Přejít na obsah

Výfuk u benzínových Fabií


Refi

Doporučené příspěvky

To nevím co toje za originál ale ty trubičky mi příjdou k smíchu, a ještě tak zahlé dolů že když jsem to uviděl poprvé tak jsem s iříkal který vůl tohle vymyslel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ty kokso to je nejaka blbost nie neverim ze s vyroby by dali 1,4 a este 44kW dva lvyvody, to zavisi od objemu motora.

dva vyvody maju 100% 2,0 MPI, 1,9 SDI, 1,4 TDI ( vsetky varianty ) ostatok ma iba jeden vyvod vratane 1,4 16V 74kW.

akurat 1,2 HTP ma truchu uzsi vyvod oproti 1,4 16V.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mně může být jedno jestli je nebo není měněný, stejně budu muset koupit nový.Už je pořádně zrezlý a ne jen ten zadní díl. ale i prostřední.Zas pár korun do toho vrazím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...
na 44kw je z výroby je jenom jedna koncárna

to už asi někdo tuningoval

a už to kua někdo přesuňte to motoru!!!, je tu bordel :ble:076

VTYCH PRISPEVKOCH SA TU NEVYZNAM,

:help: aggressive: CHCEL BY SOM SA SPYTAť čI NA KRATKEJ FABII, KTORA MA SPOJENY ZADNY TLMIč NAPEVNO ZO STREDNYM, KED SA MENI LEN ZADNY, TAM SU ZNAčKY KDE SA MA ODREZAť A NAPOJIť, VšADE PIšE žE SA MA NAVARIť,

OTAZKA : NEMOžE SA TO ODREZAť A NOVA čASť LEN SPOJIť SPOJKOU?? A AKOU SPOJKOU?? :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

značka pro řezání je vyznačena třemi takovými dvojtečkami, tak to řízneš na té prostřední. Já jsem o těch značkách nevěděl, takže jsem si podle new koncového dílu odměřil od tlumiče po začátek toho osazení měkkým drátem a tu míru jsem pak přenesl na starý. Kupodivu jsem to trefil úplně přesně. Jinak ty dvojtečky musíš hledat na vrchní části potrubí, takže jsou na figa vidět. Jinak k new koncovému dílu by ti měli automaticky prodat i spojku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Malta: Dával si origo zadní díl nebo Tyll, Bosal apod.?

Já už jsem původní výfuk musel nechat jednou zavařit (foukalo to ve sváru tlumiče a té koncové rourky). Taky je zajímavé, že střední i zadní díl mi docela slušně rezne, ale jen na vrchní části výfuku. Spodek je docela OK. Za studena je motor trošku hlučnější než býval a to bude možná asi zase vlnovec. Takže čekám, že se to jednou vysype komplet. Blbý je, že vlnovce pro HTP jsou asi pružnější než ty, co se běžně prodávají jako ND a komplet přední díl výfuku od Škodovky není žádná láce. Celkově jsem slyšel, že neorigo výfuky ve spojení s HTP nejsou dobrá volba (hluk a vibrace).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dával jsem Tyll a nepozoruji žádné anomálie (vibrace, hlučnost).

Jinak přesně jak píšeš, foukalo mi to na tom samém místě, takže jsem zajel ke kamošovi, který mi ten svár pěkně provařil, prostě si s tím vyhrál. Bohužel to bylo ale jen na týden, jedna delší cesta + jízdy do práce a foukalo to znovu o kousek vedle. A jelikož jsme měli jet za 14 dní do BG autem, tak jsem nechtěl riskovat nějaké komplikace na cestě, přece jenom je to štreka (1600km), tak jsem ho vyměnil. Já ten zadní tlumič měl už i částečně slouplý (1 vrstva), jinak byl v pohodě, ale foukalo to na tom sváru u trubky. Ale říkám si vydržel dost ... 4,5 roku a nějakých 170 000 km a na LPG k tomu, kde obecně ty výfuky dostávají vyšší záhul.

Editováno: , autor: Malta
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpověď. To jsem rád, že jseš s Tyllem spokojený. Mně si s tím též vyhrál kámoš a já jsem to ještě stříknul několikrát stříbřenkou na výfuky a zatím je asi 3 měsíce klid. Mám zatím jen 80 000 km/4 roky, ale většinou kratší jízdy po Praze, takže výfuk hlavně v tomhle počasí dostává dost zabrat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...