HanyZ Vloženo 29. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2009 Tak to je v pohodě, jezdím delší trasy (cca 300 km každý týden tam a zpět ), takže 10W40 vhodné (snad v Polsku není větší zima než u nás )... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
headerTDI Vloženo 17. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2009 Je do motoru AGR vhodný tento olej? CASTROL EDGE TURBO DIESEL 5W/40 Děkuji za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
last.train Vloženo 18. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2009 Je do motoru AGR vhodný tento olej? CASTROL EDGE TURBO DIESEL 5W/40 Děkuji za odpověď. V návodu k obsluze Škoda Octavia na straně 139 je přesně popsáno jakou má olej splňovat specifikaci. Specifikace jsou pak napsány na zadní straně každého balení oleje. Pokud se shodují, tak lze použít. Jak jednoduché. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepinoTDi Vloženo 18. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2009 Je do motoru AGR vhodný tento olej? CASTROL EDGE TURBO DIESEL 5W/40 Děkuji za odpověď. Určitě jde použít, i když tento olej splňuje specifikaci pro PD motory ( 505.01) což je vyšší norma než je pro tvuj motor třeba (505.00) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
headerTDI Vloženo 19. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 (editace) V návodu k obsluze Škoda Octavia na straně 139 je přesně popsáno jakou má olej splňovat specifikaci. Specifikace jsou pak napsány na zadní straně každého balení oleje. Pokud se shodují, tak lze použít. Jak jednoduché. ty seš nějakej chytrej myslíš že to nevim..... já jen čekal nějaký názory atd. ne citaci z návodu. Jak jednoduché. 4pepinoTDi díky, ta cena toho oleje je celkem slušná, a navíc se chystá zima takže podle mě bude 5W lepší jak 10W. Každopádně mám jasno kde to hledat v návodu Editováno: 19. Listopad 2009, autor: headerTDI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kevvin Vloženo 27. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2009 jaké názory..... ??? Olej si tam dej jakej se Ti líbí ... paleta je široká a cenová hladina taky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roman buřič Vloženo 2. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2009 Jak poznat kvalitní olej?Kvalitu motorových olejů lze poznat především podle viskozitní (SAE) a výkonové klasifikace (API). Viskozitní klasifikace SAE obsahuje požadavky na tekutost olejů jak za teplot pod bodem mrazu, tak i při pracovních teplotách (100 °C). Některé petrolejářské společnosti vyvinuly olej pro extrémní podmínky, které mají viskozitní klasifikaci SAE 0W-40. Číslo před dvojitým W označuje tekutost pod bodem mrazu. Klasifikace SAE rozeznává viskozitní třídy 0W, 5W, 10W, 15W, 20W a 25W. Čím je číslo menší, tím lepší je tekutost oleje v zimě. Zároveň dochází i k rychlejšímu promazání motoru. Hodnotu 0W a 5W mají vetšinou dražší syntetické oleje. Druhé číslo za pomlčkou označuje teplotní rezervu oleje. Čím vyšší je toto číslo, tím více lze motor tepelně zatěžovat. Nejčastěji používané celoroční motorové oleje mají klasifikaci SAE 15W-40. Kromě viskozitní třídy SAE je neméně důležitá klasifikace API. Podle ní lze poznat, do jaké míry je olej obohacen aditivy. Tato aditiva (příměsi) zvyšují schopnost olejů odolávat tvorbě kalů, opotřebení a termicko-oxidačnímu namáhání, které hrozí především u přeplňovaných motorů. a v čem se API udává, jak poznám horší od lepšího? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasz. Vloženo 2. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2009 chlapi mám tento štítek v autě i v servisce a nemohu najít na kde je na tom štítku označení QG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 2. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2009 Ty ho tam nemáš protože tvoje OI nemá proměnný interval. V návodu k obsluze máš jaké specifikace tam můžeš dát myslím že 505 00. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasz. Vloženo 2. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2009 mám to v italštině Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasz. Vloženo 2. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2009 ví někdo co z toho ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 2. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2009 chlapi mám tento štítek v autě i v servisce a nemohu najít na kde je na tom štítku označení QG to je jakej rok výroby? podle Y ve VIN je to asi 97 , 98 a tam nebyl Long Life takže tam dávej jen klasiku ne Long Olej nemuselo by to dopadnout nejlíp pro motor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda octavia Vloženo 8. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2009 koukám že je tu řeč o oleji,,mám 1.6 55kw ted tam mám 10w-40,, hodně lidi mi radi at tam ted dám při výměně 5w-40 chci koupit od castrolu nedokurvim nak motor? diky předem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 8. