Konny Vloženo 2. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2008 Zdravím, chci se zeptat, můžu do octy do kufru (i se sklopenýma sedačkama) naložit náklad, který váží cca 300 kg? Nehrozí nějaké riziko? Díky za odpovědi PS: pokud tu už je nějaké takové téma, tak se omlouvám, ale nic jsem nenašel... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 2. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2008 No ja som viezol v mojej 264kg a zadok mi klesol o 10cm. Iny problem nebol. Ale nie je to na dlhe/daleke vozenie, aby sa neposr**a geometria vzadu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 2. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 2. Srpen 2008 (editace) Díky za odpověď. Vezl bych to asi jenom 5 km. Kdo má další zkušenost, tak ať se podělí... Editováno: 2. Srpen 2008, autor: Konny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jardachal Vloženo 2. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2008 (editace) to nedokážeš z TP vyčíst, kolik můžeš do svýho auta naložit ? samozřejmě do toho počitej i sebe a pokud budeš mít prazdnou nádrž, tak o to zase mužeš naložit víc hlavně pokud to jde, tak ten náklad co nejlépe rozlož. 300kg by neměl být problém. pokud teda nevážíš sám 250 Editováno: 2. Srpen 2008, autor: Jardachal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dastax Vloženo 2. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2008 a co s těma cihlama zlata jet nadvakrát? :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor X Vloženo 2. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2008 To bude nějakej bombovej krb... nebo akumulačky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 2. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 2. Srpen 2008 a co s těma cihlama zlata jet nadvakrát? :-) Kdyby to byly fakt ty cihle zlata, tak klidně pojedu i desetkrát . Povezu pytle s obylím, čili 6 pytlů = 300 kg, ale radši to opravdu vezmu nadvakrát a nemusím se bát, že se něco stane Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jardachal Vloženo 2. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2008 (editace) Kdyby to byly fakt ty cihle zlata, tak klidně pojedu i desetkrát . Povezu pytle s obylím, čili 6 pytlů = 300 kg, ale radši to opravdu vezmu nadvakrát a nemusím se bát, že se něco stane proč nadvakrát ? to jako když budeš chtít odvíst dva dobře rostlý kámoše, tak taky pojedeš 2x ???? todle nepochopim. chdáci taxikáři. nebo maj na autě napsáno - VOZIM JEN ANOREKTIČKY ? Editováno: 2. Srpen 2008, autor: Jardachal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 2. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 2. Srpen 2008 To Jardachal: to máš vlastně pravdu s těma lidma... Teď jsem se díval do obsluhy auta a zjistil jsem, že se může naložit 330 kg... bylo to napsáno v tématu naklápění světel podle zatížení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KOKYN Vloženo 2. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2008 Standartně tak dvakrát do týdne vozím 150 - 200Kg a v klidu jen rychle odchází tlumiče... Holt holka si na sebe musí vydělat!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadaoct Vloženo 3. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2008 možná mi to nebudete věřit,ale 550 kg sem uvezl(no jo holt velkej nákup-200 litrů oleje,křemičitý písek,cement a nějaká ta ruční omítka) + naloženou káru na který bylo asi 1200 kilo cihel. Jel sem s tim asi 25 km na dorazech a bezproblému. Vlastně jen jeden,vůbec to nechtělo táhnout 300 kilo vozím v kufru běžně. Ten chlap co mi prodával ty zednický potřeby povídal že dal do passata 650 a taky no problemo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 4. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 4. Srpen 2008 To je až neuvěřitelný, co ty naše auta uvezou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 4. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2008 tak o tom bych mohl vyprávět, když vidím, jak od nás z krámu některý auta odjížděj a není se čemu divit, některý lidi jsou schopný narvat do kufru 400 kg a žádnej stres... auto krapet nechápe a když se mě zeptaj, zda to uvezou, tak říkám, ať hlavně vyjedou z brány, abych mohl na konci pracovní doby zamknout! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davon Vloženo 4. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2008 ja vezl 6 pytlu cementu 50kg/jeden + plnou nadrz + spolujezdec + jeden cca 90kg clovek na zadni sedacce! Nejak jem nepochopil tento dotaz, co se tam vejde a nebudes sourat podbehy, tak proste jedes!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 4. