Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj.

Mám problém s manuálnou klímou v Roomster 1.4 16V motor BXW. Klíma prestala fungovať, v servise vymenili hadicu klímy ostatné diely sú vraj OK.

Klíma funguje, ale po dlhšom jazdení bez prestávky klíma prestane chladiť a začne púšťať teplý vzduch. Po vypnutí motora klíma znovu nabehne, ale po čase sa to znovu opakuje.

Viete poradiť?

• o 2 týdny později...
Vloženo

Dobrý den, mám Octavia I, rv 1999, kód motoru ahf, 1.9 TDI. Při zapnutí klimatizace po čase začne silně vibrovat trubka v motorové prostoru která vede od expanzní ventilu. Drnci to silně v interiéru do pedálu atd. Zda se mě že se ani ne pouští druhá rychlost dochlazovani větráku. Jednotka klimatizace a větráky jsou nové. Co může způsobit tyhle vibrace trubky?

• o 3 roky později...
Vloženo

Ahoj, mám jen jednu rychlou otázku. Na mé Octávce 1 s manuální klimou mi nefunguje ventilátor topení. Předchozí majitel tam namontoval nějaký spínač, který ventilátor zapne naplno takže ventilátor sám o sobě je funkční. Vyntal jsem tedy předřadný odpor a proměřil jsem ho multimetrem. Očekával jsem odpory 8k, 80K a 25K, nenaměřil jsem na nich ale nic. Test kontinuity mi ukazuje že všechny čtyři piny jsou propojené (žádný odpor) znamená to že je ten odpor špatný, nebo jsem to špatně proměřil?

• o 10 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Potřeba napsat,jaké auto.Pokud se nesepnou ventilátory,nerozběhne se klima.problém v pojistkách na ventilátory-jejich pouzdra bývají vytavené,špatný jeden z ventilátoru,tlakový spínač klimatizace.Všechno tohle nesepne klimatizaci.

V adre.01 se dá občas něco zjistit.

Vloženo
před 3 minutami, cosby napsal:

Potřeba napsat,jaké auto.Pokud se nesepnou ventilátory,nerozběhne se klima.problém v pojistkách na ventilátory-jejich pouzdra bývají vytavené,špatný jeden z ventilátoru,tlakový spínač klimatizace.Všechno tohle nesepne klimatizaci.

V adre.01 se dá občas něco zjistit.

Ke kompresorů a k tlakovemu spínací jde pouze 0,01V, pojistky na baterce skontrolovane, kontakty očištěné, jednotka pro ventilátory vyměněna. 

Vloženo
Právě teď, Honza651224 napsal:

Ke kompresorů a k tlakovemu spínací jde pouze 0,01V, pojistky na baterce skontrolovane, kontakty očištěné, jednotka pro ventilátory vyměněna. 

Škoda Octavia 1 2.00i 4x4  žádná diag, se nechce spojit s řidici jednotkou klimy

Vloženo
před 11 hodinami, cosby napsal:

Samozřejmě že se nespojí,Manu klima se nedá u O1 diagnostikovat.O1 trpí na pouzdra jak jsem psal.Jinak odchází kompresor a jeho magnet.spojka.

Pouzdra jsem skontroloval nic jim není, kompresor jsme napojil na přímo na baterii a spina normálně, měl jsem u toho nastartovana motor ale i tak ventilátory nezačali chladit, klima foukal studený vzduch ale jen pouze když byl kompresor napojeny přímo na baterku

Vloženo
před 2 minutami, Honza651224 napsal:

Pouzdra jsem skontroloval nic jim není, kompresor jsme napojil na přímo na baterii a spina normálně, měl jsem u toho nastartovana motor ale i tak ventilátory nezačali chladit, klima foukal studený vzduch ale jen pouze když byl kompresor napojeny přímo na baterku

Pokud tam už není nic co by mohlo bránit proudu na kompresor a čidlo tlaku tak to asi vzdávám. 

Vloženo
před 5 minutami, cosby napsal:

ventilátor,čidlo tlaku

Děkuji, ještě jedna věc, dejme tomu že ventilátor je ok co Teda řídí nebo pouští proud do konektoru jak k cidlu tak ke kompresorů?  Když tam je pouhých 0,01V 

Vloženo
před 1 minutou, Honza651224 napsal:

Děkuji, ještě jedna věc, dejme tomu že ventilátor je ok co Teda řídí nebo pouští proud do konektoru jak k cidlu tak ke kompresorů?  Když tam je pouhých 0,01V 

Ikdyby byl ventilátor klimy ko ale dochlazovani motoru funguje i tak by to mělo fungovat ne? 

• o 1 rok později...
Vloženo

Ahojte . Skúsim sa spýtať este tu …1 Octavia TDi 81kw … mám problém že nezapína manuálnu klímu ani Sahary … tlačidlo v kabíne sa rozsvieti AC fúkať začne vzduch vo všetkých fukaroch ale klimatizácia sa nezapne a netočia sa ani vrtule … otvoril som poistkou skriňu na batérkde kde je 30A poistka , je v poriadku aj poistka aj krabica z vnútra ako nová . Keď poistku vytiahnem a zástrčim, Sahary aj kompresor sa rozbehne ale vždy len na sekundu a vypne sa všetko … rovnaký efekt to ma aj keď odpojim a nápojom 4 pin prívod do RJ Sahary pod nosníkom … zapne a v sekunde hneď vypne .. vždy v rovnakom intervale … neviete kde hľadať chybu ? Po odpojeni tlakoveho snímača nejde nič , tak isto keď vypnem klímu tlačidlom na palubke, nerozbehne sa nič ani na tu sekundu ako predtým po zapojení poistky … vyjde mi z toho že elektrika vypne systém z neakeho dôvodu … všetky poistky sú ok a nič sa nevypaluje… je to na elektrikára a kompletne premeranie alebo viem ešte neak odhaliť závadu ? Ďakujem 

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Zdravím všechny. Mam podobný problém. Klima fouká ale nechladí. A ještě jeden a to, že se sahara po vypnutí klíčku točí nejak podezřele dlouho, zhruba asi 5 minut. Tak se domnívám, že by to mohlo mít souvislost. Tipoval jsem to na Relé - doběh větráku chladiče, ale nejsem si úplně jistý. O1 FL 2000 66kw. Předem díky za odpověď.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...