Přejít na obsah

Výměna předních brzdových destiček

Dalibor

Doporučené příspěvky

chlapi, tak sem se podle návodu na fóru a podle chytrých knížek pustil do výměny brzdových destiček na mé Oktě, 1.9 TDi, 66 kW, r.v. 2000. Vše probíhalo v pohodě, dokonce i se sundáním třmenu sem si poradil, ikdyž sem to chtěl vzdát. Největší problém nastal, že sem nedokázal zatlačit píst ve třmenu, aby se tam vešly nové desky. Přemýšlím, kde sem udělal chybu, jestli sem neměl třeba povolit víčko od nádržky brzdové kapaliny, aby se měla kapalina kam tlačit, nebo jestli něco jinýho. Myslím si, že zatlačit by to mělo jít, doteď žádné problémy s brzdama, krásně brzdí, jen jsou těsně před smrtí. Poraďte prosím, díky :feve:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak tak stolařská svěrka je supr nápad, přesně sem o ní přemýšlel, jen se mi nechtělo jít těch 17 schodů do baráku lol o víkendu to zkusím znovu. Teda možná, mám takový tušení, že budu muset vyměnit ještě kotouče, protože nejsou rovný od vnějšího kraje k vnitřnímu. V prostoru pod deskama jsou v pohodě, ale na okrajích ty kotouček mají normálně lem (cca 2 mm) <_< , tak ještě uvidím.

Odkaz ke komentáři

tak tak stolařská svěrka je supr nápad, přesně sem o ní přemýšlel, jen se mi nechtělo jít těch 17 schodů do baráku lol o víkendu to zkusím znovu. Teda možná, mám takový tušení, že budu muset vyměnit ještě kotouče, protože nejsou rovný od vnějšího kraje k vnitřnímu. V prostoru pod deskama jsou v pohodě, ale na okrajích ty kotouček mají normálně lem (cca 2 mm) <_< , tak ještě uvidím.

Odkaz ke komentáři

no ale nejdou, nechtěl sem jít na to kladivem ..... :palec2:

Ja piestik vytlacim srubovakmi na az na koniec este kym tam je stare oblozenie a strmen zalozeny.Az potom po zatlaceni povolim skrutky strmena a vyberiem oblozenie.

Jedna prakticka rada uz od Skody 100. Pred zalozenim noveho oblozenia zpilujem z dosadacich ploch cca dva destiny milimetra a mam zarucene ze sa nikdy nezaseknu ani neprihrdzaveju k strmenu, a nasledne nedojde k nevracaniu oblozenia od kotuca po uvolneni pedala.

Opravil som takto nejedne brzdy ktore brzdili stale

Odkaz ke komentáři

taky mě to napadlo to roztáhnout předtím, jen sem nechtěl něco zrmšit, kdybych náhodou něco urval, takže se raději zeptat. S tím upylovánímm to je zajímavý,

na škodovkách 120 - Favorit sem měnil x-krát a vždy vpohodě, opravdu zajímavá zkušenost.

Díky

Ja piestik vytlacim srubovakmi na az na koniec este kym tam je stare oblozenie a strmen zalozeny.Az potom po zatlaceni povolim skrutky strmena a vyberiem oblozenie.

Jedna prakticka rada uz od Skody 100. Pred zalozenim noveho oblozenia zpilujem z dosadacich ploch cca dva destiny milimetra a mam zarucene ze sa nikdy nezaseknu ani neprihrdzaveju k strmenu, a nasledne nedojde k nevracaniu oblozenia od kotuca po uvolneni pedala.

Opravil som takto nejedne brzdy ktore brzdili stale

Odkaz ke komentáři

zkusím dělat tvou svorkou, pěkně kousek po kousku a budu zároveň kontrolovat výšku hladiny v nádobce a případně odsaju :rolleyes:

mozna by stalo za to trochu odsat brzdovky injekcni strikacku, protoze kdyz budete vracet svine, tak se bude vlevat i kapalina s brzdne soustavy do nadobky. ;)
Odkaz ke komentáři

tak sem se ještě rozhodl, že koupím nový kotouče. Vzhledem k tomu, že nejsem žádnej závodník (vozím převážně ustrašenou rodinu) a finance nejsou neomezený, tak sem se rozhodl pro chlazený kotouče Ferodo, co říkáte? Teď přemýšlím, jak tam ten kotouč vlastně drží?? :blink::wacko:

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Ježiš to byla jen reakce na suprovej komentář k naprosto debilní otázce: To drží kotouč jen ten malej šroubek? :D

Na předchozím autě sem do něj taky řezal jak hluchej do vrat,ale pak mě napadlo povařit dosedací plochu CÓčkem(v autogenu nebyl plyn) a sám spadnul. Jen kolečko kolem dokola,šup a byl dole. Druhá strana už pak byla pěkně bez násilí ;)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...