l79 Vloženo 24. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2015 A to máš jaký návod? My dostali od dealera würthu přímo návod formátu A4, kde je nafocen přímo vnitřek Octavie II (podle odkládací schránky před spolujezdcem) a tam se píše: nastříkat na výparník, nechat působit cca 3 minuty a poté nastartovat motor, pustit vnitřní cirkulaci na nejnižší stupeň ventilátoru (dojde k zapnutí kompresoru) na 10 minut při zavřených oknech, potom vypnout vnitřní okruh (kompresor se vypne) a nechat běžet dalších 20 minut (pro vyschnutí výparníku). Potom vlastně nesmrdí ta desinfekce skoro vůbec a může se hned jet (osobně několikrát vyzkoušeno). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 24. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2015 (editace) No já měl návod akorát na tom spreji, takže možná že podrobný návod existuje, ovšem ten se mi do ruky nedostal Každopádně, desinfekce je hořlavina, nechtěl bych 3 minuty po aplikaci zapínat výparník aby mi to chytlo třeba, ale určitě po delší době by nevadilo nastartovat a nechat to provětrat Prostě se chce držet návodu u té dané desinfekce... Jinak ono asi nejdůležitější je to nastříkat na ten výparník, nemusí se ty cesty za každou cenu dělat (já na to 10 let nesáhl, tak jsem to chtěl udělat pořádně kompletně i s cestava vzduchu) a po aplikaci na výparník to nechat profouknout cirkulací vnitřního okruhu, bude to mít podobný efekt i když ne tak velký jako přímá aplikace desinfekce do tunelů ventilace). Editováno: 24. Červenec 2015, autor: Stringo 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 4. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2015 Stringo, chci se zeptat jestli je nezbytně nutné odmontovat kastlík spolujezdce, když se chci dostat na tu hadici z výparníku nebo stačí jenom oddělat ta bočnice? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 4. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2015 Nejsem sice Stringo, ale odpovim. Pokud myslis odtokovou hadici, tak rozhodne kastlik ven nemusi. Staci ta bocnice. ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 4. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2015 Nejsem sice Stringo, ale odpovim. Pokud myslis odtokovou hadici, tak rozhodne kastlik ven nemusi. Staci ta bocnice. ;-) Díky :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 4. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2015 Přesně tak, ven kaslík nemusí, ale já ho dával ven ze dvou důvodů: 1. nevěděl jsem přesně, jak to kolem toho výparníku vypadá a kde je ta odtoková hadice 2. chtěl jsem vyndat ten ventilátor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 6. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2015 Včera jsem provedl demontáž bočnice a bylo to v pohodě. Díky návodu to byla otázka pár minut :-). Jen jsem vzdal odmontování té horní schránky, jelikož po podebrání se jí nechtělo nějak ven a začlo v tom praskat, tak jsem toho radši nechal, aby něco neprasklo. Tam jsou nějaké zobáčky pod těma kolečkama na regulaci výdechů, jak je v návodu naznačeno kde to podebrat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 12. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2015 Včera jsem provedl demontáž bočnice a bylo to v pohodě. Díky návodu to byla otázka pár minut :-). Jen jsem vzdal odmontování té horní schránky, jelikož po podebrání se jí nechtělo nějak ven a začlo v tom praskat, tak jsem toho radši nechal, aby něco neprasklo. Tam jsou nějaké zobáčky pod těma kolečkama na regulaci výdechů, jak je v návodu naznačeno kde to podebrat? Zobacky jsou na zadni hrane schranky a na predku jsou takove vystupky. Chce to sirsi sroubovak nebo neco placateho [emoji6] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Brož Vloženo 16. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2015 Ahoj, potřeboval bych pomoct s ventilací, natočení klapek, zjistil jsem, že mi nefunguje foukaní na čelní sklo, napřed jsem si myslel, že je jen pootočené kolečko nastavení, ale nejspiíš jsou komplet rozhádané klapky, prosím o pomoc díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2015 Jiří, sem tvůj dotaz nepatří. Pohledej v sekci elektrika, tam se klapky porůznu řeší. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 Caute, neni lahsie vycistit klimatizaciu ozónom? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 Je to snazší, ALE podle spousty lidí to není po vyčištění tolik znát a brzo jim klima začne smrdět znovu a potom je to o dost dražší než ten sprej a vlastní dvouhodinová práce u auta. Neříkám, že ozon není dobrý, asi záleží na tom, jak moc je výparník zanešený... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DCSpeedy Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 Mno jo, jenže u těch pěnovejch sprejů je zase problém, že se ta látka nikdy nedostane do žeber toho výparníku. Vždy to na něj nateče, nebo obteče. Záleží kudy to na něj naperete. Teď mi to klasika jako každý jaro začalo smrdět, tak sem měnil filtr a napral sem tam zbytek spreje z loňska a smrdět to přestalo. Nicméně tomu dávám tak 2 týdny a začne to znovu zavánět :-( Tohle je fakt never endying story. Nechápu jak je možný, že některejm lidem to nesmrdí a nikdy na to nesáhli. Já auto garážuju a min jednou do roka nechám čistit, měnim filtry a stejně to smrdí jak ponožky naložený v octu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
