Alibaba I Vloženo 11. Březen 2009 Sdílet Vloženo 11. Březen 2009 Osobně si proměnný interval dost užívám. Ročně najedu cca 10000 a tak mi to na ty dva roky vyjde na výměnu po 20. A práce poloviční. Cena "předraženého" oleje + 1 filtru 1x za dva roky je pořád nižší než totéž s "levným" olejem každoročně (no, nebude to tak věčně). Že bych snad likvidoval motor se mi z více důvodů nechce věřit. Každopádně než dosáhnu hranice životnosti motoru, to už bude zbytek auta sešrotován.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
andrew25 Vloženo 11. Březen 2009 Sdílet Vloženo 11. Březen 2009 ja som presiel z dlheho intervalu / 30.000km / na klasiku 15.000km interval a myslim ze ten olej castrol magnatec diesel 5w-40 by to mal v pohode vydrzat jazdim asi tak 50/50 mesto / dialnica ... uvidime ako sa osvedci ak bude zrat olej prejdem naspat na castrol 5w-30 ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepinoTDi Vloženo 11. Březen 2009 Sdílet Vloženo 11. Březen 2009 andrew25 napsal: ja som presiel z dlheho intervalu / 30.000km / na klasiku 15.000km interval a myslim ze ten olej castrol magnatec diesel 5w-40 by to mal v pohode vydrzat jazdim asi tak 50/50 mesto / dialnica ... uvidime ako sa osvedci ak bude zrat olej prejdem naspat na castrol 5w-30 ... mělo by to být v pohodě s tou 5w40, žrát ti bude více 5w30 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
andrew25 Vloženo 11. Březen 2009 Sdílet Vloženo 11. Březen 2009 pepinoTDi napsal: mělo by to být v pohodě s tou 5w40, žrát ti bude více 5w30 neviem kolko to zralo s tou 5w-30 mal este rezervu cca. 4000km ale mal uz 2roky tak som sa rozhodol pre vymenu ale s tou 5w-30 mal naj. od vymeny 17.000km asi a olej som nekontroloval ani mi nic nesvietilo takze si myslim ze tu 5w-30 nezralo teda ak tak velmi malo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juro sdi Vloženo 11. Březen 2009 Sdílet Vloženo 11. Březen 2009 Principialne je to otom,ze ked motor nema vyraznejsiu spotrebu oleja pri 5w-30, tak pri pouziti 5w-40 bude spotreba len nizsia. Spociva to v tom, ze 5w-40 ma pri pracovnej teplote malinko vyssiu vizkozitu a preto nemoze tak vyrazne prenikat cez netesnosti pracovneho priestoru motora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
last.train Vloženo 12. Březen 2009 Sdílet Vloženo 12. Březen 2009 Možná, že to sem nepatří, ale o olejích to je. Celkem dobré ceny: www.olejspol.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepinoTDi Vloženo 12. Březen 2009 Sdílet Vloženo 12. Březen 2009 juro sdi napsal: Principialne je to otom,ze ked motor nema vyraznejsiu spotrebu oleja pri 5w-30, tak pri pouziti 5w-40 bude spotreba len nizsia. Spociva to v tom, ze 5w-40 ma pri pracovnej teplote malinko vyssiu vizkozitu a preto nemoze tak vyrazne prenikat cez netesnosti pracovneho priestoru motora. tak nějak, moje řeč! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tazz7 Vloženo 13. Březen 2009 Sdílet Vloženo 13. Březen 2009 last.train napsal: Možná, že to sem nepatří, ale o olejích to je.Celkem dobré ceny: www.olejspol.cz JO,jo.Já jsem tady objednal motorový olej do O1 TDI "TOTAL QUARTZ 9000".Cena 1009Kč i s poštovným.Teď už čekám,až mi dorazí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CIJOML Vloženo 13. Březen 2009 Sdílet Vloženo 13. Březen 2009 last.train napsal: Možná, že to sem nepatří, ale o olejích to je.Celkem dobré ceny: www.olejspol.cz TAk ten je teda huste predrazenej treba Mogul Extreme LF tam maj o 500 draz na 4l nez na tom webu co sem uvadel ja Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 13. Březen 2009 Sdílet Vloženo 13. Březen 2009 Zdravím, zanedlouho budu měnit olej a tak mám na vás otázku. Mám motor 1.6/74 kw a při první výměně mi tam mechanik dal nějaký olej 10w-40 (co tam byl předtím za olej nevím). Auto má nyní najeto 183 000 km a oleje nesežralo ani kapku. Jezdím hodně krátké trasy (do 10 km) a tak z důvodu lepšího mazání bych tam chtěl dát olej Mogul Extreme 5w-40. Můžu tuto změnu vzhledem k počtu km udělat nebo mám zůstat u 10w-40 (je mezi nimi nějaký velký rozdíl)? Pokud mi doporučíte ten Mogul 5w-40, můžu ho použít, když má specifikaci VW 502.00/505.00? Díky