Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Poraďte prosím, mám octavii 1.6 74kw 99. Po zahřátí motoru se objevuje škubání (nejvíc znatelné na druhý převodový stupeň) a zjevná ztráta výkonu (nemožné předjíždět) Taky špatně startuje studený motor. Po odmontování jsou svíčky zčernalé. Mám vyměněny svíčky, palivový filtr, kabely, lambdu. Dík

Upraveno od rapi

škube ti to pořád?nebo jen v určitejch otáčkách???

• Autor

nejvíc znatelné je to při sešlápnutí pedálu na dvojku, ale jen když se auto dostane do provozní teploty, jako by vynechal motor, už se mi stalo, že při zastavení na semaforu mi motor zhasnul a pak nešlo tak 10 vteřin nastartovat. Těsnění a hadičky jsou v pořádku, už jsem přetěsnil i sání, mám objednanou váhu vzduchu, tak uvidím

Upraveno od rapi

co treba cidlo teploty chladici kapaliny?

• Autor

Na fóru jsem se dočet, že by otáčky lítaly nahoru , ale já můžu ovládat plyn úplně jemně, za pokus to ale stojí, zkusím vyměnit i to čidlo. Dík

Najprv to treba napichnut na VAG a potom mozes spekulovat. Takymto sposobom (teraz skusim toto) budes mat coskoro nove auto.

• Autor

VAG nemám, neví někdo kolik stojí a kde se dá sehnat? Jsem v zahraničí a servis je tu šíleně drahý

Skus si tu pohladat, par ludi ho aj ponuka za rozumnu cenu, len neviem, ci sa Ti vyplati to posielat do zahranicia.

Bazar-stale ponuky...

Ale ked s tym nevies robit, tak neviem, neviem. :feve:

Řeším to samé na VW Beetle 1,6 74 kW, někde jsem četl, že by to mohla dělat škrtící klapka, známý mechanik mi říká, že je to ještě špatný setrvačník. Na volnoběh kolísají otáčky, za studena jede ale pěkně.

Ahojte,mam taky tenhle problem, mam 74 KW r.v. 99 AKL a presne na dvojku mi to mezi 1300-2000 jakoby skube netahne to plynule,ale zase ne ze bych nemohl predjizdet nebo tak, to ne...ale zda se mi ze nekdy i lehce na 3ojku zhruba ve stejnych otackach, jinak to nedela. S tím zdechaním mám taky problem,obcas to jakoby samo zdechne,ale ted se mi to dlouho nestalo, spis mam problem nekdy pri zahratem motoru nastartovat,ale to je pry starterem.

Budu s tim muset taky neco podelat. Prvni investice po 143000 km

• Autor

Tak dneska mi přišla váha vzduchu, zítra to vyměním a pisnu jak to dopadlo. Jinak jsem včera rozebral startér a nestačil jsem se divit, uvnitř ještě v pohodě, ale na startéru je jeden dost hrubý drát nijak nekrytý a vede k uhlíkům, má asi 0,7 cm v průměru a rozpadnul se mi pod rukama, takže jsem ho musel nahrazovat jiným :feve: žádná sranda

Ještě vyřešit to cukání, snad to bude tou váhou vzduchu.

Jinak mám najeto 135000 motor AKL a doteď šlapal jak hodinky, ale teď se mi začínájí projevovat příznaky stárnutí :help:

• Autor

Tak nebylo to ani váhou vzduchu :076 Už jsem bezradný, myslel jsem si, že je to už v poho a po 2 km a zahřátí motoru opět ztráta výkonu a škubání motoru a startování opět tak po 5 sekundách, fakt už nevím co by to mohlo být, napadá mě už jen halluv snímač neví někdo zda by to mohlo být ono a jak by se projevoval vadný snímač.

Budu vděčný za všechny nápady, dík

Co ta škrtící klapka a její nastavení ???

• Autor

Jsem objednaný do servisu na celkovou diagnostiku, tak uvidím co to hodí :feve:

• Autor

Tak v servisu přišli na to, že je opravdu vadný halluv snímač otáček, dneska si jdu pro auto, tak doufám, že pojedu jak vítr :)

Tak v servisu přišli na to, že je opravdu vadný halluv snímač otáček, dneska si jdu pro auto, tak doufám, že pojedu jak vítr :)

No tak slava :palec2:

• Autor

Hurá, Problém vyřešen, byl to vadný halluv snímač, děkuji všem za pomoc. -_-

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.