FilipV Vloženo 19. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2009 (editace) Tak jestli ti kvičí opravdu pumpa, tak určitě nečekej až do rozvodů, mě taky kvičela, začla lehce v pondělí a v pátek jsem se už vezl na laně s potkaným motorem... Editováno: 19. Říjen 2009, autor: FilipV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kapl Vloženo 20. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2009 Pokud jdou zvuky hlavně zevnitř od schránky spolujezdce, jedná se o již přidřený motorek ventilátoru topení (a tedy i klimatizace). Zvuk trvá několik minut než se prohřejí zbytky tuku na ose a objeví se převážně s příchodem zimy. Náchylnější jsou na to vozy s climatronicem, kde ventilátor je přeci jen více namáhán. Vzhledem k tomu, že motorek je nerozebiratelný a ani nelze stáhnout plastové oběžné kolo ventilátoru kvůli jeho vyvážení a křehkosti, je jediným řešením výměna tohoto kompletu. Protože nový ventilátor od Š stojí kolem 7.000,- ,je vhodným řešením díl z vrakoviště za cca 1.000,-, kde navíc není problém zjistit jeho stav, lehkost otáčení a u výrobků Valeo i datum výroby. Rady na to, jak prostříkat uložení motorku různými spreji, jsou jen provizoriem na několik týdnů až měsíců, ale nikoliv dlouhodobým řešením. Obdobně nedoporučuji koupi levných ventilátorů z Číny, které jsou hlučnější než origo a otázkou zůstává i životnost... Pokud je to případ někoho z vás, více pak je v sekci "Interiér". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radius Vloženo 20. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2009 (editace) no covece nevim jestli je to slyset ze schranky (to jsem nezkoumal), ale je to nejvice slyset u praveho predniho kola (mozna tedy schranka), kazdopadne nemam climatronika, mam manual a vetrak mam vyplej a stejne se to ozve (ale bez vetraku nejezdim vubec, v zime si rad pustim cerstvej vzduch a v lete si zas rad dopreju arktidu) kazdopadne ventilator uz neco za sebou ma a kdyz jej pustim na 1 stupen, tak je uz slyset opotrebeni, pri prepnuti na 4ku jede ok a po prepnuti zpet na 1 uz jede taky ok.... dnes jsem jel a celkem mi to zatopilo, tak jsem si rekl, ze si zatopim na nohy (nepamatuju si, kdy jsem na nohy topil/klimoval naposled), takze jsem si to na ty nohy prepnul a vubec to do noh neslo, jakoby nekde spadla nejaka trubka, foukalo to kamsi, ale na nohy urcite ne a znelo to spis jako vysavac, pote se nedalo kolecko uz nikam otocit, musel jsem vetrak vypnout a pote to zas slo i treba na sklo... divny, v pa jedu do servisu do CL, tam jsou sikovny, reknu jim i o tom kviceni, jestli neco nevedej edit:// a kdyz jsme u tech rozvodu, pri kolika se delaj? Nasel jsem si ze pri 120ti tis na muj motor ALH (serviska ukazuje 123tis) a pri kolika je dalsi vymena? Zkrati se to na 90tis nebo zas pri 120tis? Editováno: 20. Říjen 2009, autor: Radius Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Erik Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 Ahoj, tak mě auto kvičí po 1. startu taky. Další starty přes den už jsou v pohodě. Průběh je takový že se to ozve až tak 3 s po nastartování a kvičí to přibližně 3 s, potom už je klid. Climatronic mám na AUTO. Když jsem dnes otevřel kapotu a hned po nastartování se podíval tak ventilátory se točily naplno a teprve potom začalo něco kvičet. Nevím ale řekl bych že pokud by to byl ventilátor, tak by to kvičelo asi z klidu do roztočení. Tak nevím, co myslíte? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
teg Vloženo 23. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2009 mě po nastartování taky kvičí a jen tehdy,když zapnu AUTO climatronik.zjistil jsem,že v ten okamžik sepne kompresor,ten má poměrně velký odpor,a na jeho řemenici proklouzne klínový řemen.řemen má automat.napínání,takže nejde přitáhnout,tak to neřešín.začas řemen vyměním. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Erik Vloženo 24. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2009 Ahoj,tak dnes ráno jsem vysledoval, že to dělá taky jen když zapnu klimatronik. Schválně jsem vyjel z garáže s vypnutým klimatronikem, zapnul jsem ho až tak po minutě a kvičení se ozvalo tak na 3-5 s. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radius Vloženo 29. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2009 no pokud jde o tenhle zvuk, tak to dela jen po zapnuti klimosky (ja mam manual) a je to taky jen chvilku, jeden sikula odpojil vetrak a prej se to neozvalo, takze verim tomu, ze to je ten velky pravy vetrak v motoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eisy Vloženo 25. leden 2010 Sdílet Vloženo 25. leden 2010 uz je to tu dost stare ale aj mne to piskalo tesne po nastartovani, ale asik len tak 1s a po vypnuti Auto klimi sa to viac neozvalo!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 25. leden 2010 Sdílet Vloženo 25. leden 2010 Ahoj, tak mě auto kvičí po 1. startu taky. Další starty přes den už jsou v pohodě. Průběh je takový že se to ozve až tak 3 s po nastartování a kvičí to přibližně 3 s, potom už je klid. Climatronic mám na AUTO. Když jsem dnes otevřel kapotu a hned po nastartování se podíval tak ventilátory se točily naplno a teprve potom začalo něco kvičet. Nevím ale řekl bych že pokud by to byl ventilátor, tak by to kvičelo asi z klidu do roztočení. Tak nevím, co myslíte? dej novej řemen a pro jistotu koukni na volnoběžku alternátoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radius Vloženo 8. Září 2010 Sdílet Vloženo 8. Září 2010 dej novej řemen a pro jistotu koukni na volnoběžku alternátoru kupodivu me ty vetraky taky nekdy neblby a zaclo to piskat i treba 10s po startu klimosky (mam manual), nakonec to byl ten velky vetrak vpravo (a z pohledu ridice ten velky vlevo), nechal jsem ho vymenit a je hrobovy ticho kamos co to delal na to prisel hned, stacilo do nej pri toceni parkrat cvrnknout a vzdy se ozval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jardaper Vloženo 6. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2010 Ahoj. Mám stejný problém. Po nastartování se cca na 1-2 sec. ozve takové nepříjemné zapískání z prostoru v motoru před řidičem. Známej automechanik mi řekl že je to stertérem že se prej špatně vrací a že je zapotřebí ho vyndat a vyčistit. Ještě vyzkouším startovat s vypnutým climatronikem jak sem se tu dočetl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jardaper Vloženo 2. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2010 Tak můj problém vyřešen. Vyndat starter a promazat. Ted už nic nepíská. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Albert Vloženo 6. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2010 Moc se neraduj, zase začne. Ale aspoň se za tebou všichni otočí až nastartuješ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.