Přejít na obsah

TAZNE ZARIZENI


Wollf

Doporučené příspěvky

dá se, ale pokud bude mít podval 400kg tak mžeš tahat s předohrabem auta o váze do 1100kg takže nic moc

jinak já za svou octou táhl na kratší vzdálenosti podval (cca 400kg) s BMW 545i (cca 2000kg) a rozhodně jsem provoz nebrzdil

(legalitu tohoto počinu necháme stranou :D)

na tahání aut si kup Transportera T4, T5 (tažný na 1800-2500kg), Audi A6 (1800-2000kg) allroad má myslím ještě víc, A4 quattro 1800kg, Fiat dukato 2500kg atd.

Editováno: , autor: Vaša
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týká tažných, dělám ve firmě, která tažný pro škodovku vyrábí. Originál příslušenství je od nás.

Pokud někdo chce tahat často, je nejlepší použít jednoduchej pevnej tažák (dvoušroub). Kdo chce sundávat, je na to "poloautomat", sundávací koule bez nářadí.

K tomu všemu samozřejmě typová elektrika. Troufám si tvrdit, že tažný namontovaný u nás (nebo jen koupený a o montáži se můžem domluvit) je za poněkud jiný peníze, než od Škodovky jako originál.

Na svoji Octávku jsem si zrovna dneska montoval tažný. Nechal jsem si vyrobit trochu speciál - automatický upínání, podobně jako je např. na Fabie II, Roomstery a nový Superby. Pokud by o tento typ byl přiměřenej zájem, dá se to homologovat a vyrábět v sérii.

Váhy pro tahání z hlavy nevím, musím kouknout zítra v práci, ale je to taky uvedeno v návodu k obsluze, prospektech a možná i ve velkým TP.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já jsem tahal taky často svou OI vleky s těžkejma autama, ale překračoval jsem přípustnou hmotnost

přes hranice bych s tím určitě nejel (s překročenou hmotností)

mám na jedničce na tažném 1500,kdybych chtěl tahat,tak musím koupit lehounkej podval a ještě bych musel tahat jen saxa,106 atd,podle regulí,jinak to samo utáhne víc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte. Objednal som si z CR tazne zariadenie s origo elektrikou na O1, cize planujem namontovat sam. Chcem sa spytat ako je to s legalizaciou, ked si to nedam namontovat v servise. Staci si u niekoho vybavit peciatku do zarucaku, ze mi to namonotoval a potom na policiu? Isto mate s tym uz niekdo skusenost.... Vopred dik za kazde info....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslím, že si to můžeš namontovat sám, otec si to taky montoval, jenom mu známej zapojil elektriku, pak si to jdeš normálně zapsat do TP, musíš mět k tomu tažnýmu ale potřebný papíry, a jestli je to jinak tak mě opravte

Objednal som aj original elektriku na octu, takze iba pospajam zasuvky. Ale pocul som nieco, ze treba mat peciatku z autorizovaneho montazneho strediska. Je to pravda?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...