Přejít na obsah

Řídí jednotka ABS, prosím poraďte.

Bitty

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

prosím o radu.

Mám Fabii 1,4 16V 74 kW, najeto 55 000. Jel jsem pro přítelkini, když tu zničeho nic mi při cca 50 km/h chcípnul motor a pak zase hned naskočil, potom se rozsvítily kontrolky ABS, ASR, servo, motor a bliká trojúhelník s vykřičníkem, dál nefunguje tachometr a počítač nepočítá ujeté kilometry a spotřebu a při prudké zatáčte kdy se auto víc nakloní to hlásí i prázdnou nádrž. Zajel jsem tedy do autorizovaného servisu škoda, kde mi zjistili, alespoň to tvrdí na výpisu z diagnostiky, že je vadná řídící jednotka ABS a je potřeba ji vyměnit, což výjde na cca 22 000,- a na to teda zrovna nemám. Výpis z diagnostyky píše že jednotka nekomunikuje ale pak tam jsou další bláboly, kterým vůbec nerozumím. Nějak se mi to celý nezdá. Uměli byste mi někdo poradit co s tím. v příloze je výpis z diagnostyky.

Mooooc děkuju.

BittyM

post-26031-1242162763_thumb.jpg post-26031-1242162778_thumb.jpg post-26031-1242162788_thumb.jpg

post-26031-1242162800_thumb.jpg post-26031-1242163360_thumb.jpg

Editováno: , autor: Bitty
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, teoreticky je možné, že odišla RJ ABS - stáva sa to. Skúsil by som odpojiť baterku, znova ju zapojiť, skontroloval by som konektor na RJ ABS, či náhodou nie je zatečený a zoxidovaný... Skúsil by som vymazať všetky chyby vo všetkých RJ. Ak by nič nepomohlo, tak jedine potom zohnať niekde na vrakáči ten istý typ RJ ABS a vymeniť :unsure:

Odkaz ke komentáři

No pravděpodobně je to tak, jako ti řekli v servisu. CAN pohonu chybí odezva tzn. že na datové zběrnici CAN pohonu kde je několik dalších ŘJ nekomunikuje ŘJ abs a to dost možná znamená že je vadná. Pak je tam Servomotor klapky cirkulujícího vzduchu a tam je chyba sporadická, což znamená že tam chyba byla, ale zrovna teď tam není a to mohlo zapříčinit cokoli např. jen povolený kontakt.

Editováno: , autor: neOras
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...