Přejít na obsah

Proč jste ochotni tolik zaplatit za Škodovku?


camron

Doporučené příspěvky

Řekl bych že dneska už neni takovej rozdíl v cenách mezi naftou a benzínem jako dřív...rozhodně bych netvrdil že o benzím není zájem.

hlavně na těch pár km co manželka najede je to jedno jestli benzín nebo nafta a je jedno jestli 5 nebo 10l. Tedy co se financí týče. No a na to poposkakování km sem km tam je benzín lepší, nafta trpí. Beru to tak, že žena bude mít pěkný žihadýlko a já se občas jen tak projedu pro zábavu. Tak proto chci něco našlapanějšího.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vybral jsem 01 RS, protože za ty prachy, co jsem za ní dal, jsem podle mě nemohl mít o moc lepší auto, které by se mi líbilo. Co jsem zvažoval, tak trojkovej BMW, ale to je cenově skoro o 100 vejš, na úrovni OII. Taky byla možnost Audi A4 (myslím), za podobnou cenu a výbavu (nebo trochu vyšší?), ale to se mi moc nechtělo. Francouzský auto bych nechtěl (Peugeota vůbec po jízdě v něm (307), zlatá oktávka), tak jsem měl na výběr ještě Ford Mondeo. Na to jsem moc nekoukal, ale taky by nebylo asi špatný.

Celkově jsem bral Oktávku, protože jich máme v rodině několik a všechno jsou to držáky, jezdí se mi s nima parádně a řekl bych, že mají nestárnoucí design (stará O1 se mi moc líbí! zvlášť RS je pecka!), přesto mám 132kw 1.8T (chip) s malým pojištěním a na tento výkon naprosto dokonalou spotřebu s výbavou o který jsem si mohl nechat jenom zdát (ESP, kožený vyhřívaný sedačky, tempomat, CD changer, soundsystem, climatronic, ...)

Navíc opravy škodovek jsou opravdu lépe proveditelný a všechno si opravujem doma v garáži...včetně připojení na diagnostiku.

Já bych každopádně RS neměnil za jiný auto, za ty prachy za kolik jsem jí koupil bych opravdu lepší nesehnal. Navíc oktávky držej ceny do budoucna :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pred casom som sa rozhodoval co kupim. Na OI jazdim na sluzobnej a aspon som sa poucil. Radsej soms i vybral Passata TDi 96kW. Je to predsa len ine vozenie oproti Octavii. Na OI mi najviac prekaza: stiesneny interier ci vpredu a nedajboze vzadu, to ze sa tak naklana, ludia si myslia ze ked ma niekto Octavku v TeDeIcku tak je neskutocny prachac, sedacky!!!- ziadna opora stehien. Klady: prave motor TDi-super spotreba, dobre spracovanie/nic nevrzga atd. TO je asi vsetko. Takze pre mna viac zaporov ako kladov. Uz radsej Superba. Tolko moj vylev :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

octavia je super auto. Co viac by si chcel od auta? mas tu super usporne motory a ak sa ti nepaci tak mas RS mas v nej vela priestoru pre individualny upgrade ci uz v sme dizajnovom alebo motorovom. Mozes s nou ist na tuning zraz a odtial rovno na stavbu vozit vrecia. Mas obrovsky kufor. Príjemný interier.

Si zober ze je v nej climatronic co sa pouziva v pasatoch alebo superboch mozes si do nej dat velku navi a rozne blbosti

A navise na internete si pozhanas čo chces o polovicu lacnejsie ako v predajni. Je pomerne bezpečná a je proste pekna.

Octavia das auto ! ! ! :) ked ju milujes, nieje co riesit. Ked ju riesis nieje co milovat... :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no nemyslím si že tolik peněz za tak staré auto. Mě se vždy líbila okta a otec měl oktu, zalouvalo se mi to tak se ji chtěl. Teď mám ale služebku a oktu jsem prodal, protože ty ceny letěli nehorázně dolů, pak jsme chtěli domů koupit jiný auto ať moja má čím jezdit a jako nejlepší se nám zdálo koupit passata. passat je trochu starší než byla okta (nechtěli jsem za všechny peníze koupit auto ale něco uspořit, stejně se nevyplatí te´d investovat do ojetin) , no ale s oktou se to nedá absolutně srovnat a už bych si asi oktu nekoupil. vw je sice dražší než škodovka ale je vychytanější, propracovanější, o krok napřed, drží cenu a passat je krásně prostorný a pohodlný auto. Když si vzpomenu na mačkanice v oktě když jsem někoho vezl... ach jo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Hele napsat si tam může co chce takže proto. :)

Lidé holt nejsou v obraze a nekouknou se jaká je reálná cena. A nebo si myslí, že právě ta jejich kára je o mnoho lepší bo má dodělanej rs nárazník.

Však taky v těch inzerátech je jediná odezva od zadávajícího, který tam dává Up Up lol

Nejvíc mimo bych řekl jsou majitelé O1. Ty jsou tam kolikrát dražší než O2 :smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poslední dobou nad tím přemýšlím a hlava mi to fakt nebere. Sleduji často inzerci, zde také a nemůžu pochopit, proč je někdo ochoten dát např. za 8-9 let starou Octavii v TéDéÍ kolem 200.000,-Kč. S prominutím už je to starý pekáč za nehoráznou sumu, s trapnou výbavou (byť u škodovky "plnou"). Odpoví mi někdo?

srdcovka....nekonecne velika skala vseho si dodelat sam a mit z toho radost.......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to taky moc nechápu. Raději než oktávku, bych asi volil mondeo. Díly cenově stejné, koncepčně motor o dost novější než 1,9 tdi, rozhodně víc místa a víc podrží při svižnější jízdě.Většina lidí si stejně kupuje auto tak na 5 let, takže pojem VYDRŽÍ není zas až tak relevantní. Ale jednu nespornou výhodu škodovka má.Drží si cenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...