Přejít na obsah

výměna zámku


vinklec

Doporučené příspěvky

Potřeboval bych prosím poradit jak postupovat v rozebírání dveří u řidiče při výměně zámku.

Tapec ten dokážu zhodit ale zarazil mě ten krycí plech.Já mám octavku a tam to nemám (dělám to otcovi na fabii).Nedokázal jsem ten plech nijak sundat.Poradíte případně dodáte fotky jak to rozhodit.Co vše musík povolit abych to zhodil??

Díky za rady!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem to asi rok nedělal, tak si to přesně nepamatuju, ale nejdřív musíš vyndat takový dvě černý kulatý krytky v tom plechu. Pak sjíždět s okýnkem, dokud v těch dírách po těch krytkách neuvidíš šrouby, který svírají sklo. Ty musíš povolit ( né úplně vyšroubovat, jen povolit). Pak zase vyjedeš s oknem až nahoru a musíš ho nějak zajistit, třeba lepící páskou, raděj na víc místech. Pak necháš zase okno sject dolů, ale to sklo už by ti mělo zůstat nahoře, sjede jen ta nosná lišta. Pak povolíš všechny ty šrouby kolemdokola co drží ten plech, odpojíš kabely, odmotuješ motorek spouštěče skla, jestli tam je. Pak musíš taky povolit ty šrouby co drží ten zámek a nejsem si jistej, ale musíš asi ještě předtim vyndat vložku zámku. Ale myslim, že když budeš hledat, minimálně 1x už to tu někde je. Pak už by to mělo jít vyndat, snad sem na nic nezapoměl ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejdříve vyndej vložku, vyhákni lanko z kliky a vyšroubuj 2 šrouby co drží zámek (jako u okty), zámek zůstane viset na plechu. Vyndej dvě gumové krytky na plechu, před díry sjeď úchytama okna, povol šrouby a okno vytahni nahoru a zajisti např. páskou. Odpoj kabeláž z A sloupku. Vyšroubuj všechny šrouby po obvodu plechu (novější už mají nýty :( ) a můžeš plech vyndat. Motorek, stahovačka, zámek i kabláž zůstanou na plechu. Při vyndavaní i zandavaní je to malinko hlavolam ,tak si nepodři prah auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Moc prosím o pomoc!!! Mám orig. centrál bez DO a občas se mi zadrhával zámek u řidiče(špatně se vracel do původní polohy).Tak jsem ho dnes promazával,přímo do dírky na klíček jsem stříkal silikonový olej a potom jsem to rozhýbával rychle na obě strany(auto se pořád dokola zamykalo a odemykalo).Nakonec to začlo jít zlehka,ale pak mi to začalo jít blbě odemykat.Nyní auto klíčem normálně zamknu,následně chci odemknout,ale nejde otočit hned o celých 90°,zadrhne se a úplně otočit klíčkem mohu až po odemčení,které provede centrál.Nevím jestli i dříve,ale teď stačí klíčkem pouze malinko pootočit a centrál sám odemkne,až teprve potom lze s klíčkem volně otočit!!!!

Četl jsem výše od někoho podobnou zkušenost,nevíte někdo kde se stal problém??????Odešla vložka zámku nebo celý zámek ve dveřích??

Byl jsem i ve škodovce,ale tam na mě koukali jak z jara a chtěli si to tam hned nechat,jinak se na to nepodívaj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten se právě po promazání už vrací velmi dobře,jen mi nejde do hlavy proč jde ztuha pouze při odemykání a jakmile je odemčeno(je vyskočený kolík ve dveřích za oknem) tak znova na tu samou stranu jde normálně otočit samozřejmě to pruží zpět do svislé polohy.

Můžu se opravdu 100% spolehnout na to že je to pouze vadná vložka,nebudu tedy muset rozebírat vnitřek dveří??

Editováno: , autor: Standis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vymontuj vlozku z dveri a vyskusaj zamok v ruke ci sa zadrhava aj ked otvoris+aj ked zatvoris. :) Ked bude drhnut aj tak . Tak mas zlu vlozku. Ked bude O.K. Tak zavadu hladaj v zamku co je prisrobovany vo dverach. Tapacir dole dverny modul vybrat von z dveri zamok je sucastou dverneho modulu.:) P.S.Dverny modul Fabie do r.v,2002 je prisrobovany!!!! Od 2003 je prinitovany!!! ;):)

Editováno: , autor: PROCHY603
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dnes jsem vyndal vložku a ta je v pohodě,takže chyba bude v zámku uvnitř.nechápu co jsem mohl s tím centrálem provést.To jsem ho podělal tím točením sem tam rychle při promazávání?

Připravuju se na to že budu muset vyměnit minimálně ten zámek,ale mám ještě další problémy.Auto mám asi půl roku (vyrobeno koncem 2003)

1.problém-od začátku se mi při odemknutí na straně spolujezdce zároveň samovolně otevřou obě okna dokořán!!!

2.problém-nevím jestli to dělalo i dříve nebo až po problému viz. výše,ale stropní světýlko mi v obou polohách svítí stále i při zavřených dveřích

3.problém-zvuková signalizace rozsvícených světel funguje po otevření dveří řidiče,ale né u dveří spolujezdce(možná je to správně!!!

Upozorňuji že mám Fabia clasic plus (orig. centrál na klíč bez DO+el. přední okna)

Může mi někdo poradit co přesně jsem mohl podělat s řidičovým zámkem při promazávání vložky a následném velmi rychlém točení klíčkem sem a tam,nemohl se jen softwarově zbláznit???Jinak když zamykám zamkne to jakoby nadvakrát(safe funguje) a kontrolka začne blikat normálně,ale !!!!4.problém Hlavní!!!!-Když chci na řidičově straně potom odemknout,musím jen lehce pootočit klíčkem,počkat až centrál vystřelí kolíky(pokud chci normálně hned pořádně otočit klíčkem tak ho něco zarazí a nepustí dál dokud centrál sám neodemkne).Zjistil jsem ale že když zamknu jakoby 2x,tak auto je také zamčené,akorát nebliká kntrolka,ale hlavně pak jde odemknout klíčem úplně normálně bez jakékoliv zábrany při otáčení klíčkem.

Vím že je to na hlavu,ale třeba někdo něco podobného měl také.

Předem děkuji za jakékoliv rady!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 7 měsíců později...

Mám následující prblm, fabie combi rv 2000, bez centrálu, elektrickýho stahování okýnek apod, všechno mechanické. Zámek ve dveřích u řidiče: odemykal, zamykal, ale při zamykání šel ztuha při návratu do svislé polohy, no a pak se to pokazilo uplně, odemyká v pohodě, ale když chci zamknout, tak nezamyká, otočí se zlehka na doraz po směru hodinovejch ručiček, v pohodě se brátí do svislé polohy, ale nezamkne. Takže odemknout de, zamknout nikoliv. Kde je problém?? Co všechno budu nucen demontovat, abych se propracoval k polámanému mechanizmu?? Děkuji Je.

Editováno: , autor: jeleniste
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...