Publikováno Srpen 14, 200817 r dobrý den včera jsem si všiml ze si někdo hrál a udělal mě do laku 3 rýhy kdybych ho viděl tak bych si to s ním vyřidil a zaplatil by mě náhradu škody ale bohužel jsem ho neviděl tak jsem se chtěl zeptat jestli neexistuje nějake dočasné provizorní a ne moc drahé řešení... nemám moc peněz... děkuji za rady a nápady...
Srpen 14, 200817 r Nejrychlejší řešení je koupit v servisu lakovou tužku v odstínu barvy auta....tuším že cena je okolo cca 300,-Kč...ale oprava bude vidět....
Srpen 14, 200817 r Autor Nejrychlejší řešení je koupit v servisu lakovou tužku v odstínu barvy auta....tuším že cena je okolo cca 300,-Kč...ale oprava bude vidět.... no to je taky možnost ale lepší vidět oprava z blízka než bílí rýhy na černým laku na kilometr...
Srpen 14, 200817 r Jina možnost nez tužka pokud nechces lakovat cely dil asi neni, kup tuzku pekne zatri a pak to zkus zalestit at to neni moc videt....
Srpen 14, 200817 r Jj navod jak postupovat naleznes tu : http://www.skodaoctavia.cz/Exteriernavody/...taodkaminku.htm Ovsem pozor jak budes zabrusovat ten "hrb" laku na uroven okolniho laku - dobre vybirej brusny papir kterym to budes delat at nedopadnes jak ja - proste sem vzal nejakej smirgl co sem nasel a ac byl oznacen jako vodni tak pri tom zabrusovani pustila barvu druha strana toho papiru a krasne se me zazrala do laku
Srpen 14, 200817 r též mám lakovkou zakryté nějaké rýhy, sice jsem to nedolešťoval, ale v každém případě pořát to vypadá lépe a hlavně to tam nebude hnít
Srpen 15, 200817 r Autor Jj navod jak postupovat naleznes tu :http://www.skodaoctavia.cz/Exteriernavody/...taodkaminku.htm Ovsem pozor jak budes zabrusovat ten "hrb" laku na uroven okolniho laku - dobre vybirej brusny papir kterym to budes delat at nedopadnes jak ja - proste sem vzal nejakej smirgl co sem nasel a ac byl oznacen jako vodni tak pri tom zabrusovani pustila barvu druha strana toho papiru a krasne se me zazrala do laku dikec by me nenapadlo ze to bude tak tezky...
Srpen 15, 200817 r Planeta mam tiez skrabance (asi od kluc) ked to urobim podla navod bude lepsie?mozem pouzivat aj farba z ktory mi striekali auto?
Srpen 16, 200817 r Mno pokud to mas od klicu a neni to prilis hluboke tak bych to v prvni rade zkusil prejet tempem.Pokud je to hlubsi nebo to jde a na material tak se to musi zatrit.Barvu kterou ti strikali auto samozrejme lze pouzit.Nicmene ta oprava uz bude navzdy videt.
Srpen 17, 200817 r Mno pokud to mas od klicu a neni to prilis hluboke tak bych to v prvni rade zkusil prejet tempem.Pokud je to hlubsi nebo to jde a na material tak se to musi zatrit.Barvu kterou ti strikali auto samozrejme lze pouzit.Nicmene ta oprava uz bude navzdy videt. Chlapi (a holky) - jak byste vyřešili tohle. Je to od hromady štěrku a dost hluboký. Upraveno Srpen 17, 200817 r od nosal
Srpen 17, 200817 r Chlapi (a holky) - jak byste vyřešili tohle. Je to od hromady štěrku a dost hluboký. obávám se že se nevyhneš přelakování - tohle asi nerozleštíš
Srpen 17, 200817 r mám to podobně.Udělala to manželka.Vzal jsem opravnou tužku a prostě jsem to nabarvil.Kdybych měl kvůli škrábancům všechno lakovat,tak to dělám každou chvíli ;)Je ale fakt,že jsem to neměl takhle hustý... Upraveno Srpen 17, 200817 r od modbic
Srpen 17, 200817 r ja uz na skrabance se.... pac jeden opravis a na sidlisti tam mas rano dalsi dva + neco promackle
Prosinec 3, 200816 r Chlapi (a holky) - jak byste vyřešili tohle. Je to od hromady štěrku a dost hluboký. Ak neches lakovat tak skus farebny vosk, bude to trocha lepsie
Prosinec 4, 200816 r zdravim vas. nechcem zakladat novu temu. chcem sa opytat co by ste mi odporucili aky pripravok na prelestenie laku ? resp. jeho obnovenie. dakujem
Prosinec 5, 200816 r jakýkoliv tvrdý vosk a leštěnku na konkrétní typ laku od značkové firmy, mam dobré zkušenosti s TurtleWax nebo Sonax
Prosinec 5, 200816 r skusim teda jeden z tych pripravkov ako vidiet z fotky mam uvedenu modru farbu ktoru by som rad dostal do povodneho stavu myslim co sa tyka laku ... takze uvedene pripravky by mi mali pomoct alebo co mi odporucate chcel som to dat cele prelestit ale potom ma odhovorili vraj na zimu to nema vyznam auto je viac spinave ako ciste co je pravda ...
Prosinec 5, 200816 r Kupte si sadu jemné brusné pasty, spec.brusného papíru a leštící pasty. Např.zde: www.kratzer-ex.de U jemných škrábanců stačí použít pastu u hrubších i přiložený, dobře namočený brusný papír.Je důležité místo po broušení dobře umýt a teprve poté vyleštit.Povedlo se mi takhle odstranit 90% všech škrábanců.Předpokladem úspěšné opravy je dostatečně silná vrstva laku.Pokud byl díl neodborně lakován nedostatečnou vrstvou, hlubší škrábance neodstraníte, tady pomůže jen přelakování celého dílu.
Prosinec 6, 200816 r myslim ze to je na mna dost zlozite takyto postup to radsej necham na odbornikov ja som mal na mysli nejaku kvalitnu overenu lestenku na stary lak
Prosinec 7, 200816 r myslim ze to je na mna dost zlozite takyto postup to radsej necham na odbornikov ja som mal na mysli nejaku kvalitnu overenu lestenku na stary lak Nebojte se toho, je to fakt jednoduchý.Chce to jen trpělivost.Krouživými pohyby s pomocí spec.brusné pasty to zmáknete.Leštěnka je dobrá věc, ale odstraní jen opravdu drobné povrchové škrábance.Používá se spíš k čištění a získání lesku laku.Pokud máte jistotu, že je lak originál, dejte se do toho.
Prosinec 8, 200816 r andrew25: bude ti stačit vosk na starý zašlý lak, a kdyby nepomohl, tak pak můžeš dát odborníkům na přeleštění
Prosinec 8, 200816 r ano ja chcem ziskat lesk a prelestit to dam az na jar terza by to nemalo velky vyznam na zimu len vratit lesk ... rozmyslam na lestenkou vraj nejaky FIX ze je velmi dobry.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.