Přejít na obsah

RST

Uživatel
  • Počet příspěvků

    943
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem RST

  1. Lampička je podle originál schématu zapojená na napájení stropní lampičky a kostra je připojená před BCM na signál kostry od zadního zámku. Vzhledem k tomu, že svazek do víka kufru vede rámem střechy a A sloupkem kolem okna, tak jsem to napojil v tom A sloupku a přímo ve stropní lampičce. Pak jsem táhl 2 dráty v prahu podél svazku k zadnímu světlu. Nemusel jsem se tak propracovávat k BCM a k pojistkáči. Jestli znáš nějaký kratší řešení, dej vědět, třeba to někomu dalšímu usnadní život. Byl jsem v tom asi trochu průkopník, nicméně funguje mi to už 4 roky, stejně jako dodělaný stahování okna spolujezdce i od řidiče, což jsem tam taky neměl.
  2. Řezal jsem plast kufru a tahal drát dle origo. Není to sice metr, ale o dost víc, nicméně mi to v MJ12 funguje a vypadá stejně jako v MJ15, nebo kdy se to zavedlo.
  3. Koho by zajímalo dodělání osvětlení kufru do starších modelů, viz moje auto: https://forum.skodahome.cz/topic/122121-red-kid-citigo/?page=4 a nějaké foto a podrobnější info i v tématu o stahování oken, dělal jsem obojí naráz: https://forum.skodahome.cz/topic/132630-stahování-oken-citigo/ Lampička je připojená na stejné dráty jako podle orig. schématu, jen na dostupnějších místech, abys nemusel vyndávat BCM a rozebírat tapec střechy a zadních sloupků. Připojuje se na napájení stropní lampičky a na spínanou kostru od zadního zámku.
  4. 8 pól. svorkovnice k dvojspínači: 1J0.972.724 viz můj asi 3. příspěvek v tomto tématu, objednáno u nejbližšího dealera škodovky.
  5. To mě nestrašte. Auto po záruce a kolem 2tis. ot taky nějaký drnčení, když je to v tahu. Mám spadeno na nasávací trubku vzduchu, protože tam je dost navolno nebo na torpédo před oknem. Když je to zasypaný sněhem, zalitý vodou apod. tak to nedělá.
  6. Spíš než nájezdem můžu přispět trochou do mlýna zkušeností s relativně dlouhým vlastnictvím. Auto je jedno z prvních Citi (10/2011, VIN 00084 ). První majitel ŠA, najeto 250km za 1,5 roku, já ho mám 5 let a 2 měsíce (od 1/2013), najeto lehce přes 28tis. km. Auto je téměř denně v provozu, courám s ním kousek do práce, občas někam dál, ale vesměs ne dál než cca 100km od baráku. Nejdál jsem byl na srazu v Běšinech. Takže auto v podstatě dělá to, k čemu je primárně určený - denní ježdění na krátký vzdálenosti. Asi dost trpí, ale to je jeho úděl, aby netrpěla Octa nebo Fabka. Snáší to velmi dobře, bez závad a problémů. Byla jedna reklamace v záruce - hlučný kompresor klimatizace při zapnutí, po výměně v pohodě. Převodovka na volnoběh drnčí od začátku, je to vlastnost, ne závada. Drnčí mi i čudlíky v budíku na palubce, zejména při nižších teplotách. Loni touto dobou jsem měnil baterku, ta původní mrňavá asi nevydžela to několikerý denní startování bez možnosti se dobít delší jízdou. Asi dostala i dost záhul ještě ve škodovce, kdy auto víc stálo neže jezdilo a jezdilo jen hodně krátký cesty někde na výstavy. Za mě hodně dobrý a povedený malý auto, i po 5 letech mě pořád baví. Je to po nějaký době zase jedno relativně jednoduchý auto, na kterým se toho nemá moc co porouchat. Jo a sorry za trochu off topic, mám "jen" benzín, ne CNG.
  7. Jako zajímavou alternativu doporučuju prozkoumat skladový auta ihned k dodání, příp. Škoda Plus nebo jak se to jmenuje. Já takhle narazil na svý Citigo a proti ceníku velmi výrazná sleva, přitom to bylo zánovní auto s téměř plnou výbavou (jen střešní okno nemá). Byla to předváděčka přímo ŠA a jezdilo to jen z výstavy na výstavu. A k sunsetu jen drobná poznámka - za mě jednoznačně ano, máme ho ve všech 3 autech, co máme a je to jedna z nutných položek, co bych u auta vždycky chtěl. I při cestách v jednom až dvou je v autě útulněji a tolik se nehřeje, nehledě na to, že do něj není vidět zvenčí. U FI a OI to máme navíc doplněný o přesný sítě do oken a pro prcka vzadu je to ideál. Dovnitř není vidět už vůbec, ven docela dobře. (U FI jsem na STK musel síť sundat a dokázat pánovi, že to má fakt jen fabrickej Sunset a ne černý fólie).
  8. Začalo se mi rozsvěcení INSP nějak plašit. Měl jsem nastaveno počet km do servisu, počet dní do servisu a teď už po několikáté se mi neočekávaně rozsvítilo INSP. Zhruba po 3-4 týdnech od vynulování, ujetí pár set km. Vždy vynuluju interval - deaktivuju výstrahu, počet dnů od servisu je v tu chvíli 0, a nastavím km od servisu, aby se mi rozsvítila INSP, až bude potřeba vyměnit olej podle km. Přesto se mi rozsvítí po nečekaně krátké době. Má někdo tušení, kde může být zádrhel? Je potřeba vynulovat příp. nastavit ještě něco? Zanedlouho k výměně oleje už skutečně dojde a interval prostě vynuluju bez nastavování km, přesto by mě zajímalo, co může být špatně? Mám Citi 10/2011.
  9. RST

