Pawlisko Vloženo 19. Duben 2014 Sdílet Vloženo 19. Duben 2014 A máš facelift nebo ještě verzi před faceliftem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sato1 Vloženo 1. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2014 (editace) Ahojte, mal niekto problem s led ktore odporucal Jirka Honák? presnejsie na osvetlenie SPZ http://www.dx.com/p/bmw-36mm-1w-100-lumen-7000k-2-smd-led-car-white-light-bulb-dc-12v-51516 mal som odstavene auto a nechal som asi na 10minut zapnute parkovacie svetla (niekedy koncom zimy)... vratil som sa k autu a citil som nejaky zhoreny zapach. Pozeram a jedna led na SPZ nesvieti. Stav: obhorene plastove sklicko, drziak a zapach v aute po spalenine... fuj, riadne dlho mi trvalo kym sa to odvetralo, ale aj teraz ked si privoniam k veku kufra to stale citit... Takze som radsej vybral aj tu dobru a nahodil staru klasiku , nerad by som aby mi kvoli somarine zhorelo auto... takze pozor na tie ledky, nie su bezpecne ako sa mozu zdat... (Octavia II. Combi) Editováno: 1. Červenec 2014, autor: sato1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sharky487 Vloženo 1. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2014 (editace) a víš co tam hořelo? Přímo ta LED žárovka? Máš O2 facelift nebo předface? Já mam tyhle LEDky v podsvícení SPZ už dva roky, najeto minimálně 50tkm a svítí stále stejně pěkně.. Editováno: 1. Červenec 2014, autor: Sharky487 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 1. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2014 (editace) Taky mam tyto ledky jako osvetleni RZ a nemam problem. Mam je cca rok. Editováno: 1. Červenec 2014, autor: LucasCZE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sato1 Vloženo 2. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2014 mam O2 predface spomenul som si ze som si ju odlozil... bol som ju teraz vyfotit... tu je foto... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian141 Vloženo 28. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2014 Nazdar chcem sa podelit o novu skutocnost mozno to tu uz je napisane ale aj tak Cez vag 12.12 sa da na octavii fl. nastavit aby nehlasilo chybu ked sa daju na osvetlenie SPZ ledky. Centralna elektrika kodovanie Byte 17 7bit a funguje to . oskusane na ambiente r.v. 2009 a elegance 2012. dufam ze niekomu pomoze... P.s skusal som to aj na vag 11.11 a neslo to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kašpi Vloženo 17. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2014 Zdravím chlapi může mi někdo poslat jaký teda používá ledky do spz aby mi to nehazelo chybu.Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 17. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2014 Ja mam tyto, viz vyse. Chybu mi to nehazi a zatim funguji jak maji (mam je cca rok). Mam ovsem pred FL. Pokud mas FL, tak pravdepodobne chybu hazet budou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 20. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2014 Nazdar chcem sa podelit o novu skutocnost mozno to tu uz je napisane ale aj tak Cez vag 12.12 sa da na octavii fl. nastavit aby nehlasilo chybu ked sa daju na osvetlenie SPZ ledky. Centralna elektrika kodovanie Byte 17 7bit a funguje to . oskusane na ambiente r.v. 2009 a elegance 2012. dufam ze niekomu pomoze... P.s skusal som to aj na vag 11.11 a neslo to. Kdyby to dokázal na mé O2 (face) 2009 elegance někdo vypnout v okolí Olomouce, určitě napište. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian141 Vloženo 27. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2014 kto by chcel vypnut hlasenia chyb neni problem ale som z vychodneho slovenska Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 27. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2014 Jak jsem už několikrát psal stále platí jediné pravidlo pro face O2...pomocí VCDS lze až od software 650 a výše. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrs2 Vloženo 6. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2014 Tak jsem u svojí FL rezignoval na hraní si s VCDS a osvětlení vyřešil klasicky odporama, chybu to nehlásí a už můžu použít jakékoli LED 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 To s mým řešením také. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitrs2 Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 To sice ano. ale pokud si spocitam naftu na cestu Praha - Strakonice - Praha + tobe neco za praci, tak me to vyslo podstatne levneji a mel jsem za 30min hotovo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 7. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2014 (editace) Ale zase budeš mít řešení, které není závislé na změnách teploty atd...nemluvě o tom, že BCMka stačí vyndat z auta a poslat. Editováno: 7. Listopad 2014, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 8. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2014 Ferdo, jak to resis ty? Nejde mi o nejaky postup nebo know-how. Jde mi o to, jestli kontrolu uplne vypnes, nebo prenastavis na jiny proud. Pri uplnem vypnuti je vyhoda jen ta, ze nemusis paralelne k LED davat odpor (z meho pohledu velka vyhoda). Jestli to prenastavujes na mensi proud, tak by snad mohla byt zachovana i konrola LED. Ale to bys potreboval znat proud protekajici LED, ktery se bude u ruznych LED lisit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 8. