schneefall Vloženo 25. leden 2015 Sdílet Vloženo 25. leden 2015 1.4 MPI 2002 najeto orig, jen 49 000 km a taky chrastí.Zatím neřešim.Ale v porovnání s mnohem ojetějšími auty mi jde hůře zařadit jednička a zpátečka.Může to mít s chrastěním souvislost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 25. leden 2015 Sdílet Vloženo 25. leden 2015 ,,hůře zařadit jednička a zpátečka,, aj ked vypnuty motor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shakes Vloženo 27. leden 2015 Sdílet Vloženo 27. leden 2015 Tak jak jsem psal předchozí příspěvek (podezření na spojku), tak mi v servisu řekli, že na vině bude některé z ložisek v převodovce (prý asi to dvojité). Oprava prej 10tis kč, tak jsem to vzal zpátky. Snad to vydrží do jara, pak to budu řešit - teď jezdím minimálně 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 27. leden 2015 Sdílet Vloženo 27. leden 2015 Dneska sem vezl fabku na výměnu spojky s tím, že cca 2roky zpět (což činí 15tkm) jsem ji měnil poprvní. A tehdy okamžitě po výměně sem zjistil, že po vymáčknutí spojky jakoby hučí ložisko. Sešlápnu a pohoda... Dva roky (15tkm) jsem to neřešil, ale jelikož mě ty zvuky strašně sr*ly, tak sem auto zavezl dneska do servisu, ať na to hodí oko.. Jinak předtím se měnila spojková sada sachs (koupil jsem ji nekde na netu asi za 2,3 k) a hned po výměně byly patrné tyhle doprovodné zvuky... No jsem zvědavý jak to dopadne, snad to bude ok. Jinak tehdy po servisu jsem ty zvuky absolutně neřešil, měnil jsem hlavu a další spoustu věcí a byl jsem rád, je auto zase v cajku! Ak som to spravne pochopil tak to nebude dvojložisko prevodovky. Ale toto čo pišeš trochu vysvetli zrozumitelnejšie ,,po vymáčknutí spojky jakoby hučí ložisko. Sešlápnu a pohoda.,, Po vymačknuti spojky to že uvolniš pedal? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shakes Vloženo 27. leden 2015 Sdílet Vloženo 27. leden 2015 Je to tak, že uvolním pedál a hučí u levého p.kola...sešlapnu pedál a nic neslyším - V servisu mě řekli, že to bude některé z ložisek převodovky (aniž by něco rozebírali). tož nevíím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 27. leden 2015 Sdílet Vloženo 27. leden 2015 A to začalo po vymene spojky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shakes Vloženo 27. leden 2015 Sdílet Vloženo 27. leden 2015 přesně tak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 27. leden 2015 Sdílet Vloženo 27. leden 2015 To potom nie je ložisko v prevodovke ake odpruženie v lamele samotnej. To funguje ako dvojhmotny zotrvak u nafťaka. čiže pohlcuje kmity. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johan28 Vloženo 27. leden 2015 Sdílet Vloženo 27. leden 2015 To potom nie je ložisko v prevodovke ake odpruženie v lamele samotnej. To funguje ako dvojhmotny zotrvak u nafťaka. čiže pohlcuje kmity. Ahoj taky ho slyším jen mě se při rozjezdu přenáší vibrace do celého auta hlavně v nízkých otáčkách muže to taky dělat ta lamela? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shakes Vloženo 27. leden 2015 Sdílet Vloženo 27. leden 2015 Takže výměna lamely, ok... Teď hodím otázku: Jakou značku? Klidně vyměním celou spojku,jen ať to přestane, ale nevím za boha, co koupit.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 27. leden 2015 Sdílet Vloženo 27. leden 2015 Ahoj taky ho slyším jen mě se při rozjezdu přenáší vibrace do celého auta hlavně v nízkých otáčkách muže to taky dělat ta lamela? Moc stručny popis tak sa ani vyjadriť nemožem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 27. leden 2015 Sdílet Vloženo 27. leden 2015 shakes že jaku značku spojky? Tak to sa neopovažim ti doporučiť ked v dnešnej dobe je všetko prebalene a druhovyroba. U predajcu by som zobral do ruky luk, sachs, lucas a skusil pootačat vibračny stred ktory je mäkši a ten by som zobral. Ale prizval by som na toto posudenie mechanika. