Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
před 6 hodinami, Hurec napsal:

...
Hlavni je to s klimou neprehanet, nenastavovat v aute nizkou teplotu a nehnat fukar na sebe...
...
Hlavni je, pred koncem jizdy taky vypnout klimu a aklimatizovat se.

Přesně. Ostatně doktoři tvrdí, že by rozdíl mezi teplotou v autě a venku neměl přesahovat 5 °C. Při dlouhé cestě to může být i víc, ale změna by vždy měla probíhat postupně. Před jízdou by se mělo nechat rozpálené auto vyvětrat a třeba i ochladit klimatizací - klidně na chvilku na minimální teplotu, ale nezůstávat při tom v autě. Ke konci jízdy by se měla klimatizace postupně stáhnout a nakonec úplně vypnout a nechat chvilku proudit do auta teplejší vzduch zvenku, což má mimo aklimatizace ještě tu výhodu, že teplý vzduch vyfouká kondenzát a v klimě se pak nemohou tak rychle množit plísně.

Vloženo (editace)
před 2 hodinami, Hurec napsal:

Mas to tam psane, je to pro ty lidi co jezdi do kaufu a zpet a pro drzgresle. Kdo chce jezdit s novym autem na vylety s deckama, k mori si ho bez klimy nekoupi. Ktomu v pripade prodeje je cena nizsi a mensi zajem.
Auta bez klimy se stejne ve vyssich tridach nedelaji.
V tech nizsich trid to jde a je to prave kvuli toho, kdyz chces auto za co nejmene, nebo kdyz to koupis do firmy a je ti jedno, ze zamestnanec se bude pect v aute....

Počkej... třeba takový RSko v trojkový Octavii bylo možno objednat bez klimatizace. :D

Editováno: , autor: Sabiza
Vloženo

Je fakt, že dnes je klima v paketu za 5 peněz, kdysi se za ní připlácel docela ranec, mám pocit že cca 20 000 k. Já jsem ji kdysi dostal k autu zadáka v rámci nějaké akce. A ano, v létě na dovču do teplých krajin se hodí, to bych zase kecal...

Vloženo
V 12/5/2016 at 11:29, stanmar napsal:

Jenže tam je klima v ceně vozu - takže neušetříš nic, když ji nebudeš chtít. :rolleyes:

To samozřejmě ano, neušetříš vůbec nic a proto nemá vůbec žádný smysl, abys ji z toho auta vyndal. Tomu RSku to stejně nepomůže, protože pokud ztratí 50 kilo, které tou klimatizací navíc získá, pojede stále stejně těžkopádně a nudně.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

To je sice pěkné, žes tu nový, ale pravidla platí pro všechny - takže přestaň psát příspěvky o nějakých autíčkách do tématu "Calendar", kde to nemá co dělat. ;)

Vloženo

Klima mi jede v autě furt, ale mám raději poloautomat, kdy si navolim kam chci aby foukala. Automatická mi taky nedělá moc dobře. Stačí aby mi to 15 minut funělo do ksichtu a pak si večer pěkně prosmrkám. V Egyptě skoro při 40 stupních jsem byl asi jedinej, kdo smrkal na pláži a cpal se paralenem[emoji16]

• o 4 týdny později...
Vloženo
Dnia 27.01.2017 o 13:02, Pawouk napisał:

To je sice pěkné, žes tu nový, ale pravidla platí pro všechny - takže přestaň psát příspěvky o nějakých autíčkách do tématu "Calendar", kde to nemá co dělat. ;)

Jasně, promiňte. Jen jsem se chtěl zeptat, co si o tom časopise myslíte a prostě jsem nevěděl, kam to dát. Nicméně jsem  si časopis o legendárních automobilech koupil a myslím si, že fakt zajímavý, obzvlᡚt když někdo má rád staré modely aut. 

• o 4 týdny později...
Vloženo

MilanHos,

Malta,

kluci já vám nevím, ještě mi to pod rukama nejelo takže se to ještě nevyrábí, uvidíme, jakmile mi nějáká fabie s 1,4 projede pod rukama dám vědět :) Ale vzhledem k tomu že 1.0TSi 81kw mi pod rukama jelo už před 4ma měsícema tak nevim nevim jak to bude s tou 1,4 :)

Vloženo

To je určitě nějakek fail, chtěl jsem na mobilu najít ceník servisních prací ale našel jsem jen tuto směšnou fotku kde je ukazany kolik stoji brzdovy destičky a výměna stěračů což mě absolutně nezajímá. No a když jsem se pokoušel vybrat na tom mobilu motorizaci tak šla v roletce jen 1.4tsi ostatní motory se mě nezobrazily. 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...