Přejít na obsah

ING konto

baurak

Doporučené příspěvky

Třeba někoho zajímá kolik si náš tomášek kam spoří, nebo se tím minimálně chtěl puchlubit, frajer :doh

z5 k tématu: koukal jsem, že místo 3,25% mám teď na ING úrok jen 3%, kolik máte vy ostatní?

nikoliv, reagoval jsem na Romaria, že má pojistku u ING nebo AIG(tady jsem se asi překouknul, plete se to) a vyjadřoval obavy. No a já mám právě pojistku u AIG, kde ty problémy v USA jsou. No a jelikož mi roční pojistné děla 40tis, tak taky úplně v klidu nejsem, i když by se snad nic zvláštního dít nemělo. Ale představa, že někam sypu přes 30 let 40K ročně a pak o to přijít, tak to by nebylo nic příjemného.

A jinak to mám jako jedno ze zajištění rodiny, kdyby se mi něco stalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby se ti neco stalo, tak uz to nevratis a nejaky spinavy prachy toho cloveka pro rodinu nenahradeji, takze je to uplne jedno a stejne bez smyslu.. Je to opet ovcoidni delat nejaky pojistky pritroubly... A chtel bych videt, jak pres 30 let, co zijes sporis 40 mesicne, trochu pribrzdi, ne! :kuk:

Odkaz ke komentáři

Davon : Tak ted se musim Tomas zastat a s tvym nazorem naprosto nesouhlasim. Pokud mas rodinu a nedej boze se ti neco stane, je dobre aby rodina byla financne zajistena, staci, ze se budou trapit s tim, ze Te nemaj a nemusi se starat o to kde budou bydlet az jim seberou byt protoze nebudou mit na splaceni, kde mamka najednou sezene praci, aby bylo na jidlo atd atd. Tenhle tvuj nazor byl hoden kratkozrakej !

Kdyz si pak prectes jeste jednou co pise nad tvym prispevkem, tak tam je 40k rocne ne mesicne ;)

Odkaz ke komentáři

Kdyby se ti neco stalo, tak uz to nevratis a nejaky spinavy prachy toho cloveka pro rodinu nenahradeji, takze je to uplne jedno a stejne bez smyslu.. Je to opet ovcoidni delat nejaky pojistky pritroubly... A chtel bych videt, jak pres 30 let, co zijes sporis 40 mesicne, trochu pribrzdi, ne! :kuk:

Já sice být nemusím a možná by to i oplakali(doufám), ale z něčeho musí žít. A to samoživitelka těžko dokáže zaručit stejný životní standart jako je to dnes. Díky té pojistce by měli alespoň na chvilku něco, a pak by se snad postaral někdo jinej.

A 40K není moc. Ale zase je to dost na to, abych při případném krachu AIG byl nasranej. Už to táhnu nějakej ten rok.

Odkaz ke komentáři

jak se jmenuje ten produkt Poštovní spořitelny? Mám tam jeden účet, tak bych to asi jednoduše využil. Já nějak těm novinkám moc nevěřím. Ale Aktuálně v nejbližších dnech budu muset 2 hodně dobré investice zaříznout, abych nepřelezl stanovený rámec, tak mám zase hlavu v pejru, co s tím bezpečně udělat. Do akcií a podobnejch věcí za současné situace nechci riskovat a zase nechci, aby se mi na BÚ válelo 6 nul. Bohužel tak bezpečnou investici s tak dobrým zhodnocením už dneska nelze realizovat, tak jako když jsem to udělal v roce 2001.

Odkaz ke komentáři

mam vlastni zkusenos jen s ing, ale tohle je podle toho co pisou na webu podobny, mas to sporici ucet bez min vkladu a bez vypovedi, co tam das z toho ti pocitaj uroky a muzes kdykoliv odtamtud vzit, pisou ze uroky pocitaji denne, pripisuji mesicne

Odkaz ke komentáři

Mám praktickou zkušenost jak s INGkontem, tak Emaxem od mBanky. Můj názor - před pár lety bylo ING konto vzhledem k úročení dost dobré, ale dnes už ostatními podmínkami ztrácí. Já jsem ho zcela umrtvil. Současný stav ING vs. Emax:

ING:

+ mírně lepší úročení (3% p.a) ... otázka - jak dlouho?