    Problémy s forem

    Připojuju se k těm, co je otravuje reklama na Přerost a Švorc. Kdyby někde svítila, OK, ať si tam je, ale pruh, který se neustále posouvá na spodek obrazovky a zobrazí se s každým dalším kliknutím znovu a znovu, to je vážně otrava. Zatím tím docílili jen tolik, že k nim určitě pro škodovku nebo cokoli na ní nezavítám. Vážně nejde udělat jiná forma tý reklamy?
  10. Když si stáhneš tu příručku, v el. schématech na str. 201 je toto:
  11. Možná jsi to už objevil, v sekci ostatní je ke stažení dílenská příručka, kde jsou i el. schémata. Podle nich se nechá leccos dohledat.
  12. To spínací relé se jmenuje J680 a spíná spoustu obvodů do J519. Má i svoje specifický zapojení pro vozidla se start/stop. Asi tady někde bych začal s hledáním příčiny.
  13. Auto už v záruce není? Jestli jo, řešil bych to se servisem. Jestli ne, pak mě napadá, že to může být napájecí relé celé elktroinstalace. POdívám se do schémat, jestli je součástí board netu nebo někde samostatně. Jinak vyndat počítač z auta je docela pakárna... ale prý to jde, konektory jsou z přední strany, směrem k motoru a jde to údajně vycvaknout a vysunout dolů. Napadá mě taky nějaká hlavní pojistka na baterce, příp. přívod elektriky do kabiny. Dále mě napadá třeba i nějaká zrada v kabelu od spínačky do počítače.
  14. Nemáš čistě náhodou šablonku na vyřezání toho kousku koberce mezi práh a boky? Ne, že by to nešlo vytvořit, ale kdyby to už bylo hotové... Boky mám už zakobercované.
  15. Objednal jsem to přímo u VW, cena ošklivá, ale díl pěknej. Bude se muset vyvrtat díra na plastový nýty na přichycení, jinak to sedí perfektně. K mému překvapení to bylo zabaleno lepící páskou PAJR, což je výrobce i všech prahových lišt. Vědět to, objednám to tam... Měli to skladem v MB a druhej den jsem to měl. Až na tu cenu... no ale chtěl jsem to...
  16. RST

