Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Odmeraj odpor ziarovky. Ale v zapnutom stave moze byt hodnota ina. Ked sa nemylim, pouziva sa 5-8ohm (sakra, na mobile nemam znak ohmu). Ale potrebujes vykonove. Budes mat z toho malu topnu elektraren, ak to chces pre kazdu ziarovku zvlast

Vloženo

To by som musel ale cvaknúť každý kábel pred žiarovkou a tam dať tento odpor ak sa nemýlim či? V prílohe sú ledky ktoré mám a je na nich vidieť plošky na ďalšie odpory tak ma napadlo kúpiť smd odpory napájkovať ich tam a otesovať. 

20181210_085029.jpg

Vloženo (editace)

Tyhle silikonové COB LEDky v červené barvě jsem koupil taky, plus ještě větší, výkonnější variantu, kdyby ta menší nestačila. Svítí to do růžova a obecně nic moc. Asi jsem měl přehnané očekávání. Nakonec jsem nechal obyčejné žárovky, protože s nimi vypadá světlo líp. :(

Keso 8: Jestli chceš protopit těch 5 - 8 ohmů SMD rezistory v patici, připrav si rovnou hasičák. Předřadné odpory mají smysl tam, kde potřebuješ vyšší svítivost LEDek a zároveň půjde odpor uchladit, což v T10 patici zašpuntované silikonovou zátkou rozhodně nepůjde.

Jestli chceš mermomocí mít v obrysovkách LEDky, vypni pro ně kontrolu žárovek.

Editováno: , autor: JayBee1
Vloženo

Samozřejmě vypnou kontrolu. S přidaným odporem kontrola stejně už nedává smysl. Kontroloval by se jen ten odpor a ne jestli ledka svítí.

Vykašli se na ledky a nech tam žárovky. 

Vloženo

Díky za rady a zistenia. Ako chcel som tam ledky ale nepotrebujem ich tam silou mocou pretoze uprava elektriky ma fakt nelaka. Ja uz nejake led ziarovky mam v dennom a spiatocke a tam je to cajk zbytok asi necham jak je kedze to neni len tak. 

Vloženo

Ten prvý link som pozeral a je to len odkaz na začiatok tohoto vlákna. 

Druhé čo tu máš mám doma na testovanie. V dennom svietení mám inakšie čo som kedysi kúpil na slovensku. 

Vloženo

K tomu prvému linku neviem jaké ledky máš na mysli lebo mňa to po rozkliknutí hodí na prvú stranu celého tohoto vlákna a linky čo sí na nej sú už nefuknčné. 

Vloženo (editace)
10 godzin temu, Keso8 napisał:

Díky. Je zaujímave že tieto ledky v dennom svietení nerobia problémy na to aké sú jednoduché. Musím ich aj ja skúsiť. 

Ja asi nemam chybu. Ja mam dodělane denni sviceni a mlhovky. Sviti mi všechno jako denni sviceni:D

Editováno: , autor: TOMUS
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Má niekto skúsenosť s týmito sklenými rozptylovými ledkami viď foto vo svetlách ako obrysovky,hlavne v ZADNÝCH.Teraz používam tie 5-diódové,no chcem tam dať tie sklenné rozptylové ,keďže som sa dočítall že tie smd odpadávajú do svetlometu.

Bude to dostatočne svietiť v zadných svetlách?

LED do parkovačky.jpg

w5w rozptylová.jpg

Vloženo

Tomus už mám nejaké objednané keď dojdu a skúsim ich hodím nejaké info. 

Kimmi zdar,

tie vrchné neodporúčam. Skúšal som ic v predných svetlometoch vďaka teplu od hlavných žiaroviek sa normalne rozpadly jak povolila pájka a v zadných vplyvom otrasov prestali v celku rýchlo fungovať jednotlivé moduli lebo sa potrhali spoje. nemajú kvalitné spracovanie. S tými spodným zatiaľ nemám skúsenosť.  

• o 4 měsíce později...
Vloženo

Ahoj vsetkym:)

Potrebuji se poradit.

Mam origo Ledky osvetleni spz chtel bych je dat k me fabie. V skodovce rekli mi ze nejde. Nevim proc to nejde. Mate nejake zkusenosti s tuto ledkama?

Mam cvakane osvetleni spz. Rozdil je jenom v tom ze svorkovnici je jina a piny.

• o 2 měsíce později...
Vloženo

juraj: Přeštípnout kábliky, přehodit a spájet by bylo taky řešení, ale takové barbarské. Lepší by bylo je vypíchnout z objímky a nebo z konektoru co vede do světla. Ale podrobnosti ti nepovím. Ale chce to hodně šikovnosti a nějaký vypichovák.

wirer: O nutnosti přepólování jsem to četl někde tady, možná i tomto vláknu. Už nevím. Ale je taky možné, že některé LEDžárovky mají v sobě můstek a nezáleží na jejich pólování, stejně jako u žárovek.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...