Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zajímalo by mě, jestli se nestává více majitelům FII, že jim za jízdy na nerovnostech drnčí ventilátor. Už jsem to jednou reklamoval, vyměnili ventilátor, chvilku byl klid, a teď je to zpátky. Nejhorší je to, když je auto na sluníčku. Když je ventilátor vypnutý, tak nic, ale když se zapne tak při přejezdu nerovností drnčí. Kolega už má vyměněn podruhé a drnčí znova. Že by nějaká infekce??

Bohužiaľ nie je to infekcia, ale je to jedna z detských chorôb FII. Niekedy od jesene 2007 už montujú do áut modifikované ventilátory, no mám potvrdené z viacerých aj teraz nedávno vyrobených áut, že na väčších nerovnostiach niečo drnčí/duní niekde zo stredu prístrojovky :blink:

• 5 týdnů později...

Má to na svědomí osová vůle,když si dáš silnej magnet na takový ten "pupek" kde má uložení osička ventilátoru tak to úplně odstraní to klepání,mám to vyzkoušený u sebe na autě.....ventilátor má osu uložení po směru jízdy....blbě se to tam dává ale on se udrží sám a jakoby se přisaje

• Autor

Dík za tip, už sháním magnet. V servise mi řekli, že takových problémů mají víc a že to škodárna řeší. Tak že se snad ozvou, uvidíme.

Upraveno od foromen
NECITUJ předešlý příspěvek, čti pravidla.

• Autor

Vlezl jsem pod palubku a snažil se někam strčit ten magnet. Dostanu se přes klapu vnitřní cirkulace na volný konec hřídele ventilátoru, ale tam kde je ložisko ne. Podařilo se ti to tam dát na FII nebo na FI??? Na mojí FII se tam nedostanu ani za boha.

nechcem zakladat novu temu a tak to pridam sem,

mne ventilatro v polohe 1 trochu "zavija" na dalsich polohach to nerobi a dokonca ani ked je vypnuti motor

z tychto skutocnosti som usudil ze v polohe 1 a zapnutom motore sa ventilator dostane do otacok ktorych frekvencia je rezonancna voci niecomu (pri vypnutom motore je napatie na akumulatore trochu nizsie, lebo sa nedobija a tym asi klesnu aj otacky a prestane zavijat)

teraz moja otazka, ako je riesenia nastavenie otacok na jednotlive stupne a ci je mozne ich tieto otacky prestavit, hlavne na polohe 1 a tym podla mna docielit ze by to prestalo "zavijat"

Taky mi to teď začalo dělat, přesně jak to popisuješ, ale třeba pomůže vyčistit filtr, aspoň se o to pokusím. Auto mám od dubna.

ja mam auto od 03/2008 a robi to skoro od zaciatku, akurat som stale skusal kedy to robi a kedy nie, vyslo mi to co som napisal

Mohu potvrdit, že na stupeň 1 ventilátor jaksi divně hučí,. myslím, že to dělá už od začátku,.

taktiez...pocul som uz aj nazor ze je to aerodynamicky hluk pri tej danej rychlosti obtekania vzduchu. Aj ked ak vravis ze pri vypnutom motore to nehuci...neviem.

je to normalne na 1 zavija kazdemu ..

potom ak je to pravda, tak pre kazdeho cloveka s "normalnym" sluchom moze skodovka vyrabat vetrak az od stupna dva a usetrit naklady na vyrobu ako vsade inde, lebo nemyslim si ze mam nejaky extra sluch, ale ak mam vetrak na 1 a zastavim na cervenu a motor ide na volnobeh tak mi to dost vadi ak ide aj radio na hlasitost medzi 4-8

• 2 měsíce později...

tak nevím, dělá vám to taky??? Když mám zaplej větrák( třeba na jedničku polohu)a dám zpátečku, tak se změní jakoby proudění vzduchu, myslím zvuk. Asi o nic nejde, jen mě to zajímá. Jaryn,

To by mělo být v pořádku, protože při zařazení zpátečky se automaticky zapne recirkulace vzduchu, aby do auta nepronikaly zplodiny z výfuku,..

Upraveno od HjM

Jo přesně tak, taky mě to dělá. Už se to tu někde probíralo.

díky za odpověď, to jsem netušil, ale je to fajn... :palec2:

• 1 měsíc později...

Ahoj,

mám problém s větrákem , při přepnutí na stupeň 3, začíná větrák pískat. V jiných pozicích to nedělá.

Dík za info

ten isty problem aj ja, ale mne to robi už v II polohe. Vydava to taky pisklavy vibrujuci zvuk. Možno je to len tou zimou, lebo myslim že ked sa auto zohreje tak to nerobi.

Presunuto do jiz existujiciho vlakna.

mne to robil ten otvor v kastliku ... bol trosku privrety a na tom ten prudiaci vzduch piskal..

me aktualne na rychlost 3 taky piska. Myslim, ze je ti vliv pocasi na loziska. trosku to otravuje, ale ze bych to chtel rozebirat to teda ne. :prc:

Mě to pískalo na stupeň 4 ale nechal jsem to chvíli běžet a přestalo to.

Tak to bylo přesně ono jak říkal Artz. Dělá to průduch v kaslíku,včera sem to trochu prozkoumával.

pokud je otvor v kaslíku otevřenej na plno : nepíská to vůbec

pokud ho máte pootevřený : píská pořád

pokud je zavřený : pískne to na začátku tak 1 sek... a pak je klidek

je to tam asi blbě utěsněný to vypadá ( jestli vůbec ;) )

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na ten drnčící ventilátor. Přesněji, jestli drnčí zapnutý nebo i vypnutý a případně na jak velkých dírách se Vám to projevovalo? Když jedu po panelovce nebo kostkách tak myslím,že nevydává pazvuky, ale např. při přejetí kolejí nebo na železničním přejezdu už to bouchá. Tak nevím jestli to mám jít reklamovat nebo nechat být. Díky za odpovědi.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.