za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CIJOML Vloženo 13. Březen 2009 Sdílet Vloženo 13. Březen 2009 Kup Mogul ve VW specifikaci co mas v servisce a nevymejslej speciality Urcite tim neprohloupis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 13. Březen 2009 Sdílet Vloženo 13. Březen 2009 No jde o to, že já servisku nemám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CIJOML Vloženo 13. Březen 2009 Sdílet Vloženo 13. Březen 2009 Tak to mas 2 moznosti - zeptas se strycka googla dilenska prirucka octavia a najdes si v ni jakou VW normu to ma mit a nebo zavolas do skoda servisu a zeptas se jaky by byl nejlepsi pro tvuj motor Google je rychlejsi a neposlou te do prdele Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 13. Březen 2009 Sdílet Vloženo 13. Březen 2009 Zkusím se zeptat toho strýčka googla , ale pořád ještě nevím jestli mám dát 5w-40 nebo 10w-40? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CIJOML Vloženo 13. Březen 2009 Sdílet Vloženo 13. Březen 2009 Na to vubec nekoukej kdyz olej splnuje vyzadovanou normu, tak je jedno jake ma znaceni. Uz sem to nasel maz naftu nebo benzin? Motor na prodlouzene intervaly nebo ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 13. Březen 2009 Sdílet Vloženo 13. Březen 2009 Mám benzín 1.6/74 kw, r.v. 98 a intervaly jsou normální, čili 15000 km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CIJOML Vloženo 13. Březen 2009 Sdílet Vloženo 13. Březen 2009 Tak dilenska prirucka nam radi: Norma VW 500 00, VW 501 01 nebo VW 502 00 Pøi doplnìní mohou být oleje vzájemnì míchány. Jen ve vyjímeèných pøípadech: Vícerozsahové oleje, které odpovídají ACEA A2 nebo A3. Tyto oleje je mozno v rámci pøedepsaného cyklu výmìny oleje pouzít jen jednou pro dolití, není-Ii k dispozici olej pøedepsaný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CIJOML Vloženo 13. Březen 2009 Sdílet Vloženo 13. Březen 2009 Takze ted si vlez na stranku parama a tam si najdi olej podle normy a na nejaky cisla a Wcka zapomen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 13. Březen 2009 Sdílet Vloženo 13. Březen 2009 (editace) Díky, takže tam dám asi ten Mogul, ten ty požadavky splňuje a dám tam ten 5w-40, ten je řidčí než 10w-40, jenom doufám, že mi ho motor nebude žrát EDIT: teď jsem se díval na stránky Parama a tam mi vyskočilo, že mám použít 10w-40, tak asi použiju ten z toho konfigurátoru a bude pokoj Editováno: 13. Březen 2009, autor: Konny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CIJOML Vloženo 13. Březen 2009 Sdílet Vloženo 13. Březen 2009 ja jezdim prodlouzeny intervaly a tak mi nic jineho nez Extreme LF 0W-30 nezbyva Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 13. Březen 2009 Sdílet Vloženo 13. Březen 2009 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepinoTDi Vloženo 14. Březen 2009 Sdílet Vloženo 14. Březen 2009 (editace) Konny napsal: Díky, takže tam dám asi ten Mogul, ten ty požadavky splňuje a dám tam ten 5w-40, ten je řidčí než 10w-40, jenom doufám, že mi ho motor nebude žrát EDIT: teď jsem se díval na stránky Parama a tam mi vyskočilo, že mám použít 10w-40, tak asi použiju ten z toho konfigurátoru a bude pokoj při provozní teplotě budou oba přibližně stejné, jedná se o nižší viskozitu při studených startech a než se motor a olej prohřeje na provozku Editováno: 14. Březen 2009, autor: pepinoTDi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juro sdi Vloženo 14. Březen 2009 Sdílet Vloženo 14. Březen 2009 V hodnotach 10w-40 ponukaju skoro vsetci vyrobcovia len polosyntetiku. Ja by som dal 5w-40 tam uz je plna syntetika(aspon papierovo). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 14. Březen 2009 Sdílet Vloženo 14. Březen 2009 Dneska jsem o tom ještě přemýšlel a nakonec jsem se rozhodl, že tam dám 5w-40 z důvodu, že jezdím ty krátké trasy, tak aby se motor lépe mazal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepinoTDi Vloženo 14. Březen 2009 Sdílet Vloženo 14. Březen 2009 Konny napsal: Dneska jsem o tom ještě přemýšlel a nakonec jsem se rozhodl, že tam dám 5w-40 z důvodu, že jezdím ty krátké trasy, tak aby se motor lépe mazal správné rozhodnutí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.