    Pedály Citigo

    tak jsem už řešil pedály, fabie má pedály bohužel větší. Nedávno jsem dával sportovní pedály na FI a tak jsem to porovnal s Citi. Nezkoušel jsem je přímo nasadit, možná by šel plyn, ale brzda a spojka je o dost menší. V katalogu jsem někde viděl sportovní pedály pro Citigo, ale byly divný, jen s takovejma malejma gumovejma špuntama.
  17. Tak já taky trochu se svou do mlýna. Mám citigo 10/2011 a na počítači zůstává poslední hodnota (nechávám si zpravidla průměrnou spotřebu), změna nastane jen když je zima a je pod 5°C, tak ukazuje po zapnutí venkovní teplotu. Myslím, že jen do -5, nebo se mi to plete s FI či OI. U jedný z nich to tak dělá. Jinak ukazatel teploty, ať ručička, či hodnota v PC je skutečně fejk a je to tak požadováno koncernem. Trošku to vím, protože zrovna náhodou v konstrukci budíků dělám. Sice naše firma zrovna nedělá budík do Up/Citigo/Mii, nicméně je to tak u všech, asi tak nějak, jak píše Jarek, co naměřil na FI. Tak to prostě je... nerozumím tomu, neumím to vysvětlit, je to tak požadováno. Při výrobě se dají budíky nakalibrovat téměř libovolně, při jaké hodnotě, co mají ukazovat, ne jen teploměr, ale všechny. Výchylku ručičky stejně dělá krokovej motorek, kterej dostane pokyn z procesoru.
  18. Tak to mě dostalo... A já se patlám s tímhle: Zatím jen natvarováno, celkem drží pod gumou, finále jsem počítal ještě pojistit oboustrankou. Koukal jsem do ETKY, je to k dispozici pro nějakou užitkovou verzi Upa, stojí 743,-Kč, číslo dílu souhlasí.
  19. Sorry, dlouho jsem to tu nelustroval, tak odpovídám až teď. Jsem z Prahy východ, kousek od Brandýsa. Mám k tomu podklady podle kterých jsem to dělal, tak když nikoho jiného neseženeš, jsem ochotný s tím pomoct. Nemám ale vytápěnou garáž, tak by bylo dobrý to nechat na teplejší podnebí. Jestli to máš už hotové, tak jako bych nic neřek... Jinak, co se času týká, na jedno odpoledne po práci to rozhodně není. Musí se toho hodně odstrojit, pár fotek co to obnáší mám u svýho auta. Jinak to mám nafocený docela podrobně.
  20. Minulý víkend jsem si chvíli hrál s horkovzduškou a kusem plastu z fábie. Docela se ho povedlo natvarovat na práh kufru, takže mi už zbývá pořešit jen rohy. Neměl jsem po ruce foťák, tak to snad vyfotím teď o víkendu a pochlubím se.
  21. No já tam nemám ani ten krátkej adaptér, na něj tam možná díra připravená je, tento plech se podle ETKY zdá se neměnil. Ale nosnínky a vnitřní blatník mají změnu. Takže já asi zůstanu bez podběhů, pokud se nerozhoupu to vrtat... Navíc auto funguje 5 let bez viditelný újmy. Má sice najeto málo, ale parkuje venku a jezdí hlavně krátký trasy.
  22. Moje nadšení pro podběhy trochu ochladlo. Na mém jednom z prvních Citi zřejmě nejsou ani zaslepené díry pro podběhy, nemám tam ani tu zástěrku. Jen holý plechy. Moje zkoumání na autě bohužel i tak trochu potvrzuje i ETKA, kdy na příslušných dílech došlo v 8/2012 ke změně, staré plechy podběhů jsou nahraditelné novými, ale ty moje jsou zřejmě bez děr... A vyměřovat a vrtat to nehodlám. Takže jsem nákup podběhů zatím pozastavil. Má k tomu někdo nějaký poznatek? Moje Citigo je vyrobeno v 10/2011, jedno z prvních, možná dokonce ještě nějaká nultá série (VIN ......084).
  23. jj, tak nějak to asi bude
  24. Mám Etku 7,5 plus, aktualizace 672. Čísla dílů jsou shodná s VW pro předface, resp. jak jsem psal, pro Up jsou s B, ale po rozkliknutí to ukáže že jsou vyběhlé a nahrazují je C shodné s Citi. Na facelift Upa jsou jiný indexy dílů podběhů.
  25. Já jsem aktuálně objevil, že v ETCE jsou už i podběhy pro Citigo, shodné číslo i pro Upa, jen je pro obojí s C na konci (dříve pro Up bylo B). Tak si to sesumíruju a vyrazím to objednat. Do zadních zástěrek se mi nechce, protože jak jsem tak koukal na montáž, tak se vrtá do nárazníku a to nechci. Jinak přední mám hned od začátku, na ostatních autech mám obojí, přední i zadní.
×
×
  • Vytvořit nový...