senky Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 (editace) Na ten slavnej ozon jsem byl taky zrovna pred 14ti dny protože mám nově poprvé auto s klimou a teda nic moc už na to nikdy nepůjdu, je to štouraní v nose jak se říká, klima smrděla hned jak jsem odsud odjíždel, když jsem si pustil ventilaci ze středových výdechů nad rádiem. To je tak maximálně dobrý na dočištění vzduchu, nikdy to ten vypárník se zdrojem smradu nevyčistí. Solidní vyčištění mi přijde podle toho návodu, co tu psal někdo vyše v této diskuzii. Je to pracnější ale učinný. Editováno: 7. Duben 2016, autor: senky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 (editace) DCSpeedy - pěnový sprej není taky ideální řešení, máš pravdu, protože pěna je pěna. Já doporučuji čístící sprej od Würth. Není to pěna a má to oproti běžné pěně fakt lepší účinky. Editováno: 7. Duben 2016, autor: Pawlisko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 Ten postup jsem dával já, taky použít sprej Wurth (není to pěna) práce na 2 hodiny a je to 100% víš že si to uděláš pořádně a hlavně vidíš jak ten výparník vypadá, pokud bude zalepenej ani ten sprej nepomůže. Jinak já to čistil poprvé (auto je 10let staré) a ani jsem nemusel, nic mi nesmrdělo, pouze po zimě cca prvních 15min. Co klima po té zimě naběhla, jinak nic a hlavně nedosušuji výparník, prostě dojedu, zaparkuju, vypnu a jdu pryč, udělá se mi louže pod autem, tak vím že odtok je OK a jediné co dělám, tak když je opravdu velké horko, tak než zamknu auto, tak otevřu všechny dveře cca na minutu až dvě (to je akorát si všechno vzít z auta atd.) aby nekomentoval voda a nerosilo se čelní sklo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DCSpeedy Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 Pawlisko - souhlas, jenže ten sprej sem nikdy nikde neviděl. Volně prodejný asi neni :-( Max přes web za nehoráznou pálku. Člověk ke kterýmu jezdim na ozon ho jednou měl, ale doporučoval mi, že s ozonem (evapomat taky od wurthu) má lepší zkušenosti a vycházelo to na stejné peníze. Fakt mi to hlava nebere, u OI sem ten ozon nechal dělat 1x a měl sem na dobro pokoj. OII to dělám i několikrát za rok a pokaždý to do měsíce smrdí znovu. Kanálek ucpanej neni. Látka de vždy rovnou na výparník + potom celej interiér a stejně.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 (editace) Tenhle sprej vyšel na 350kč a vystačí na mnou popsané kompletní vystříkání,případně na dvoje vystříkání výparníku. Koukl bych na ten výparník, jestli ho nemáš zalepenej bordelem, potom zbývá jen už demontovat palubku a pořádně ho vyčistit (v horším případě vyměnit) a znovu naplnit klimu... Editováno: 7. Duben 2016, autor: Stringo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 (editace) A neni uz lepsie to vycistit ozonom? // jaj uz sa na to pytal vyssie...sorry Ja davam kazdy rok precistit klimu ozonom a nepocitujem, ze by mi smrdela. Editováno: 7. Duben 2016, autor: Kyselinka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 Taky jsem dlouho a neúspěšně bojoval se zápachem z klimy. Největší úspěch jsem dosáhnul když jsem nastříkal skoro celý pěnový čistič klimatizace otvorem, kterým odtéká kondenzát. Proč? Protože, kde je plíseň? Tam kde je vlhko. Kde je největší vlhko? Tam, kudy kondenzát odtéká. ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 Je pravda, že ten odtok je dělaný hooodně debilně. Odtéká to mezi spojem těch plechů a ví čert, kudy je to všude ten kanálek vedený... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paliyalex Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 Ahoj, bud tak hodny posli mi odkaz na sprej za 350, zatim jsem nekupoval levnejc nez 450-500 primo v prodejne Wurth... Diki moc predem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 Já ten sprej kupoval přes Sbazar. Občas ho tam jeden pán nabízí za 350,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paliyalex Vloženo 7. Duben 2016 Sdílet Vloženo 7. Duben 2016 Jo, diki, podivam se, diki za pohotovou reakci. A moc dekuji za tvuj fotonavod, verim, ze stejne jako mne, pomohl dalsim stovkam jestli ne tisicim lidi! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stringo Vloženo 8. Duben 2016 Sdílet Vloženo 8. Duben 2016 Díky za uznání, ale zase bych to neviděl tak převratně [emoji6] většina lidí ani neví, jak ta klimatizace funguje anebo se spokojí se sprejem co se dá mezi sedadla a pustí se s recirkulací vzduchu uvnitř auta. Ale i na konkurenčním fóru je na to velký ohlas (návod si tam se svolením taky dali), což mě opravdu těší, protože já tady načerpal taky spoustu informací a rad, tak je to takový revanš [emoji4] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.