Přejít na obsah

Nevyžádaný reset palubního počítače a pískot při otevřených dveřích u řidiče


turbokar

Doporučené příspěvky

Ahoj, popíši, co se mi přihodilo.

Auto ok, den stálo a po dni jsem otevřel dveře u řidiče a pískot - říkám si, že jsem asi zapomněl zhasnout světla nebo vypnout páčku blinkru - nic z toho. Pak jsem zjistil, že došlo k samovolnému resetu všech údajů palubního počítače. Jakmile jsem vložil klíček do zapalování a otočil s ním, pískot ustal, při startování se opět objevil a po nastartování zmizel. Baterie je ok, má 12,3 V. Řekl, jsem si, že odpojím baterii, aby se mohla vymazat paměť chyb, odpojil jsem ji (přes noc). Po znovupřipojení bateri se ozval jiný typ zvuku - znělo to jako gong. Jako když si v OII tuším nezapnete pásy. Po nastartování zvuk gongu zmizel, vypnul jsem motor, otevřel dveře a pískot. Zkoušel jsem odpojit baterii ještě jednou a je to stejné - po zapojení bateri zvuk gong, pak už jen pískot. Co mi poradíte, chlapi (ženy)?

Díky, Tom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, predem chci vsem podekovat za rady. Vysousel jsem podlahu po zime. Jenze jak se mi odparovala voda, tak se orosili budiky (pristrojovka) a vse zhaslo. Asi po peti minutach zase naskocilo a zacal ten neprijemny piskot pri otvrenych dveri, ktery upozornoval na rozsvicene svetla, jenze svetla byla zhasnuta. Rikal jsem si ze to prestane.Ale neprestalo. Po dvou dnech mi prestal fungovat central u dveri ridice. Takze zaver- central nefungoval kuli urezlemu dratku ve dverich, presne tak jak tu pisete. A ne jak mi rekli v servise zamku ve dverich. Dal kdyz jsem odpojil konektor, ktery je u ridicivy leve nohy pod tapecem, tak zacala pravidelne cvakat RJ (nekdo psal o pravidelnem cvakani pod volantem, treba to pomuze) no a konecne ten piskot- po tridenim hledani nejakeho precvakleho dratku, zarezleho konektoru atd.. a vyzkouseni vseho mozneho jako napr. novy zamek ve dverich nova kon. jed. novy prepinac svetel, jsem dostal radu vyndat budiky a dat je na dva dny topeni ( vyndani je jednoduche-vycvaknout dve krytky,odsroubovat dva sroubky,potom ten umely kryt vycvaknout smerem k sobe,zase dva sroubky,pak vytahnout budiky odpojit konektory a je to) no a svete div se, uz to nepiska!!! :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...