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2009 Fanda octavia podla mna je to zbytocnost davaj tam co davas doteraz nic tym nepokazis s 5W40 si akurat zvysis naklady na servis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda octavia Vloženo 8. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2009 dobráá tak mockrát diky já ted koukal po internetu na eshopy a koupim 10w-40 ten co mám v knížce podle specifikací ,, a vyhovuje tomu MOGUL je i za příznivou cenu, tak ho beru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kevvin Vloženo 11. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2009 S Mogulem nic nezkazíš, dobrá volba ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasz. Vloženo 12. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2009 (editace) Možná se tady na to už někdo psal, ale mě se nechce 18 stránek číst, vyměnil jsem ve svojí octavce 1.9Tdi,4x4,66kW olej castrol EDGE turbo diesel 5/W40, po nalití oleje a po nastartování olej hned zčernal, je mi jasné že malé množství v motoře vždycky zůstane. Nyní po ujetí 100km je olej téměř černý jako po ujeti 10 000km. Je to normální jev ? Dočetl jsem se někde že na pístních kroužcích u dieslů vzniká větší teplota a tudíž olej touto teplotou rychleji zčerná. Editováno: 12. Prosinec 2009, autor: tomasz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ajpservice Vloženo 13. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2009 Ano, je to normální jev... nemusíš se bát že je něco špatně.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
markyn Vloženo 13. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2009 (editace) Před měsícem jsem koupil novou OCTAVII TOUR 1.6 75KW /102PS/.Pro výměnu oleje mám nastavený dvouletý interval LONG LIFE. V motoru olej SHELL 5W30. Na dolití mi prodali MOBIL ESP 5W30 / ! LITR 690,- ! LOUPEŽNÍCI /.Ted nevím, jestli budou olej menit az po tech dvou letech na garančce nebo jestli se počítač s výměnou oleje ozve dříve. Najedu ročně cca /10 000km/. Taky by mne zajímali vaše názory, jestli u nového auta zustat u proměnlivého intervalu /LONG LIFE / a oleje 5W30. Nebo s první výměnou oleje přejít na pevný roční interval výměny / 15 000km / a přejít na olej 5W-40? Díky za reakce. Editováno: 13. Prosinec 2009, autor: markyn Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 13. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2009 Před měsícem jsem koupil novou OCTAVII TOUR 1.6 75KW /102PS/.Pro výměnu oleje mám nastavený dvouletý interval LONG LIFE. V motoru olej SHELL 5W30. Na dolití mi prodali MOBIL ESP 5W30 / ! LITR 690,- ! LOUPEŽNÍCI /.Ted nevím, jestli budou olej menit az po tech dvou letech na garančce nebo jestli se počítač s výměnou oleje ozve dříve. Najedu ročně cca /10 000km/. Taky by mne zajímali vaše názory, jestli u nového auta zustat u proměnlivého intervalu /LONG LIFE / a oleje 5W30. Nebo s první výměnou oleje přejít na pevný roční interval výměny / 15 000km / a přejít na olej 5W-40? Díky za reakce. to ještě nebylo drahý SHELL long life u nás stojí 790,- (a stával i 1200,-) kdy se ti rozsvítí záleží na hodně věcech auto to vyhodnocuje podle počtu startů zpusobu jízdyy kvality oleje počtu jízd se studeným motorem a tak dále poprvně to nech a uvidíš za jak dlouho Ti to bude svítit jinak teda já osobně doporučuju spíš max 15000km a pak olej novej, vim co dokáže Longlife olej podělat v AUDI motorech (ale je to i v tom jak s tim kdo jezdí někdo s autem problem nemá vubec) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johnxx Vloženo 16. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2009 Souhlasim s tim, ze olej bych tam daval takove specifikace, na ktery je motor zvykly, ja tam taky liju dal 10W40 a je to opravdu aspon ekonomicky vyhodnejsi, taky 1.6 motor nebudu rozmazlovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milosk Vloženo 18. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2009 (editace) trochu mimo misu, ale... da sekoupit na netu Shell helix Ultra 5w-40 za 190,- za litr, bezkonkurencni cena, vzal jsem ho 11 L i na priste. Takze s drazsim mogulem , no nevim nevim. nechci rejpat, ale to uz radsi ten Shell. Mimochodem je cerstvej, zadnej lezak. Editováno: 18. Prosinec 2009, autor: milosk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
markyn Vloženo 18. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2009 (editace) trochu mimo misu, ale... da sekoupit na netu Shell helix Ultra 5w-40 za 190,- za litr, bezkonkurencni cena, vzal jsem ho 11 L i na priste.Takze s drazsim mogulem , no nevim nevim. nechci rejpat, ale to uz radsi ten Shell. Mimochodem je cerstvej, zadnej lezak. Tak tenhle olej tam chci po roce taky nalít. Kde jsi objednával? Ta cena je neuvěřitelná. Že by HAKR GROUP? Byli seriozní? Editováno: 18. Prosinec 2009, autor: markyn Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milosk Vloženo 18. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2009 mas SZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
markyn Vloženo 18. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2009 mas SZ Tak fajn ,dík za reakci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.