vikino1 Vloženo 23. leden 2009 Sdílet Vloženo 23. leden 2009 Taký ktorý splňa normu VW prislúchajúcu pre tvoj motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majký Vloženo 23. leden 2009 Sdílet Vloženo 23. leden 2009 5w-40, nebo já používám 10w-40 (potom motor tolik nežere olej) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 (editace) Majký preco mu radis viskozitu, ked je dolezite aby splnal olej predpisanu vw normu. norma je vw 500 00, vw 502 00. potom mozes pouzivat viskozitu aku ti napisali ja osobne pouzivam 5W 40, samozrejme pokial ti motor olej nezere, ale ak je vsetko v poriadku tak by nemal. Editováno: 24. leden 2009, autor: houmr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majký Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 máš pravdu ale hodně lidí se dívají pouze na 5w-40 ... ne na normu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boris9995 Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 ja používam valvoline 10w 40. je lacný a dobrý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 Boris9995: ono vies zalezi aj od motora aky mas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrs78 Vloženo 24. leden 2009 Sdílet Vloženo 24. leden 2009 vyber si olej, který plní normu VW 500.00 nebo VW 502.00 Přecházel jste někdo z 10W-40 na 5w-40? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 25. leden 2009 Sdílet Vloženo 25. leden 2009 Ahoj, určitě musí plnit normu VW a je dobrý, pokud je již auto zajetý, aby se pokračovalo ve viskozitě kterou bylo dosud "plněno"....prostě optimální by bylo kdyby jsi si zjistil co se dávalo do tvý fabky od počátku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomíno S. Vloženo 31. leden 2009 Sdílet Vloženo 31. leden 2009 (editace) Zdar všem, no já nevím.Mám pocit,že tazatel je v pozici,že ani neví,co tam předešlej majitel dával,jinak by se neptal-tudíž není serviska apod.Jak říká Kibi-pokusit se spojit s předešlým majitelem a pokecat...No já bych to stejně,ale spíš celý vypustil a nechal motor "vyčistit" a pak začal 10w40tkou.Ale to jen můj názor . Tom Editováno: 31. leden 2009, autor: Tomíno S. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hupy Frud Vloženo 22. Březen 2009 Sdílet Vloženo 22. Březen 2009 Dávám plně sysntetický Mobil Synt S s viskozitou 5W40 SAE, splňuje VW 502 00 ... pokud by ubývalo, zkrátil bych interval výměny a zkusil bych 10W40. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukyfabia Vloženo 21. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2009 zdravím vás,mám fabii 1.4 16V 74kw a chtěl bych se zeptat zda li můžu nalejt do motoru olej SHELL HELIX ULTRA 5W-30????právě na zadní straně je napsáno že je olej pro nejmodernější naftové motory,ale tento olej sem dostal stím že ho tam mohu nalejt tak jak??díky za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 21. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2009 lukafabia: porovnej na zadní straně obalu od oleje specifikaci API/ACEA s příručkou k vozu. Mmch, na obalu od M2T nebo M6AD najdu něco podobného - že je to určeno pro moderní naftové motory (obal je ejště ze 60.let) ruger: porovnej na zadní straně obalu od oleje specifikaci API/ACEA s příručkou k vozu. Ad spotřeba od různých výrobců bude +/- stejná, šel bych po ceně oleje a doléval. (mebo udělej GO motoru ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukyfabia Vloženo 22. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2009 jo jestli příručku nadu,a kde přesně to v ní je?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 22. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2009 konkrétně strana 170 Str_nky_z_Fabia_navod_k_obsluze.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keep Vloženo 22. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2009 Cafte ja dávam stale 5W-30 , menim ho po cca.15 000km a vobec nezerie olej... Ale určite treba dodrzať viskozitu a značku to je už na Tebe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukyfabia Vloženo 22. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2009 na tom oleji co mám není napsáno nic jako vw 500 ani nic podobného,jen jiné zkratky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NiceOne Vloženo 23. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2009 zdravím vás,mám fabii 1.4 16V 74kw a chtěl bych se zeptat zda li můžu nalejt do motoru olej SHELL HELIX ULTRA 5W-30???? Ano, muzes. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diesel84 Vloženo 7. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2009 Mel bych dotaz mam fabii 1.4 16V 74Kw rok 2000 jak je uz tady hodnekrat psano tak i me zere olej pouzivam 5w40 od castrolu a stejne to zere hodne proto chci prejit na 10w40 myslite ze to pomuze neuskodim motoru?Vim ze kdybych to delal obracene tak uskodim ale takhle myslim ze ne.Ma nekdo stim zkusenosti.Bude si tento olej brat vice benzinu a bude vice slyset motor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrs78 Vloženo 8. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2009 oleje 10W40 a 5W40 při provozní teplotě mají zhruba stejnou viskozitu, takže netuším, jestli ti spotřeba oleje klesna. Motoru neuškodíš, neuškodí mu ani opačná záměna z 10W na 5W (nevím, proč by měla, jak píšeš). Hold to vyzkoušej a uvidíš co to udělá se spotřebou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diesel84 Vloženo 9. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2009 Trochu jsem pocetl na netu a mas pravdu bude to stejny akorat cena bude u 10w lepsi.Jsem se rozhodl ze vyzkousim motorovy olej 5w50 od Divinolu jestli mate nekdo zkusenosti s touhle firmou tak napiste. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baris Vloženo 9. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2009 já jsem přešl z 10W40 na 5W40 a spotřeba oleje mírně klesla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrs78 Vloženo 9. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2009 a pozorujes něco na autě? Třeba spotřeba benzínu, hlučnost motoru apod.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 9. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2009 Trochu jsem pocetl na netu a mas pravdu bude to stejny akorat cena bude u 10w lepsi.Jsem se rozhodl ze vyzkousim motorovy olej 5w50 od Divinolu jestli mate nekdo zkusenosti s touhle firmou tak napiste.Ja som použil Divinol 10W40 v mojej fabii 2x. Teraz nedávno som mal motor otvorený a vyzeral OK. žiadne usady! Tak že ja doporučujem. Je to nemecká menšia firma a dobré ceny. Išiel by som do neho zasa, ale dostal som Mogul za lepšiu cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baris Vloženo 9. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2009 a pozorujes něco na autě? Třeba spotřeba benzínu, hlučnost motoru apod.? tak motor je určitě tišší, hlavně za studena a spotřeba je asi stejná, nějakej větší rozdíl jsem nepozoroval, zleží hlavně na stylu jízdy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dundas Vloženo 19. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 1,4 16V 74 kW Také jsem přešel z 5W-40 na 10W-40 protože jsem předpokládal, že se mi sníží spotřeba oleje. To se mi bohužel nepotvrdilo, teď jsem na 3l/15 000 km, což je úplně děsivé! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.