká.

Upraveno od ivo3

Protože palivo u těchto rotačních čerpadel probíhá kolem rotoru a uhlíků, tak se příliš nedoporučuje výměna samostatného motoru. Pokut to uděláš špatně a nebude to těsnit, tak si dej pozor pouze na jedno. Abys neseděl v autě až zapneš poprvé zapalování.

T není jenom holýmotor.Je to celá čerpací jednotka.Jenom obal a plavák zůstávají staré.Vůbec nemusí mít obavy z výměny.Jedině že by díl který koupí byl šmejd a tam se dostal benzín.Jo a za podmínky že to je komutátorový motorek.Což si nejsem jistý.Jěště jsem ho nekuchal.

• 5 let později...

Až nezakladám nové téma , pripojím sa k tomuto...

Môžem dať do 1.3 BMM (jednobodový vstrek) palivové čerpadlo z MPI ??

Litráž majú zhruba rovnakú, ale to z MPI dáva až dvojnásobný tlak,Samozrejme viem, že vstrekovacia jednotka má reguláciu tlaku na svojich 1,2 MPa a zbytok ide naspäť do prepadu, ale predsa len?!  Aby som nemusel zháňať za polroka aj druhú vstrekovaciu jednotku. Pýtam sa preto, lebo také čerpadlo mi leží v garáži a to v aute začína štrajkovať...

Má to niekto tak nahodené a ako dlho ??

Vďaka za odpovede....

• 2 týdny později...

no ted jak jsem se na díval tak jsou i vzhledově odlišné ty dvě čerpadla. podle mě bude dělat problém i ten tlak.

• 10 let později...

Dobrý den, měním palivovou pumpu na felicii z roku 1996 a narazil jsem na menší problém. Pumpa je takzvaně co jsem se dohledal na internetu uzamčená, pro mě to znamená to že je přidělená ze spoda nádrže a nejde mi vyndat, hledal jsem docela dlouho na internetu jak jí vytáhnout a nic jsem nenašel. Zkoušel jsem s ní všeljak cloumat a nepomohlo to. Kdyby to byl kdokoli kdo by věděl jak na to budu moc vděčný. Děkuji. 🧑‍🔧

Upraveno od chotenovsky

normálne nacvaknutá , otočiť protismere ručičiek a je von nie ? 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.