Ankr Vloženo 6. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2018 Ahoj. Mám problém s manuálnou klímou v Roomster 1.4 16V motor BXW. Klíma prestala fungovať, v servise vymenili hadicu klímy ostatné diely sú vraj OK. Klíma funguje, ale po dlhšom jazdení bez prestávky klíma prestane chladiť a začne púšťať teplý vzduch. Po vypnutí motora klíma znovu nabehne, ale po čase sa to znovu opakuje. Viete poradiť? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrP3 Vloženo 19. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2018 Dobrý den, mám Octavia I, rv 1999, kód motoru ahf, 1.9 TDI. Při zapnutí klimatizace po čase začne silně vibrovat trubka v motorové prostoru která vede od expanzní ventilu. Drnci to silně v interiéru do pedálu atd. Zda se mě že se ani ne pouští druhá rychlost dochlazovani větráku. Jednotka klimatizace a větráky jsou nové. Co může způsobit tyhle vibrace trubky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hermit Vloženo 6. Září 2021 Sdílet Vloženo 6. Září 2021 Ahoj, mám jen jednu rychlou otázku. Na mé Octávce 1 s manuální klimou mi nefunguje ventilátor topení. Předchozí majitel tam namontoval nějaký spínač, který ventilátor zapne naplno takže ventilátor sám o sobě je funkční. Vyntal jsem tedy předřadný odpor a proměřil jsem ho multimetrem. Očekával jsem odpory 8k, 80K a 25K, nenaměřil jsem na nich ale nic. Test kontinuity mi ukazuje že všechny čtyři piny jsou propojené (žádný odpor) znamená to že je ten odpor špatný, nebo jsem to špatně proměřil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patrikderka Vloženo 19. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2022 U mně byl problém v tom, že mi ucházelo chladivo přímo do kabiny přes výparník. Oprava by proběhla sundáním celé palubovky a výměnou výparníku. Cena za práci 4 tisíce. A se vším všudy 10000+. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza651224 Vloženo 25. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2022 Zdravím mám problém s manuální klimou, je doplněna do plna, po zmáčknutí ac se zhoupnou otáčky motoru a pak nic, kompresor je ok, nerozjedou se ani ventilátory po čem prosím jít? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 25. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2022 Potřeba napsat,jaké auto.Pokud se nesepnou ventilátory,nerozběhne se klima.problém v pojistkách na ventilátory-jejich pouzdra bývají vytavené,špatný jeden z ventilátoru,tlakový spínač klimatizace.Všechno tohle nesepne klimatizaci. V adre.01 se dá občas něco zjistit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza651224 Vloženo 25. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2022 před 3 minutami, cosby napsal: Potřeba napsat,jaké auto.Pokud se nesepnou ventilátory,nerozběhne se klima.problém v pojistkách na ventilátory-jejich pouzdra bývají vytavené,špatný jeden z ventilátoru,tlakový spínač klimatizace.Všechno tohle nesepne klimatizaci. V adre.01 se dá občas něco zjistit. Ke kompresorů a k tlakovemu spínací jde pouze 0,01V, pojistky na baterce skontrolovane, kontakty očištěné, jednotka pro ventilátory vyměněna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza651224 Vloženo 25. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2022 Právě teď, Honza651224 napsal: Ke kompresorů a k tlakovemu spínací jde pouze 0,01V, pojistky na baterce skontrolovane, kontakty očištěné, jednotka pro ventilátory vyměněna. Škoda Octavia 1 2.00i 4x4 žádná diag, se nechce spojit s řidici jednotkou klimy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 25. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2022 Nebývají KO pojistky ale vytavené pouzdra. Adr 01 občas něco napíše,nebo měřené hodnoty napoví.Tady to bude věštění z koule Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 25. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2022 Samozřejmě že se nespojí,Manu klima se nedá u O1 diagnostikovat.O1 trpí na pouzdra jak jsem psal.Jinak odchází kompresor a jeho magnet.spojka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza651224 Vloženo 25. