Přejít na obsah

Promáčklé dveře

lukyboy

Doporučené příspěvky

Zřejmě nějakému dobrákovi se povedlo mi promáčknout dveře a ještě k tomu oboje :076 viz foto.

Z klempířinou žádnou zkušenost nemám,tak se chci zeptat co se s tím dá udělat doma"na koleni"Ještě mě napadlo někde jsem tu na foru viděl video kde promáčklej blatník myslím nahřál a pak zchladil.Funguje to?

Nebo je to na klempíře a na lakovnu?Budou se muset stříknout celé dveře nebo bude stačit jen nějakej rozstřik?

Mám havárko s 5% spoluúčastí tak nevím.

post-6587-1236034880_thumb.jpg

post-6587-1236034887_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

spoluucast ta pri tomto az tak nezaujima. skor ide o to aka je minimalka. ak mas spoluucast 5 percent a minimalnu 5000 tak oprava sa do 5000 zmesti a tym padom je ti zbytocne to hlasit, prides o bonus a aj tak si to cele cvaknes sam.

toto ti nikto nevytlaci to je na git a lak.

ak zastrek a lestenie tak len kvalitka. zalezi aj od stari laku a kvalite lakyrnika.

ale dalo by sa aj do zastreku.

Odkaz ke komentáři

no tak to máš bouchlý na nejvíc nejdebilnějším místě co může být...takhle podobně jsem to měl cvaklý na fazolu...trochu jsem to vyklepal zevnitř gumovou palicou...ale až nakraj se k tomu nedostaneš...bud to nechaš narovnat u klempířa, zakitovat a přestříkat dveře nebo budeš muset jezdit takhle...jinak nevim jak bych pomohl...tím, že to nestříkneš celý docíliš akorat toho, že v připadě odloupnutí laku to nezrezivý, ale bude vidět vyšší vrstva laku a jinej odstín

Editováno: , autor: Krtek6
Odkaz ke komentáři

s tím nahřátím to funguje, ale musí se to umět. Pokud jsi to nikdy nezkoušel, tak se dobrého výsledku asi nedobereš. Tohle je navíc na blbým místě a pokud je to ohnuté i v tom švu, tak jedině zakitovat a stříknout. To máš tak 1500 - 2000 za jedny dveře, osobně bych to nechal. Není to skoro vidět (chápu ale, že to nasere).

Odkaz ke komentáři

Prochy603: přesně tak :palec2: viděl jsem v jednom pořadu, jak se to dělá...přišel tam chlapík s brašnou, kde měl nářadí jak nějakej felčar, různě ohlý tyčky háčky atd. a dal se do práce - auto po krupobití, zvládl to naprosto perfektně.

Lukyboy: zapátrej pořádně po netu, určitě už bude víc firem který to provozujou...a už jen zjistit ceny :feve:

Odkaz ke komentáři

Tu mas foto:

jenže tohle je právě úplně něco jiného. Pokud má tu promáčklinu i na tom rantlu, což se podle fotek zdá, že má, tak zde je do sebe ohnuto několik plechů, a to se vytáhnout nedá. Alespoň nevím, jak bez poškození laku pohnout s cca 4 milimetry silným slisovancem, který je navíc "zalepený" karosážským tmelem. Pokud to v rantlu není, tak se dá samozřejmě vytáhnout na počkání.

Editováno: , autor: Wittmann
Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

No tak si ohreju taky trochu svoji polivcicku..

Chtel bych se zeptat, myslite si, ze je nejaka sance, ze bych tuto promacklinu mohl spravit svepomoci jen zatlacenim z druhe strany dveri? Normalne bych to dal asi na opravu, ale problem je v tom, ze mam z druhe strany ty dvere vytlumeny a predpokladam ze karosar by to urcite musel dat pryc :( Napadlo me, ze bych to jen nahral, aby ta hmota byla pruznejsi a proste to zkusit srovnat. Ale nikdy jsem to nedelal, tak nevim, mozna mi reknete, ze si to predstavuju moc jednoduse a ze to mam nechat profikum..

post-4918-1237213409_thumb.jpgpost-4918-1237213449_thumb.jpg

post-4918-1237213458_thumb.jpgpost-4918-1237213467_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Jestli jsi to nikdy nedělal a chceš to mít pěkný, tak to nech na profíky. Tím promáčknutím se ten plech vytáhl a prostým vymáčknutím si nepomůžeš. Buď to nebude držet nebo to časem skočí spátky - ten plech se musí opětovně srazit. Nejlépe nahřát a prudce ochladit. Pozor na poškození laku. Také se mu dá pomoct "ztemováním" gumovou paličkou na měkké podložce (dřevo, guma). Kdybys to dělal na tvrdé (klasická karosářská babka), tak nejen, že poškodíš lak, ale naopak tu bouli ještě víc vytáhneš.

Odkaz ke komentáři

No ja jsem celkem manualne zrucnej:) No o tom nahrati/zchlazeni jsem premyslel, mozna by to za pokus stalo, protoze stejne ty dvere budu rozebirat. Jestli by teda stacila metodika nahrati fenem a zchlazeni sprejem:)

samozrejme kdybych videl, ze to nejde, tak bych to nechal profikum..

btw: jen tak pro informaci, jak se to "ztemovani" dela presne? co prilozit kam, a kam klepnout?:))

Odkaz ke komentáři

Tak jsem poslal fotky do firmy:http://www.qliniq.cz/klempirstvi-lakovani.php?lg=cz

uvidím co napíšoua jaká bude cena.Určitě se s vámi podělím.

Spoluúčast mám min.5000kč takže na houby.Vidět to vcelku moc není,ale mě to prostě s....

Tak se konešně ozvali cena by měla být kolem 2000kč

Teď nevím zkusit sám nebo ne?A teď forum raď :smich:

Jakej ten sprej se používá na to schlazení?

Odkaz ke komentáři

2lukyboy: prakticky jedinej chladici sprej co se da bezne sehnat chladi na cca -50°C. Podle vseho by to melo stacit. Koupit se da v lepsim obchode s elektronickejma soucastkama (tipa.eu, gme.cz) Jinak konkretne v tvem pripade nejsem uplne presvedcenej, ze by zrovna ten sprej pomohl - aspon co jsem tak cetl v diskuzi. Hodi se spis na vetsi plochy, (neco jako mam ja:D) a navic je docela drahej (kolem 260kc).. ale zalezi na tobe samozrejme

Odkaz ke komentáři

No ja jsem celkem manualne zrucnej:) No o tom nahrati/zchlazeni jsem premyslel, mozna by to za pokus stalo, protoze stejne ty dvere budu rozebirat. Jestli by teda stacila metodika nahrati fenem a zchlazeni sprejem:)

samozrejme kdybych videl, ze to nejde, tak bych to nechal profikum..

btw: jen tak pro informaci, jak se to "ztemovani" dela presne? co prilozit kam, a kam klepnout?:))

Objednaj si to to tu a vytahuj: http://www.asseenontv.com/prod-pages/pops-a-dent.html

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...