- pouze 3 transakční účty, převod běžně 2 dny

- zdlouhavá dostupnost prostředků a "praktická" nedobytnost na cestách

Emax:

+ online dostupnost kdekoliv, i v zahraničí (zdarma karta, platby zdarma)

+ online převod na běžný účet a možná okamžitá platba ihned dál

- nižší úrok - aktuálně 2,7%

Poslední rok funguju tak, že na BÚ mám absolutní minimum na příkazy na několika dalších dní a z Emaxu si na běžný účet (Mkonto) hodím těsně před výběrem potřebnou sumu a pak zadara vyberu v kterémkoliv bankomatu.

Odkaz ke komentáři

Michale mas 3,5? ja ze aktualni sazba je 2,7? stavajicim klientum ji nechali postaru? pochybuju...

TO je dobra otazka si me celkem prekvapil pac ani nevim, ze maj 2,7%. Nedavno mi prisel dom dopis, ze mi z 3% zvedaj zpet na 3,5%, ale o tech 2,7 sem nic nevedel. Tak sem jim poslal maila, tak uvidime.

Odkaz ke komentáři

Mám praktickou zkušenost jak s INGkontem, tak Emaxem od mBanky. Můj názor - před pár lety bylo ING konto vzhledem k úročení dost dobré, ale dnes už ostatními podmínkami ztrácí. Já jsem ho zcela umrtvil. Současný stav ING vs. Emax:

ING:

+ mírně lepší úročení (3% p.a) ... otázka - jak dlouho?

- pouze 3 transakční účty, převod běžně 2 dny

- zdlouhavá dostupnost prostředků a "praktická" nedobytnost na cestách

Emax:

+ online dostupnost kdekoliv, i v zahraničí (zdarma karta, platby zdarma)

+ online převod na běžný účet a možná okamžitá platba ihned dál

- nižší úrok - aktuálně 2,7%

Poslední rok funguju tak, že na BÚ mám absolutní minimum na příkazy na několika dalších dní a z Emaxu si na běžný účet (Mkonto) hodím těsně před výběrem potřebnou sumu a pak zadara vyberu v kterémkoliv bankomatu.

presne takhle to jdu dnes udelat, zalozim si bezny i sporici u mBank a mam prakticky uplne vsechno zadarmo a to uroceni je skutecne momentalne 2,7

Odkaz ke komentáři

My máme jako firma účet u ING, dříve to byl jediný a něly jej všechny naše pobočky. Bylo to dáno vedením z Zurrichu. Někdy v roce 2007 jsme založili konto u Komerčky a následně i vedení v Zurichu začalo vést řeči, že již ING neplní očekávání a to čím bylo ING z hlediska mateřské společnosti zajímavé. Následně vzešel požadavek z Zurrichu, aby si ve všech zemích pobočky zřídily souběžné účty u vhodných lokálních bank. ING dřív údajně zajišťovala zajímavé operace, které jiné banky nebyly schopny nabídnout. Dneska to ale už neplatí a navíc je ING z dnešního pohledu málo pružná a drahá. Do budoucna není vyločeno, že ING opustíme úplně, respektive že bude nahrazena jinou bankou.

Odkaz ke komentáři

TO je dobra otazka si me celkem prekvapil pac ani nevim, ze maj 2,7%. Nedavno mi prisel dom dopis, ze mi z 3% zvedaj zpet na 3,5%, ale o tech 2,7 sem nic nevedel. Tak sem jim poslal maila, tak uvidime.

Teď jsem taky koukal, že je tam 2,7 procent. Jako si to taky mění jak chtějí, to je něco. Pak dej vědět co tě napsali.

Odkaz ke komentáři

Teď jsem taky koukal, že je tam 2,7 procent. Jako si to taky mění jak chtějí, to je něco. Pak dej vědět co tě napsali.

Proč se divíš? To není termínovaný účet, kde Ti na určitou dobu garantují úrokovou sazbu.

Jinak k ING, existují mnohem silnější finanční společnosti na světě, takže když padne ING, tak to není konec světa. A pravda je, že ING patří svou poplatkovou strukturou ve svých produktech k nejdražším. tedy kromě bezpoplatkového ING konta:-)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...