Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

zdravim, chcel by som sa opytat pri rizvodoch je nieco ako tlmic asi vybracii.na volnobeh mi to vydava taky cvrlikavi zvuk a ked o to opriem palec prestane.prosim vas co to presne je a da sa to opravit alebo vymenit?dakujem za rady.

Musí se měnit celý tlumič vibrací(kmitů),nejde koupit jenom ten tlumič. :mellow:

cena cca. 2.000,-Kč a po roce třeba znova :smich: taky jsem to tak měl

Je to narocna vymena?

Demontovat spodný + bočný kryt motora natiahnut kladku zaistit, dole remen ,zdemontovt remenicu na servočerpadle,povolt 3 šroby na kladke a vybrat . Dat novu a zmontovat.

mě těd dělali nový rozvody a ten zvuk mi to začlo dělat taky... mam 3 tkm do výměny... můžu s tím dojezdit?? DÍKY :)

Ak sa nezadre kladka tak vydrži.

tak už to ten zvuk nedělá... asi mrazem či co :) nebo mam slyšiny... to spíš ;)

• Autor

treba to menit alebo sa moze na tom jazdit?

treba to menit alebo sa moze na tom jazdit?

tam je nejaky tlmic? nemyslite skor hydronapinanie rozvodoveho remena???

Ferino83: rec je o tlmici torznych kmitov, ktory zaroven sluzi ako remenica... nachadza sa na klukovom hriadeli ;)

Ferino83: rec je o tlmici torznych kmitov, ktory zaroven sluzi ako remenica... nachadza sa na klukovom hriadeli ;)

OK, beriem spat, zase som o nieco mudrejsi :palec2:-_-

• 1 měsíc později...

Zdravim vas,

tiez mam problem s danym tlmicom, vytiekol mi z neho olej. Vo strvrok som bol s tym v servise, lebo uz to na volnobehu vydavalo neprijemny zvuk. Mechanik ma objednal na utorok. Lenze pri ceste zo servisu, aki 1 km pred domom, mi roztrhlo remen, prestalo dobijat , vypadla klima a prestal fungovat i posilovac riadenia.

Otazka znie, co takto bez remena mozem ist cca 7 km do servisu. Ci sa nemoze nieco stat zavaznejsieho...

Demontovat spodný + bočný kryt motora natiahnut kladku zaistit, dole remen ,zdemontovt remenicu na servočerpadle,povolt 3 šroby na kladke a vybrat . Dat novu a zmontovat.

řemenici sundavat nemusíš....

PeterM: v pohodě dojedeš, nic to neudělá... neboj

• 1 měsíc později...
  • 4 týdny později...
Našel jsem na netu jenom tlumič na výměnu.

http://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autod...ac-octavia.html

Jo je to ono - já to taky před 14dny zjistil - že je vytečený a cosi cvrliká za studena po nastartování - hned jsem pátra po prodejnách - samotný neměli - prej to nejde ani objednat - jen celý kus za 1850 - 2000 kč. na netu jsem našel také tohoto prodejce - tuším z bohumína, hned jsem objednal ale nebyl na skladě - volali a včera byl doma s PPL :-).

o víkendu montuji :palec2:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.