octfa Vloženo 13. Květen 2016 Vloženo 13. Květen 2016 sice stare tema ale zeptam se, u jednickove octavie mi tece z pod manzety, vymena rizeni je mi jasna ALE , je nutne kupovat rizeni podle VINu nebo jsou u jednickovych octavek vsechny stejne a tedy mi staci objednat na jednickovou octavku ? diky Citovat
pnf Vloženo 13. Květen 2016 Vloženo 13. Květen 2016 (editace) Téma staré, ale také to zrovna řeším Na octavii jsou dva typy řízení (pokud jde o TRW), je to starší typ TRW JRP 1164 do čísla WIN 1U-W-061000 a poté novější typ TRW JRP 1165 od čísla WIN 1U-W-061001. Starší typ má na hřídeli jdoucí do kříže volantové tyče zfrézovanou celou plošku, novější typ má pouze vyfrézován žlábek pro šroub v kříži na hřídeli.Mám za to, že novější typ je nastaven na vyšší tlak čerpadla, ale to nevím jistě.Zajel jsem schválně přímo do TRW ve Frýdlantě v Čechách a zeptal se zdali by mi tam moje řízení zrepasovali a bylo mi řečeno, že to tam dělají, ovšem nikoli pro soukromé osoby, nýbrž spolupracují pouze s firmami, takže smůla.Sice mi hodná paní na recepci dala kontakty na ty firmy, ovšem u těch to řízení stojí víc jak nové a nikoho známého bohužel v TRW nemám.Hledal jsem tedy dále na netu a našel jsem tuto firmu http://www.servocerpadla-jiricek.eu/hrebenove-rizeni-koyotrw-a-octavia/ , kde údajně dělají kompletní repasi řízení za cca 4000kč.Zůstává tedy otázkou zda zvolit repas za tuto cenu nebo koupit kompletní nové se 4 roky záruky za 6500kč http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-skoda/octavia/dily-rizeni/12961-rizeni-kompletni-octavia-i-1997-2011.html Editováno: 13. Květen 2016, autor: pnf Citovat
octfa Vloženo 14. Květen 2016 Vloženo 14. Květen 2016 podle VINu mi ukazuje rizeni 1J1422075D, rok vyroby 2003 Citovat
Drago26 Vloženo 2. Květen 2017 Vloženo 2. Květen 2017 Zdravim vsechny menili jsme servorizeni a stale i po pritazeni seoubu nam prolina servokapalina. Tesneni nove nema nekdo radu? Setkal se s tim nekdo? Diky Citovat
pnf Vloženo 7. Červenec 2017 Vloženo 7. Červenec 2017 Tak nakonec jsem zakoupil repasované řízení za 3500 kč se zárukou 1 rok. No a nyní je to cca rok a měsíc od namontování a dnes jsem zjistil, že řízení si vesele teče, chjo Citovat
duficek.martinek Vloženo 31. Březen 2018 Vloženo 31. Březen 2018 ahoj všem pokud teda chápu přesně když mě teče olej kolem tyče řízení je to na výměnu nedá se koupit jen nove gufero jako to jde u běžných věcí děkuju Citovat
wehrwolf Vloženo 18. leden 2020 Vloženo 18. leden 2020 (editace) Na repasi hřebenového servořízení celkem nic není,ale je tady zásadní problém: Pokud teče olej okolo tyče řízení,oprava je možná v případě,že pístnici je možné zalapovat v soustruhu,lapuje se jemným smirkem 800,1000,2000 ,pístnice nesmí mít hluboké rýhy,v opačném případě se musí vyměnit. Na vině bývá většinou speciální vysokotlaké gufero-není možné použít běžné /nevydrží tlaky/ - gufero má z přední strany zalisovaný teflonový kroužek,regulující hydraulický tlak a současně vymezující v závislosti na tlaku vůle,které musí být minimální. Dále se mění na každé straně speciální teflonové kluzné uložení pístnice /v nouzi lze vytočit na soustruhu ze silonu,ideálně však z teflonové tyče. V rozdělovači tlaku - to je ta stopka,že které vychází hřídel řízení se mění speciální teflonové