Přejít na obsah

AMUNDSEN

Doporučené příspěvky

ta druhá anténa určitě význam má, ten signál se možná směšuje, každopádně na dvě antény mi to našlo daleko víc stanic (i třeba radio Wien, které jsem nikdy na žádném autě nechytl). Ta rozdvojka za dvě stovky ten problém myslim neřeší, je potřeba frekvenční výhybka za nějakých 16 stovek tušim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no samotný konektor koupit lze, nicméně to už jsem zkoušel, když jsem měl snahu opravit ten zmrvený starý koaxiál - efektivně tam tu koncovku nelze zapojit, nemám na to vhodné nářadí (speciální kleště), díky němuž se ten konektor velmi pevně napasuje na kabel - takhle pořád vypadával, ačkoli jsem jej kleštěma secvakl, co to šlo..

EDIT: ví někdo přesně, zda se do rádia/navi zapojuje FAKRA samice, nebo samec? Vypadá to na samici, ale jistý si nejsem.. :kol-32:

pokud bych totiž koupil nějakou UNI anéntu s DIN konektorem (samec), nevím, zda koupit TOTO , nebo TOTO

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři

Pokud teda nějakou UNI antenu tak potom potřebuješ do radia které ma Fakra

http://www.bmshop.eu/antenni-adapter-din-samice-fakra-samice/

ale lépe 90 stupňů za radiem je málo místa

http://www.autokom-audio.cz/index.php?p=productsMore&iProduct=783&sName=Antenni-konektor-FAKRA-samice-90°

Ale pozor na zesilovač v anteně zda má nebo ne. Ze škodováckých fakra konektorů jde po koaxu napájení do anteny.

Odkaz ke komentáři

Předpokládám tedy, že běžná UNI anténa bez přídavného napájení je OK..? Ta z odkazu má evidentně pouhý jednoduchý koax, který se dle všeho s anténou spojí asi pouze zašroubováním kroužku na šroubek..

Vesměs po cestě UNI jdu kvůli ceně - kupovat originál, redukci budu potřebovat tak jako tak (pokud je mi známo, všechny origo antény mají RAKU konektor), jen za anténu nedám 300,-, ale minimálně litr.. Co se úhlového Fakra konektoru týče, byl by lepší, ale jak jsem psal výše - po zkušenosti se zapojováním podobných konektorů od toho dávám ruce pryč, je to jen na škodu - a zvláště u signálu rádia se to podepíše na zhoršení signálu.. Zkusím ale najít redukci přímo s úhlovým konektorem.

EDIT: poněvadž už jen čekám na dodání Amundsena a tak není moc času nazbyt, výše uvedenou anténu a redukci jsem právě objednal - snad to tedy bude OK :)

Odkaz ke komentáři

Zdravim, mam dotaz na zkusene uzivatele. Mam par dni v novem aute Amundsen plus. Tento vikend jsem zkousel navigaci do Noveho Mesta pod Smrkem. Kdyz jsem dal "adresa" a zacal psat nazev mesta, nic to nenaslo. Jen Nove Dvory. Ani Nove Mesto na Morave, ani nic jineho. Kdyz jsem ale zadal PSC, ihned to naslo presne.

Nevite nekdo prosim, zdali je v navi neco spatne nastavene? Mapy jsou original, ale bez PSC jsem v pytli :-(

Odkaz ke komentáři

Taky mě napadlo dát to tam s upraveným plastovým pouzdrem - duální anténu mi doručí zítra a dávat tolik peněz za jednu redukci + čekat na doručení se mi moc nechce :)

Jinak ty jsi tuším psal, že kabel od hlavní (střešní) antény je lepší zapojit blíže ke zdířce pro GPS, že..?

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Může mi někdo říct, jaký magor vymyslel umístění AUX? Zdířka v JumboBoxu mi nefungovala a pořád jsem nechápal proč - až jsem se dnes v návodu dočetl, že s Amundsenem není funkční :kol-44:

Port v kastlíku před spolujezdcem pro to MDI nemám, čili tady řešení není a tahat dráty až ke stupidně umístěné AUX zdířce na panelu Amundsenu se mi taky nechce.. Toto mě fakt naštvalo, opravdu stupidní

Odkaz ke komentáři

ano, přesně tak.. Myslel jsem, že je někde chyba, ale toto přímo uvádějí i v návodu k použití pro Amundsen...

Ještě dotaz: jak se dá trvale změnit hlasitost výstupu navigace? Mám nastavenu hlasitost po zapnutí na "+11". Navigaci jsem si nastavil na "+13". Jenže po vypnutí motoru a opětovném zapnutí navigace je hlasový výstup nastaven opět na "+11" - a tak je to stále, ať to přenastavuji kolikrát chci. Docela mě to štve, chci se na navi čumět minimálně a poslouchat instrukce, při této hlasitosti jim ale špatně rozumím a stále ji přenastavovat po každém nastartování také není řešení, denně startuji x- krát..

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...