Přejít na obsah

Brzdy???


Smallpuck

Doporučené příspěvky

Potřebuji poradit! Fakt si nevim už rady. Nebrzdila mi Octa, tak jsem vyměnil přední i zadní brzdy komplet a pořád nic moc. Když šlapnu na brzdu poprvé, tak brzdí nicmoc a když posruhé, tak už skoro vůbec!!! Prostě při třeba 70km, se mi nepodaří zablokovat kola při síle na pedál, jak u traktoru. Poprvé je to prostě lepší, ale neni to prostě 100%. Když lehce pošlapávam, tak je trochu cejtit brzdný účinek a když došlápnu plnou silou, tak sice zabrzdim, ale silou vůle a očima. Prosím poraďte. ABS nemám. Vzadu bubny. Brzdovka se mi neztrácí a nikde neteče. Moc díky za každou radu....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj rekl bych ze mas podobny problem co mam (mel sem ja). Ja vyměnil brzdy za 288mm z 1.8T a porad to brzdilo dovne. az ted sem vymenil nove kotouce Zimerman a brzdi to lepe,ale mam divny prubeh pedalu...prvni 2-3 cm zabira malinko a pak zacne behem par mm brzdit naplno. ale predtim to brzdilo hrozne.

Nekdo mi to poradil ze je to bordel ve valci(brzdovem) co se tam dostane pri vymene brzdove kapaliny. Tak nevim,mozna jo, radim to jen tobe.

Ja is jeste vsiml ze mi divne brzdi zadek,takze ted na jare jdu na vymenu napravyz a kotoucovou a uvidim co to udela.

Jeste mi mechanik radil ze to muze byt vzadu rozdelovac brzdneho ucinku,nebo i zadni brzdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám O1 rv. 99" , díky za rady. No měto právě brzdilo pořád blbě a brzdíto stejně i po tý výměně za nové obložení. Když jsem to měnil, tak nikde nic neteklo, válečky ok! vše jsem pečlivě vyčistil a odvzdušnil. Nedával jsem celou brzdovku novou, jen jsem doléval při odvzdušnění kol. Ten brzdný účinek je takový, že po prvním sešlápnutí to zabrzdí tak na 70% a při druhé už na 30% pedál ztvrdne a musim na něj tlačit jak bejk a kola se zablokujou maximalně na štěrku a to jen přední. Jinak jsem zvedl auto a otáčel zadními koly a při brždění za zastaví, tak brzdí, ale asi málo :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stlač pedál a naštartuj mal by trochu klesnut,povol pedal a za 5 sekund vypni motor a znova zatlač a pčuvaj či nikade neunika vzduch.Vytiahni hadicu z posilovača brzd naštartuj a vyskušaj či vznika podtlak ak ano nasun hadicu.Zdemontuj plast pod volantom tak aby si sa dostal k pedalu brzdy k tyčke čo ide do posilovača,naštartuj stlačaj rukou pedal a počuvaj či nesaje tade vzduch.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem koukal na tu podtlakovou trubičku. Předem se omlouvám, že jsem sem vložil fotky z fóra. Tak v místě, kde je žlutá šipka je gumová hadička a na koncích má kovové spony, Vede do tý kulatý věci, nevim co to je. Ale s tou hadičkou normálně otáčim, ty spony asi moc netěsní. Mohlo by to být tím?

post-27258-1236878783_thumb.jpg

post-27258-1236878852_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tu plastovu hadicu,ktora to prepaja som uz musel vymenit, bola pozdlzne prasknuta v mieste najprudsieho ohybu. Tiez mam dilemu ci je v poriadku to,ze v mieste vstupu do podtlakovej pumpy je nahubok volny a ma moznost otacania.Brzdy sice brzdia,ale po viacnasobnom zoslapnuti brzd.pedalu sa intenzita posilovaca straca.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě nechám vyměnit brzdovku a pořádně odvzdušnit. U nás to dělá jeden chlápek v servisu tak, že zvedne auto, místo víčka nádržky na kapalinu našroubuje vzduchový kompresůrek a tlačí vzduchem kapalinu ven a pak to i odvzdušňuje. Chce za to 300kč včetně kapaliny a prej má za 15min hotovo. Jinak jak psal Juro SDI, tak po více šlápnutí se mi taky ztrácí brzdný účinek. Pak mě napadá jestli by pomohla ta sada gumiček co mají v autokelly do brz. válce a vyměnit to. Co vyměnit nebo jak opravit posilovač nevim...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...