Leden 25, 201510 r 1.4 MPI 2002 najeto orig, jen 49 000 km a taky chrastí.Zatím neřešim.Ale v porovnání s mnohem ojetějšími auty mi jde hůře zařadit jednička a zpátečka.Může to mít s chrastěním souvislost?
Leden 27, 201510 r Tak jak jsem psal předchozí příspěvek (podezření na spojku), tak mi v servisu řekli, že na vině bude některé z ložisek v převodovce (prý asi to dvojité). Oprava prej 10tis kč, tak jsem to vzal zpátky. Snad to vydrží do jara, pak to budu řešit - teď jezdím minimálně
Leden 27, 201510 r Dneska sem vezl fabku na výměnu spojky s tím, že cca 2roky zpět (což činí 15tkm) jsem ji měnil poprvní. A tehdy okamžitě po výměně sem zjistil, že po vymáčknutí spojky jakoby hučí ložisko. Sešlápnu a pohoda... Dva roky (15tkm) jsem to neřešil, ale jelikož mě ty zvuky strašně sr*ly, tak sem auto zavezl dneska do servisu, ať na to hodí oko.. Jinak předtím se měnila spojková sada sachs (koupil jsem ji nekde na netu asi za 2,3 k) a hned po výměně byly patrné tyhle doprovodné zvuky... No jsem zvědavý jak to dopadne, snad to bude ok. Jinak tehdy po servisu jsem ty zvuky absolutně neřešil, měnil jsem hlavu a další spoustu věcí a byl jsem rád, je auto zase v cajku! Ak som to spravne pochopil tak to nebude dvojložisko prevodovky. Ale toto čo pišeš trochu vysvetli zrozumitelnejšie ,,po vymáčknutí spojky jakoby hučí ložisko. Sešlápnu a pohoda.,, Po vymačknuti spojky to že uvolniš pedal?
Leden 27, 201510 r Je to tak, že uvolním pedál a hučí u levého p.kola...sešlapnu pedál a nic neslyším - V servisu mě řekli, že to bude některé z ložisek převodovky (aniž by něco rozebírali). tož nevíím
Leden 27, 201510 r To potom nie je ložisko v prevodovke ake odpruženie v lamele samotnej. To funguje ako dvojhmotny zotrvak u nafťaka. čiže pohlcuje kmity.
Leden 27, 201510 r To potom nie je ložisko v prevodovke ake odpruženie v lamele samotnej. To funguje ako dvojhmotny zotrvak u nafťaka. čiže pohlcuje kmity. Ahoj taky ho slyším jen mě se při rozjezdu přenáší vibrace do celého auta hlavně v nízkých otáčkách muže to taky dělat ta lamela?
Leden 27, 201510 r Takže výměna lamely, ok... Teď hodím otázku: Jakou značku? Klidně vyměním celou spojku,jen ať to přestane, ale nevím za boha, co koupit..
Leden 27, 201510 r Ahoj taky ho slyším jen mě se při rozjezdu přenáší vibrace do celého auta hlavně v nízkých otáčkách muže to taky dělat ta lamela? Moc stručny popis tak sa ani vyjadriť nemožem.
Leden 27, 201510 r shakes že jaku značku spojky? Tak to sa neopovažim ti doporučiť ked v dnešnej dobe je všetko prebalene a druhovyroba. U predajcu by som zobral do ruky luk, sachs, lucas a skusil pootačat vibračny stred ktory je mäkši a ten by som zobral. Ale prizval by som na toto posudenie mechanika.
Leden 27, 201510 r Moc stručny popis tak sa ani vyjadriť nemožem. Je to težké popsat při rozjezdu v nízkých otáčkách bych to přirovnal k tdi když je v háji dvouhmota proste se to tak divné rozvibruje ale když se rozjezdu svvižně tak se vibrace skoro vytratí mám podezření na převodovku ale radit jde lehce a při jízdě nic nehrci tak už fakt nevím
Leden 27, 201510 r No to by som tipoval na vadny pritlačak spojky. Ak je ten prejav taky že pri nizkych otačkach to vibruje (trasie) pri rozjazde a pri vyššich otačkach hladkejši alebo až dobry tak to bude tym pritlačakom.
Leden 27, 201510 r No to by som tipoval na vadny pritlačak spojky. Ak je ten prejav taky že pri nizkych otačkach to vibruje (trasie) pri rozjazde a pri vyššich otačkach hladkejši alebo až dobry tak to bude tym pritlačakom. Myslíš ze jsou packy na přitlačaku vymackane a málo tlačí na lamelu?
Leden 27, 201510 r Ale ten projev je přesný jak říkáš Upraveno Leden 28, 201510 r od Pawouk Odstraněna citace.
Leden 27, 201510 r Tak treba tam dať novu spojku, Tie vybracie trapia silentbloky a všetky klby riadenia + polosy chcelo by to teda čim skor vymeniť.
Leden 27, 201510 r Myslíš ze jsou packy na přitlačaku vymackane a málo tlačí na lamelu? Ten pritlačak nedosada rovnomerne na obloženie lamely pri zabere a tym padom sa rozkmita a prenaša sa nacely agregat.
Leden 28, 201510 r Aha tak to je lepší varianta než převodovka v háji diky moc za rady Upraveno Leden 28, 201510 r od Pawouk Necitu předchozí příspěvek!
Leden 27, 20169 r Tak našiel som nahrávku meniaceho sa zvuku pri uvoľnenej a zošliapnutej spojke,takto isto mi to robí a je to počuť aj v interiéri.No toto je z Fabie HTP a ja mám 1.4 63kw,no presne taký istý zvuk. https://www.youtube.com/watch?v=N62babYvIGE asi vadné ložisko,brýle https://www.youtube.com/watch?v=t1_Aaqk5vHU Upraveno Leden 28, 20169 r od kimmi
Září 24, 20168 r Zdravim lidi, chtěl bych se zeptat. Koupil jsem si ojetou fabii 1.2 HTP 47kw a má asi problém se spojkou, protože spojka zabírá asi 1 cm od dorazu. Myslíte že to mám odvzdušnit a nebo vyměnit za novou a co se může stát když to nechám tak?
Září 24, 20168 r Ahoj,zkusit odvzdušnit můžeš. To je to nejlevnější řešení. Pokud se nic nezmění,tak bude třeba vyměnit. Zkoušel jsi třeba rychlejší rozjezd do většího kopce? Ucítíš jestli prokluzuje. Pokud je špatná a necháš to tak,může se stát že sice někam vyjedeš,ale nedojedeš.
Září 24, 20168 r A to odvzdušnění se dělá jak? Přesně? Rozjezd do kopce jsem zkoušel několikrát ale myslím že.... a to se pozná tak že to cuká? A jak to myslíš že nedojedu? Co se s tím stane?
Září 24, 20168 r Dám ti jinou radu tedy- Zajed k nějakému mechanikovy nech ti na to mrkne. Nemá cenu ti tady vysvětlovat vše od odvzdušnění a co se stane a nestane. Nemyslím to zle,ale určité znalosti jsou nutné k opravám svépomocí + zákl. vybavení.
Červen 1, 20178 r Po výměně lamely fabia 1.2 nefunkční spojka. lamela byla špatná ložisko a přítlačák dobrý odpor pedálu neni cítit spojkovej válec neteče jak zprovoznit spojku? Upraveno Červen 1, 20178 r od keramos
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.