Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 8 měsíců později...
Vloženo

Ahoj. Tak to mohu nabídnout již "novější verzi" za 9799,-Kč a poštovné na Slovensko je 331Kč při platbě převodem a nebo 401Kč na dobírku. Přepočet na Euro je z pošty většinou za středový kurz platný v den uhrady. Dodání na SK je cca. 3-5 pracovních dní. Ahoj PASAT

Vloženo

Taky by mě to zajímalo. Logicky jsem si říkal: stará verze má větší čep, to je víc "masa", to musí stát více :kol-32: . A ono je to naopak...

Ale odhadoval bych, že je to skutečně, jak píše carom...

Vloženo

Přímá odpověď: protože jsou takové ceníky. A nových verzí se prodává tak 20% co starších. Novější má užší okruh aplikací...

Obecná odpověď:

Tak to je spíš otázka na výrobce obecně: Proč je nový model dražší než starší? Mobily, auta, elektronika...

Vloženo

Princip vyšší ceny u novinek je jasnej. Ale tady opravdu dáváme "novější" do uvozovek, protože cca 08/2002 je pravěk. A aut s 16mm musí být násobně více ne?

Jinak DÍKY Pasatovi za telefonické rady mému mechanikovi při výměně ramen. Ten si myslel, že tam mám staré typy= 21mm. Mě to sice bylo divný, registrace 2004, ale nelenil jsem a začal shánět starší sady. Mechoš auto rozebraný a prej sada, co jsem dodal (delphi TC1900) nesedí a chce to jiný.Naštěstí jsem si vzpomněl na sadaramen.cz a zavolal tam. Vzal to Pasat. Já hned, že bych si vzal obratem meyle, ale on mě upozornil, že se stává při demontáži, že se vytluče i nějaká vložka a pak to vypadá, že je potřeba větší typ. A byla to pravda!! Takže nakonec se to podařilo a mě běhá mráz po zádech, když si představím, že bych sháněl a kupoval starej typ, ten by stejně byl blbej....

Vloženo (editace)

Jo jo, přístup Pasata je velice dobrý. Sada od něj je fakt kvalitní (je tam vidět opravdu rozdíl v robustnosti dílů) a hlavně je tam všechno, včetně všech šroubů (nedělal jsem si hlavu, že bych něco strhnul, žádné prostříkávaní starých), což všem vyhovuje, nemusí se nic dokupovat. Hlavně komunikuje velice rychle a nevědomým poradí

Takže za mě :kol-47:

Editováno: , autor: SUP1
Vloženo

Děkuji moc a jsem tu rád i když momentálně sedlám jiné oře :-) MEYLE HD mě osobně již před lety přesvědčilo o své kvalitě na Passatu B5 a následně jsem je začal nabízet...

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Zdravím, máte někdo zkušenosti kolik ty ramena od Meyle vydrží? Nějaký realný km. Každej tu píše že si je koupil, ale nemůžu nikde dočíst nějakej nájezd. 10,20 - 50tis km? Díky moc

Vloženo

reálné km ti napíše každý jinak, záleží na stavu celého podvozku i velikosti kol

Kdysi jsme Meyle montovali v servisu a byl to jeden velký průser, před pár lety to trochu vylepšily a hlavně udělali dobrý marketing, který většina lidí sežere i s navijákem :)

Vloženo

Možná nikdo nepíše, protože to drží.

Jak už podotknul Krenstik, zásadní je správná montáž.

Pak hodně záleží na velikosti kol a naposled taky kdo jak jezdí

Mě to drží, zatím naježděno prd, ale jezdím jako prase a drží

Vloženo

My cca 10 let dáváme SWAGy a dávají cca 5 let, někdo víc někdo méně, samo někdy se najde i po roce problém tak jako u všech značek.

Poslední 3 roky prodáváme španělské RTS a zatím bez jediné reklamace a ještě je o trochu levnější.

Hlavně to není výroba v číně jako mnoho výrobců vč.Meyle.

Vloženo

Samozřejmě že je MEYLE z Německa. Mají tam přímo i vývoj a výrobu. A pro správnou montáž je dobré i zmínit něco o opravdu správném seřízení geometrie - viz. příloha ze SM :

post-3116-0-26520900-1429387021_thumb.jp

Vloženo

Není to jen o S křivce, je to i o montáži, horní ramena se dávají na spravnou "míru" abys nepřepínal siletnbloky. S křivka se pak ladí výškově na čepech.

Jinak souhlasím, dokonce i autorizaky mají připravky na měření S křivky zaházené, zaprášené a ani je nepoužívají. 

O ostatních servisech škoda mluvit, tam ani mechanici v 95 % případů netuší co to S křivka je.

Vloženo

To, že má někdo sídlo v Německu neznamená, že to tam i bouchají. Stejně jako německý SWAG/FEBI mají fabriky tam kde se dělá za rejži ;)

Jestli si někdo myslí, že jeho ramena vyrobil němec tak se musel asi zbláznit :)

Meyle není určitě špatná značka, ale rozhodně není vynikající. Nikam do prvovýroby se nikdy nedostala a pochybuji, že dostane.

Vloženo (editace)

V budoucnu mě čeká výměna ramen, tak mě teda zajímá, které jsou teda dobré, nejlepší?? Uvažoval jsem o Moog, Lemforder, nebo  Meyle HD, jsou skoro za stejné peníze, ale které jsou lepší??

Editováno: , autor: Rabbit

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...