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2022 před 11 hodinami, cosby napsal: Samozřejmě že se nespojí,Manu klima se nedá u O1 diagnostikovat.O1 trpí na pouzdra jak jsem psal.Jinak odchází kompresor a jeho magnet.spojka. Pouzdra jsem skontroloval nic jim není, kompresor jsme napojil na přímo na baterii a spina normálně, měl jsem u toho nastartovana motor ale i tak ventilátory nezačali chladit, klima foukal studený vzduch ale jen pouze když byl kompresor napojeny přímo na baterku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza651224 Vloženo 25. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2022 před 2 minutami, Honza651224 napsal: Pouzdra jsem skontroloval nic jim není, kompresor jsme napojil na přímo na baterii a spina normálně, měl jsem u toho nastartovana motor ale i tak ventilátory nezačali chladit, klima foukal studený vzduch ale jen pouze když byl kompresor napojeny přímo na baterku Pokud tam už není nic co by mohlo bránit proudu na kompresor a čidlo tlaku tak to asi vzdávám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 25. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2022 ventilátor,čidlo tlaku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza651224 Vloženo 25. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2022 před 5 minutami, cosby napsal: ventilátor,čidlo tlaku Děkuji, ještě jedna věc, dejme tomu že ventilátor je ok co Teda řídí nebo pouští proud do konektoru jak k cidlu tak ke kompresorů? Když tam je pouhých 0,01V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza651224 Vloženo 25. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2022 před 1 minutou, Honza651224 napsal: Děkuji, ještě jedna věc, dejme tomu že ventilátor je ok co Teda řídí nebo pouští proud do konektoru jak k cidlu tak ke kompresorů? Když tam je pouhých 0,01V Ikdyby byl ventilátor klimy ko ale dochlazovani motoru funguje i tak by to mělo fungovat ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2022 Necituj bezprostředně předcházející příspěvek - pravidla fora to nedovolují. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 26. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2022 Jak může fungovat dochlazování motoru bez ventilátoru??Nechápu a znova říkám.nejde-li jeden z ventilátoru,klima se nespustí!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapodelatutty Vloženo 11. Května Sdílet Vloženo 11. Května Ahojte . Skúsim sa spýtať este tu …1 Octavia TDi 81kw … mám problém že nezapína manuálnu klímu ani Sahary … tlačidlo v kabíne sa rozsvieti AC fúkať začne vzduch vo všetkých fukaroch ale klimatizácia sa nezapne a netočia sa ani vrtule … otvoril som poistkou skriňu na batérkde kde je 30A poistka , je v poriadku aj poistka aj krabica z vnútra ako nová . Keď poistku vytiahnem a zástrčim, Sahary aj kompresor sa rozbehne ale vždy len na sekundu a vypne sa všetko … rovnaký efekt to ma aj keď odpojim a nápojom 4 pin prívod do RJ Sahary pod nosníkom … zapne a v sekunde hneď vypne .. vždy v rovnakom intervale … neviete kde hľadať chybu ? Po odpojeni tlakoveho snímača nejde nič , tak isto keď vypnem klímu tlačidlom na palubke, nerozbehne sa nič ani na tu sekundu ako predtým po zapojení poistky … vyjde mi z toho že elektrika vypne systém z neakeho dôvodu … všetky poistky sú ok a nič sa nevypaluje… je to na elektrikára a kompletne premeranie alebo viem ešte neak odhaliť závadu ? Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elegantní_MK1 Vloženo 27. Července Sdílet Vloženo 27. Července Zdravím všechny. Mam podobný problém. Klima fouká ale nechladí. A ještě jeden a to, že se sahara po vypnutí klíčku točí nejak podezřele dlouho, zhruba asi 5 minut. Tak se domnívám, že by to mohlo mít souvislost. Tipoval jsem to na Relé - doběh větráku chladiče, ale nejsem si úplně jistý. O1 FL 2000 66kw. Předem díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.