Publikováno Červenec 14, 200817 r Poraďte prosím, mám octavii 1.6 74kw 99. Po zahřátí motoru se objevuje škubání (nejvíc znatelné na druhý převodový stupeň) a zjevná ztráta výkonu (nemožné předjíždět) Taky špatně startuje studený motor. Po odmontování jsou svíčky zčernalé. Mám vyměněny svíčky, palivový filtr, kabely, lambdu. Dík Upraveno Červenec 15, 200817 r od rapi
Červenec 16, 200817 r Autor nejvíc znatelné je to při sešlápnutí pedálu na dvojku, ale jen když se auto dostane do provozní teploty, jako by vynechal motor, už se mi stalo, že při zastavení na semaforu mi motor zhasnul a pak nešlo tak 10 vteřin nastartovat. Těsnění a hadičky jsou v pořádku, už jsem přetěsnil i sání, mám objednanou váhu vzduchu, tak uvidím Upraveno Červenec 16, 200817 r od rapi
Červenec 17, 200817 r Autor Na fóru jsem se dočet, že by otáčky lítaly nahoru , ale já můžu ovládat plyn úplně jemně, za pokus to ale stojí, zkusím vyměnit i to čidlo. Dík
Červenec 17, 200817 r Najprv to treba napichnut na VAG a potom mozes spekulovat. Takymto sposobom (teraz skusim toto) budes mat coskoro nove auto.
Červenec 17, 200817 r Autor VAG nemám, neví někdo kolik stojí a kde se dá sehnat? Jsem v zahraničí a servis je tu šíleně drahý
Červenec 18, 200817 r Skus si tu pohladat, par ludi ho aj ponuka za rozumnu cenu, len neviem, ci sa Ti vyplati to posielat do zahranicia. Bazar-stale ponuky... Ale ked s tym nevies robit, tak neviem, neviem.
Červenec 20, 200817 r Řeším to samé na VW Beetle 1,6 74 kW, někde jsem četl, že by to mohla dělat škrtící klapka, známý mechanik mi říká, že je to ještě špatný setrvačník. Na volnoběh kolísají otáčky, za studena jede ale pěkně.
Červenec 20, 200817 r Ahojte,mam taky tenhle problem, mam 74 KW r.v. 99 AKL a presne na dvojku mi to mezi 1300-2000 jakoby skube netahne to plynule,ale zase ne ze bych nemohl predjizdet nebo tak, to ne...ale zda se mi ze nekdy i lehce na 3ojku zhruba ve stejnych otackach, jinak to nedela. S tím zdechaním mám taky problem,obcas to jakoby samo zdechne,ale ted se mi to dlouho nestalo, spis mam problem nekdy pri zahratem motoru nastartovat,ale to je pry starterem. Budu s tim muset taky neco podelat. Prvni investice po 143000 km
Červenec 21, 200817 r Autor Tak dneska mi přišla váha vzduchu, zítra to vyměním a pisnu jak to dopadlo. Jinak jsem včera rozebral startér a nestačil jsem se divit, uvnitř ještě v pohodě, ale na startéru je jeden dost hrubý drát nijak nekrytý a vede k uhlíkům, má asi 0,7 cm v průměru a rozpadnul se mi pod rukama, takže jsem ho musel nahrazovat jiným žádná sranda Ještě vyřešit to cukání, snad to bude tou váhou vzduchu. Jinak mám najeto 135000 motor AKL a doteď šlapal jak hodinky, ale teď se mi začínájí projevovat příznaky stárnutí
Červenec 21, 200817 r Autor Tak nebylo to ani váhou vzduchu Už jsem bezradný, myslel jsem si, že je to už v poho a po 2 km a zahřátí motoru opět ztráta výkonu a škubání motoru a startování opět tak po 5 sekundách, fakt už nevím co by to mohlo být, napadá mě už jen halluv snímač neví někdo zda by to mohlo být ono a jak by se projevoval vadný snímač. Budu vděčný za všechny nápady, dík
Červenec 30, 200817 r Autor Tak v servisu přišli na to, že je opravdu vadný halluv snímač otáček, dneska si jdu pro auto, tak doufám, že pojedu jak vítr
Červenec 30, 200817 r Tak v servisu přišli na to, že je opravdu vadný halluv snímač otáček, dneska si jdu pro auto, tak doufám, že pojedu jak vítr No tak slava
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.