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 4. Srpen 2008 to davon: ptal jsem se proto, protože jsem nevěděl jestli můžu do Octy naložit takovej náklad, ale jak jsem zjistil od ostatních, tak můžu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Iguka Vloženo 12. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2009 (editace) Takže pokračuju tady Původní příspěvek: Potřebuju odvézt tchánovi nějakou dlažbu a potřeboval bych vědět, kolik kg můžu bezpečně naložit do kufru octávky? Jde mi o to, abych to nepřeložil a nezničil tlumiče apod. Kolik vy jste tam už měli naloženo a nic se nestalo? Já pro jistotu oddělám zadní sedačky a tu dlažbu rozložím do kufru i dovnitř auta. Bude to kolem 270 kg, takže bych to měl zvládnout, jak tady čtu. Editováno: 12. Červenec 2009, autor: Iguka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 12. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2009 No, tak jsi zjistil, že ti to auto v poho uveze, ale neuvažoval jsi, že si něco poškodíš při nakládání? Někde klepneš a budeš se bít do hlavy, nemáš lepší někomu říct s vozíkem ať ti to odveze? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Iguka Vloženo 12. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2009 Bohužel nikoho nemám, kdo by jel 50 km tam a zpátky. Budu dávat pozor, nikde neklepnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 12. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2009 Jo, to jsem si taky říkal a dodneska toho lituji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 13. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2009 300Kg je naprosto v pohodě. Moje byla nejvíc naložená 5lidí+plný kufr. když to propočítám: 90+70+60+60+105...+45litrů vína+bedna jablek+plná nádrž+nějaký ty zavazadla= cca 450Kg to už teda AEEčko skučelo. Hlavně žádné voloviny při předjíždění to je pak jako Š120 No ale zase když těch celkových 1700Kg člověk roztáhne na 120, tak to setrvačností jede jak drak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 15. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2009 Není jednodušší půjčit si vozejk ? Nicméně chápu, že půjčovny nejsou na každém rohu... V autě vozit 300kg myslím není problém, jenom to sedí, moc nejde a při nakládání si dávat majzla, ať člověk něco neprodře nezašpiní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Iguka Vloženo 15. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2009 (editace) Určitě je lepší si půjčit vozík, ale bohužel nemám tažný. Právě teď jedu pro tu dlažbu, tak budu dávat bacha. Editováno: 15. Červenec 2009, autor: Iguka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Iguka Vloženo 16. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2009 (editace) Tak jsem včera odvezl tu dlažbu. Na střešní zahrádce jsem ještě vezl dvě laminátové desky. Náklad jsem naložil, sedělo to jak prase, ale na doraz to nebylo. Vezl jsem 25 ks vymývané dlažby 40x60 cm. Do kufru nad nápravu jsem naskládal 16 ks (do zadní části nad nápravu), měl jsme oddělané zadní sedadla a tam jsem naskládal zbytek t.j. 9 ks. Při nakládání jsem si říkal, že jedna má tak 15 kg. S nákladem jsem jel asi 45 km, cestou mi auto moc nejelo, ale jak říkal Tom, jak se rozjelo, tak to byl setrvačnostní tank. Cestou jsem neslyšel, že by i při houpání šly tlumiče nadoraz, což bylo ok. Dojel jsem ke tchýni, kde jsem náklad složil. Vzal jsem mincíř a jednu dlažbu jsem zvážil a ouha, jedna vážila 25 kg , což náklad za dlažbu bylo hrozivých 625 kg . To ale nebylo všechno, já mám 104 kg a jel se mnou můj 16 kg syn. Na střeše byl náklad ještě asi kolem 50 Kg. Celkem jsem teda do auta naložil náklad 795 kilo. Je pravdou, že náklad byl vcelku rozložený. Říkal jsem si, že su blbec, že jsem mohl něco urvat, ale autu nic není, dneska jsem s ním jel sám a žádný problém. Snad se nic časem neprojeví.V neděli sem ještě hodím fotky nákladu a jak auto sedělo. Takový náklad jsem vezl poprvé a naposled, pořídím si tažný zařízení. A na závěr spotřeba, jel jsem trasu Kunštát - Brno, po Brně do Bauhausu a zpět, což je 105 km a spotřeba činila pěkných 6,8 l. Editováno: 16. Červenec 2009, autor: Iguka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 16. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2009 tak to nemá chybu Div že se to ještě rozjelo. No AEE si nechá líbit dost. Spotřeba je překvapivá. No asi je to celkem po rovině. Když se ten náklad rozloží, tak je to bez problémů. Nicméně vlek je vlek. U nás tak tahá cement, cihly a další lahůdky náš veteránek Š 105 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Iguka Vloženo 16. Červenec 2009 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2009 Z Kunštátu do Brna je to nějakých 44 km a je to spíše z kopce, do Brna jsem jel za 5,5l. I já jsem se svou AEE spokojen. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.