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2014 U předface vypnu jen kontrolu. U face lze u některých obvodů jen vypnout(přední mlhovky, dálkové u S2, a SPZky do SW 650) a u ostatních lze nastavit pro LED. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rarach89 Vloženo 13. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2014 Nemá někdo zkušenost s tímhle osvětlením SPZ na OII FL? http://www.obautodil...-id:10835.eshop Sice to stojí docela dost, ale zase je to pěkně komplet. Nebo je lepší koupit dvě sufitky za 250 a pak nechat vypnout hlídání osvětlení SPZ? Cenově to pak ve výsledku vyjde docela podobně (sufitky, benzín k někomu kdo to umí a pak mu to zaplatit).. Tak co doporučíte, sufitky a vypnout nebo tyhle komplet světla? Moc se mi na tom nelíbí ten samostatnej odpor s chladičem, škoda že to neudělali pěkně pohromadě.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 13. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2014 Ty odpory už jsem řešil na Yetim. Jeden asi po měsíci odešel. Tak vypnuta kontrola a odpory vyhozeny... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarys Vloženo 22. Únor 2015 Sdílet Vloženo 22. Únor 2015 (editace) Tak jsem také řešil osvětlení RZ u OII FL. Nejdříve jsem zkoušel několik modulů z ebay, co měly mít error free, žádný z nich nevyhovoval, některé byly i docela nebezpečné (u jednoho typu se chladič rozpálil na 120°C) ... Vždy se však signalizace na palubovce rozsvítila (Nejlepší z modulů dosáhl odběru 200mA, ale ani to nestačilo). Uvažoval jsem o deaktivaci, ale než bych tady sháněl někoho kolem Brna, tak jsem se rozhodl pro odpory a jelikož tady nějaký člen uváděl, jaký musí být odběr (cca 280mA na jednu větev), aby se signalizace nerozsvítila, vyřešil jsem to po svém. Lehkým výpočtem je to cca 3,4W na jednom světle a jelikož někomu odpory odcházely, použil jsem pořádně nadimenzované 50W varianty (rozměr 50x29x15,5 mm), využívá se asi 1/14 (kdo chce kvalitu, může použít 50W rezistory od TYCO Electronics). Při montáži ke karoserii jsem ještě použil teplovodivou pastu a účinost je taková, že rezistor po delší době hřeje max. na 30°C. Jen pro přehled: Rezistor 47R, 50W, to je 255mA + LED 60mA, celkově jsem na nějakých 315mA (jedno osvětlení). Ještě jsem netestoval, ale vyzkouším, když odeberu LED, teoreticky by měl odběr klesnout pod sledovanou hranici a signalizace by měla zareagovat, funkčnost by tedy měla být zachována. Rezistory jsem přidělal ke vnitřní výztuži kufru, stačily dva momtážni otvory, vše jsem pak začistil a použil sprej v barvě karoserie, u rezistorů jsem použil k izolaci smršťovací bužírku a na kabely navlékl bílou silikonovou bužírku, která odolá teplotám do 200°C. A tady je výsledek.. Editováno: 22. Únor 2015, autor: Jarys Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mathias Vloženo 7. Březen 2015 Sdílet Vloženo 7. Březen 2015 Tak pani hlásim ze aj u mna O2 FL 2009 Led na osvetlenie SPZ hlási žiarovku objednával som cez aliexpress tak svietia pekne ale som zvedavý co vydržia ... Cital som si tu viacej veci ohladom moznych riešení ale asi najviac sa mi zatial pozdáva sw prekodovanie ... Inak ti co mate ledky v ŠPZ jazdite aj s tym hlásením o žiarovke alebo ste to vymenili naspäť ? Za 2 nemáte v tych miestach aj koróziu mne sa tam začína objavovať a v lete asi budem musieť nieco vymyslieť ako ju ošetriť nie je jej vela ale radsej ošetriť kúsok ako menit cele 5 dvere ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mathias Vloženo 7. Březen 2015 Sdílet Vloženo 7. Březen 2015 Dnes som osadil Led na ŠPZ a musím povedat ze su pekne svietia ale hlásia mi chybu co asi každému s FL len som chcel vediet ci ste jazdili aj tak s tym hlasenim ? za 2 v tom mieste uchytenia sa mi začína zažierať hrdza budem musieť v lete asi nejako ošetriť. Ja len ze ci mate to tak aj vy resp ci ste to nejako riešili tu hrdzu v miestach osvetlenia SPZ ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawlisko Vloženo 7. Březen 2015 Sdílet Vloženo 7. Březen 2015 Čauec, že Ti bude hlásit přístrojovka prasklou žárovku na 02 FL 2009 si podle diskusí určitě věděl, takže to překvapení je možná zbytečný. Co se týče té chyby, já s tím jezdím už 2. rokem, ale je pravda, že už mám doma rezistory viz. Jarys a jen co bude teplo a nálada, tak se jde kutit (budu se snažit to co nejvíc nafotit a popsat). Investice to je minimální a pro mě to bylo rychlejší řešení než posílat řídící jednotku ferdovi a dávat za to přes litr. Ten poměr (200 Kč vs 1000+ Kč) je docela znát, ale hlavně pak posílání té řidící jednotky mi nepřijde moc cool. Bohužel nikdo jiný v blízkosti není. Ohledně koroze zatím nic nevím, mrknu jak budu rozebírat Měj se Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 8. Březen 2015 Sdílet Vloženo 8. Březen 2015 Na FL sa da vypnut kontrola ziaroviek nad SPZ a o ziadnej hrdze neviem, daj pls foto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mathias Vloženo 8. Březen 2015 Sdílet Vloženo 8. Březen 2015 (editace) Prikladám foto tej hrdze myslim ze na tej istej strane to mam aj na fabii ľavé zadné osvetlenie ma ten úchyt komplet v hrdzi co stym neviem na leto by som to skúsil vybrúsil a strieknut tam základ a farbu len ci to pomôže auto bolo po nejakých ťukancoch takze co uz 2009 a uz to začína kvitnúť ??? Mam obavu ze ked začnem tak odhalí sa toho viac ... Editováno: 8. Březen 2015, autor: Mathias Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.