kroužky, O kroužky a ve většině případů je nutné vyměnit i ložiska uložení hřídele /vřetene,matice řízení/ a v návaznosti a to příslušná gufero kroužky,tyto kroužky jsou už bez zalisované teflonové vložky,ale musí se použít gufera vysokotlaká,běžná vydrží jen chvíli=zbytečná práce-nevydrží tlak. Hlavní problém je ten,že se velmi těžko zjišťují rozměry gufer,futer pístnice a atypických jehlových ložisek řady F /BMW e 39,X5 např. F-208801.4 , F-222253 /v tomhle pseudostátě ani žádná z tuzemských firem není ochotná nápomoci,jediné,co jsem při shánění slyšel ,...je to speciální rozměr pouze pro servisní střediska,nemáme ,nejde,nemáme,nejde............ Říkám,hlavní problém je tyto rozměry zjistit,mohu doporučit Ruská fóra a diskusní skupiny(nutné azbukou nebo i google překladač,ale komunikovat s prodejcem azbukou),tam není vcelku problém a následně není problém v tom zlém Rusku nebo Ukrajině tato ložiska objednat,po předchozí platbě za cca 14 dnů dorazí,také na alibaba.com ,pokud zadáte poptávku,ozve se Vám ninimálně zaručeně někdo s nabídkou.Něco se dá poshánět na amazonu,ale v kolonii čechii neseženete absolutně nic. V Čajně tyto jehlová ložiska prodávají také pod alternativním označením HK např. 20x30x7,5 /v orig ložisko INA F-208801.4 , /,ložiska jsou dostatečně kvalitní,z chromové ložiskové oceli. Je to docela běh na dlouhou trať,...mě trvalo poshánění všech komponentů na kompletní repasi řízení ZF v BMW cca 2 měsíce a chystám se to dělat,jakmile se oteplí. Potom je tady další zádrhel,a to je lisování vysokotlakých gufer-lisují se totiž do dutiny těla řízení ze strany těsnícího břitu,k nalisování se musí použít narážení přípravek,vytočený na soustruhu /všechny už mám ;-)/,gufero musí být naraženo souose,nesmí se křížit a poškodit těsnící břit,jinak řízení teče,pak je tu problém s vnitřním guferem pístnice,je "utopené" 300-400 mm v hliníkovém těle řízení a drží tam fakt jako prase-vypáčením se riskuje nenávratné poškození celé skříně řízení -k vytažení je nejlépe použít zvláštní rozpěrný přípravek,který už taky mám,kdyby měl někdo zájem,nafotím a vložím. Jinak tady vkládám z ruského fóra zhruba odkaz na postup v obrázcích. http://bmwpost.ru/forum/57883-post4.html ta Gufera vysokotlaká Corteco se dají použít v kombinaci s teflonovými kroužky dle vyobrazení,ale orig tlakové gufero do servořízení vypadá takto: https://gelzer.ru/catalog/remkomplekty/remkomplekt_rulevoy_reyki_bmw_5_e39_1995_2004_1/#details-2 Editováno: 18. leden 2020, autor: wehrwolf Citovat
Martinro Vloženo 30. Duben 2020 Vloženo 30. Duben 2020 Jdeš na to uvahou špatně. Když jsem dělal řízení na Supa, tak jsem zpovídal https://repaserizeni.cz/45550-octavia-i .. Ony se ty kroužky, gufera atd nekupují pro konkrétní model. Maj sady X průměru a oni je soustruží a leští. Dopasovávají to na každé řízení. Jednoduše proto, že to vadný řízení někde něco vybrousí nebo ty ho zbavíš koroze a jsi o 1mm jinde. Pak ti tam prefabrikát nesedí. Takže se vše dolešťuje podle aktuálního stavu a ty firmy ti vlastně řekli pravdu. Citovat
Matoni matoni Vloženo 4. Dubna Vloženo 4. Dubna (editace) Chcem sa opýtať začalo my kvapkať zo serva čo to môže byť škoda Octavia 1. Benzín Editováno: 4. Dubna, autor: Matoni matoni Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.