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johan28 Vloženo 27. leden 2015 Sdílet Vloženo 27. leden 2015 Moc stručny popis tak sa ani vyjadriť nemožem. Je to težké popsat při rozjezdu v nízkých otáčkách bych to přirovnal k tdi když je v háji dvouhmota proste se to tak divné rozvibruje ale když se rozjezdu svvižně tak se vibrace skoro vytratí mám podezření na převodovku ale radit jde lehce a při jízdě nic nehrci tak už fakt nevím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 27. leden 2015 Sdílet Vloženo 27. leden 2015 No to by som tipoval na vadny pritlačak spojky. Ak je ten prejav taky že pri nizkych otačkach to vibruje (trasie) pri rozjazde a pri vyššich otačkach hladkejši alebo až dobry tak to bude tym pritlačakom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johan28 Vloženo 27. leden 2015 Sdílet Vloženo 27. leden 2015 No to by som tipoval na vadny pritlačak spojky. Ak je ten prejav taky že pri nizkych otačkach to vibruje (trasie) pri rozjazde a pri vyššich otačkach hladkejši alebo až dobry tak to bude tym pritlačakom. Myslíš ze jsou packy na přitlačaku vymackane a málo tlačí na lamelu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johan28 Vloženo 27. leden 2015 Sdílet Vloženo 27. leden 2015 (editace) Ale ten projev je přesný jak říkáš Editováno: 28. leden 2015, autor: Pawouk Odstraněna citace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 27. leden 2015 Sdílet Vloženo 27. leden 2015 Tak treba tam dať novu spojku, Tie vybracie trapia silentbloky a všetky klby riadenia + polosy chcelo by to teda čim skor vymeniť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 27. leden 2015 Sdílet Vloženo 27. leden 2015 Myslíš ze jsou packy na přitlačaku vymackane a málo tlačí na lamelu? Ten pritlačak nedosada rovnomerne na obloženie lamely pri zabere a tym padom sa rozkmita a prenaša sa nacely agregat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Johan28 Vloženo 28. leden 2015 Sdílet Vloženo 28. leden 2015 (editace) Aha tak to je lepší varianta než převodovka v háji diky moc za rady Editováno: 28. leden 2015, autor: Pawouk Necitu předchozí příspěvek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 27. leden 2016 Sdílet Vloženo 27. leden 2016 (editace) Tak našiel som nahrávku meniaceho sa zvuku pri uvoľnenej a zošliapnutej spojke,takto isto mi to robí a je to počuť aj v interiéri.No toto je z Fabie HTP a ja mám 1.4 63kw,no presne taký istý zvuk. https://www.youtube.com/watch?v=N62babYvIGE asi vadné ložisko,brýle https://www.youtube.com/watch?v=t1_Aaqk5vHU Editováno: 28. leden 2016, autor: kimmi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav097 Vloženo 24. Září 2016 Sdílet Vloženo 24. Září 2016 Zdravim lidi, chtěl bych se zeptat. Koupil jsem si ojetou fabii 1.2 HTP 47kw a má asi problém se spojkou, protože spojka zabírá asi 1 cm od dorazu. Myslíte že to mám odvzdušnit a nebo vyměnit za novou a co se může stát když to nechám tak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 24. Září 2016 Sdílet Vloženo 24. Září 2016 Ahoj,zkusit odvzdušnit můžeš. To je to nejlevnější řešení. Pokud se nic nezmění,tak bude třeba vyměnit. Zkoušel jsi třeba rychlejší rozjezd do většího kopce? Ucítíš jestli prokluzuje. Pokud je špatná a necháš to tak,může se stát že sice někam vyjedeš,ale nedojedeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslav097 Vloženo 24. Září 2016 Sdílet Vloženo 24. Září 2016 A to odvzdušnění se dělá jak? Přesně? Rozjezd do kopce jsem zkoušel několikrát ale myslím že.... a to se pozná tak že to cuká? A jak to myslíš že nedojedu? Co se s tím stane? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 24. Září 2016 Sdílet Vloženo 24. Září 2016 Dám ti jinou radu tedy- Zajed k nějakému mechanikovy nech ti na to mrkne. Nemá cenu ti tady vysvětlovat vše od odvzdušnění a co se stane a nestane. Nemyslím to zle,ale určité znalosti jsou nutné k opravám svépomocí + zákl. vybavení. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keramos Vloženo 1. Červen 2017 Sdílet Vloženo 1. Červen 2017 (editace) Po výměně lamely fabia 1.2 nefunkční spojka. lamela byla špatná ložisko a přítlačák dobrý odpor pedálu neni cítit spojkovej válec neteče jak zprovoznit spojku? Editováno: 1. Červen 2017, autor: keramos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.